reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

reklama
Milva, niestety nie śpi całej nocy. Stęka o mleko koło 22, potem koło 1 i jeszcze raz koło 4, albo już po obudzeniu. Często też nie wypija 160ml od razu tylko na 2 razy... Co do wczesnego wstawania nie rozczulam się nad sobą. Mogłabym pracować od 8, ale wtedy wracałabym godzinę później, a i tak nikt mi nie zagwarantuje, że spałabym godzinę dłużej, bo Miska nie patrzy rano na zegarek jak mnie woła ;)

Żabcia, gratulujemy ząbka! :)

Lysa- Buziaczki dla Benia !
Phelania- tulę ...
Milva- Ty i tak jesteś silna, nie masz łatwego dziecka
sosnowiczanka- i co z tą myszką ?
Izi- jak sie bawicie ? pogoda dopisuje ?
Ewka- współczuje @ ,mi sie zbiera , zbiera i nic nie leci aż dziwne bo też boli
Dorotar- to dobrze gdy dziecko ma wyobraźnie. Mi też sie podoba kreatywność Oli w zabawach. Melę teraz wysyłasz znowu do trzylatków ? bo ja swoją znowu do najmłodszej grupy bo właściwie rocznikowo powinny pójść dopiero teraz
Mła- to super wieści ! jeszcze troche i Emi bedzie wszystko pałaszować :)
Netka- może kiedyś razem pojedziemy ? :)
Mła, Netka, Agapa- Jeśli tylko macie wiarę to już posiadacie bilet w kieszeni :) i tylko od Was zależy co z nim zrobicie. Ja prosiłam Boga o pomnożenie wiary. Nie odmówił mi bo to jest zgodne z Jego wolą i tak sie stało że teraz cel ostateczny wyznacza mą drogę. Modlitwa dla mnie nie jest problemem chociaż bywam rozkojarzona i czasami przychodzą zniechęcenia ale zauważyłam że mam dar wypraszania łask dla siebie i innych. Odmawiam codziennie 10 różańca w intencji dusz czyściowych bo one już same sobie nie są w stanie pomóc, 10 w intencji dzieci poczętych zagrożonych zagładą bo one też są bezbronne i od paru miesięcy 10 z różańca rodziców za moje dzieci (to już razem z M). Całe życie powinno być jedną wielką modlitwą, bo same formułki to za mało to wręcz obłuda. Bardzo miła Bogu jest modlitwa serca czyli dzielenie sie z Nim naszymi przeżyciami, problemami, wątpliwościami - wszystkim - jak z najlepszym przyjacielem. Ja tak właśnie robię.

Ja sie cieszę bo od paru dni jak posadzę Kasię to siedzi i utrzymuje równowagę a z Olo musiałam chodzić na rehabilitacje bo skończyła 8m i sie gibała na boki. Pamiętam że dwa tygodnie darła sie strasznie w szpitalu na piłce podczas ćwiczeń.

Czy tylko moja z leżącej pozycji nie potrafi jeszcze usiąść ?

Kupinosia - Lena tez jeszcze nie potrafi sama usiąść, chociaz posadzona siedzi bardzo dobrze. Udaje sie jej jedynie w wózku z pozycji pół leżącej gdy może zlapać się pałąka. Teraz chciałaby tylko stać, szkoda tylko, że czeka na moją pomoc, a nie kombinuje jak to zrobić sama :-(

dobry wieczór

Zabcia gratulujemy :-)
Kupinosia Aleksy też nie potrafi usiąść z leżenia ale potrafi sobie inaczej radzić- z raczkowania na kolanka,na boczek a później do siadu :-) tak mu widocznie łatwiej!!

ja idę spać ale nie wiem ile pośpię bo Młody co chwilę stęka, płacze i w ogóle marudzi.
rozłożyłam łóżeczko turystyczne u nas w sypialni i zaraz muszę go tam przenieść, ciekawa jestem jak zniesie tam noc.

Mła pytałaś o nianie- wybrałam TT!! no i chyba trafił mi się wadliwy model bo już przy 1 użyciu (tak właściwie 1 ładowaniu były problemy) a że jej bardzo potrzebowałam to do reklamacji wysłałam chyba miesiąc po kupnie i stwierdzeniu tej wady!

Kupinosia, moja Miśka siada ale nie z poz. leżącej. Tzn. Przewraca się na bok, albo na brzuszek i tak siada, bo tak woli :) Siedząc trzyma się fanie, choć jak popatrzy w górę (nad swoją głowę), to traci często równowagę, ale to chyba normalne na tym etapie.
Najgorzej jest rano, bo jak tylko się przebudzi to od razu na brzuch, na kolana i do wstawania, a oczy jeszcze zamknięte :)

Inka, oby to była tylko wada egzemplarza.

Kupinosia- Bartek tez jeszcze sam nie siada, tzn myślę, że zrobi to lada chwila , ale z pozycji raczkowania- tak jak Inka opisuje:tak:Z leżenia tylko w wózku, podciąga się lub jak jest w pozycji półleżącej-np. na poduszce wysokiej , ale sam np na łóżku nie usiądzie jak leży.

Żabcia - gratki dla Maćka , teraz zęby pewnie mu pójdą raz dwa;-)

Wczoraj po 20.00 wyłączyli prąd, wiec o 21 się położyłam z Bartusiem i zasnęłam w sekundzie. Dziś w nocy było lepiej,ale podałam mu przed snem troszkę nurofenu .
Moja mama ma urodziny we wtorek- nie mam zupełnie pojęcia co jej kupić:eek:

aaa hehe, nie opowiadałam Wam ,jak ostatnio Tz się popisał wiedzą:-D Mówi do mnie, ze na puszce mleka- Enfamil, jest napisane, ze dziecko w wieku 8 m powinno zjadać 3 razy po 210 ml i , że nasz Bartek to je duzo więcej i czy on nie będzie gruby. Mówię mu więc, że Bartek je 4 razy mleko, ale po ok 150-180ml, więc nie wiedzę tu żadnych obaw i , że wygląda fajnie -taki troszkę pulpecik. No i ok. I za jakieś 3 dni przyszła paczka z Bobovity- słoiczek, kaszka reklamowa i taka książeczka o karmieniu. Przeglądam i tam na temat mleka jest , że 3-4 razy dziennie po 180ml +kaszka i mówię Tz , że na każdym mleku inaczej, ale na pewno jemy w normie: a Tz na to- no tak, ale on jeszcze je obiadek i deser i ciastka:-) Mój mądry mężczyzna myslał, że dziecko powinno jeść 3 razy dziennie tylko to mleko;-)i weź tu zostaw dzieciaka z nim na cały dzień:sorry::-p

reklama
Do góry