reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2011

Chyba się pospieszyłam z tą radością, co do braku wymiotów. Dziś znowu śniadanie chyba nie smakowało maluszkowi.. :(
Jeśli chodzi o ciuchy, to w domu chodzę tylko w dresach, pomimo że wchodzę jeszcze w normalne ubrania. Narazie nie przytyłam, ale myślę już o nowych spodniach, bo podbrzusze leciutko zaczyna odstawać i jak siedzę to dżinsy zaczynają mnie uciskać.

Co do Prenatalu, to też mi lekarz przepisał, ale odstawiłam, bo od razu po wzięciu , po jakiś 20 minutach byłam wymiotować. tak męczyłam sie tydzień, aż się zorientowałam że to przez ten lek. Śmieszne, bo pisze na opakowaniu że łagodzą poranne nudności i wymioty. U mnie było całkowicie odwrotnie.

Dobra lecę.. bo gotuję zupę jarzynową.

Całusy ;*

Ostatnia edycja:
reklama
ja nie robiłam zdjęcia brzuszka bo u Mnie nadal przeważa tłuszczyk który się nazbierał leżąc w łóżeczku. :-/
Ale myślę, że jak na USG w poniedziałek wszystko będzie ok to zrobię tak w 13-14 tc. A potem też co 3-4 tyg myślę.

USG się zbliża to schizuje no... a to że brzuch maleje ( coraz bardziej znowu czuję kości miednicy ) a to że cycki opadły a to że brzuch cały czas boli a jak nie boli to kłuje i tak O :-( Ale wytrzymacie chyba ze Mną jeszcze do tego poniedziałku prawda :-p ???

USG się zbliża to schizuje no... a to że brzuch maleje ( coraz bardziej znowu czuję kości miednicy ) a to że cycki opadły a to że brzuch cały czas boli a jak nie boli to kłuje i tak O :-( Ale wytrzymacie chyba ze Mną jeszcze do tego poniedziałku prawda :-p ???

u mnie jest tak samo, więc łączę się z Tobą w bólu dziwnych objawów i malejących brzuchów :tak:
wytrzymamy!!! A Ty dasz radę i zobaczysz, jak szybciutko zleci, poniedziałek to już za chwilę :-)

Witam Kochane

Majeczka gratuluje zdania prawka-człowiek tak bardziej niezależny sie czuje że może pojechać sam gdzie chce samochodem

Nereida, Kota- u mie to samo miednica sie od kilku dni rozciąga boli mnie po bokach i kłuje-ale podobno normalne.

Niunia-fajne te leginsy-chyba też sie skusze i też szukam jakies fajnej tuniki na allegro.Pojechałabym do sklepu ale zanim dojade samochodem to musze szybko szukać toalety-kurcze meczące to jest. A chetnie kupiłabym jakąs fajną sukienkę-tak na poprawę humoru, może sie zbiore i pojade do jakiegoś centrum

Wczoraj zrobiłam pyszne tortille na obiadek-duzo warzyw mięsko i sosik czosnkowy-mniam:-D a potem sie dziwie ze na wadze przybywa-ja ostatnio rzuciłam sie na warzywa-sałatki suróweczki i jakies miesko-koniecznie bo ja mięsny stwór jestem;-)

Miłego dnia kobietki

Dzięki Kochane!!! Gdyby nie to forum to bym pewnie w przychodni na kozetce spała :-D
Idę jakoś powoi się wyszykować bo mój chrześniaczek dziś ma ostatni dzień w przedszkolu i jest przedstawienie. Już od września do szkoły... :-/ - jak te dzieci rosną ...
Przedszkole mam 3 min od domu także się nie wysile zbytnio a dzieciaczek się ucieszy :-)
Co się spotykamy to podchodzi i się pyta "Ania a jak duży jest już dzidziuś u Ciebie w brzuszku? Taki?" (i pokazuje tymi małymi paluszkami jakieś wielkości :-) Słodko tak :)

Ach wogóle ostatnio się Mnie pyta: "Aniu a czy jak będzie się rodził dzidziuś to będa też Ci wymieniać serduszko?"
Ja wielkie oczy mówię "Nie nie będa a skąd Ci to do głowy przyszło"
A on "a bo jak mama ostatnio doktora Hausa oglądała to jednej Pani wyjmowali " :-D

te legginsy faktycznie bardzo fajne i kolorki ładne. Ja póki co noszę normalne legginsy bo one też się ciągną i nie uciskają mnie w brzuch. W domu to wiadomo - luźne dresowe pumpy :) Żeby nic nie cisło. A jak na zakupy to właśnie legginsy + jakaś tunika/sukienka...jakoś staram się maskować ten jeszcze niewyglądający na ciążowy brzuszek :) Zeby nie gadali, że się roztyłam po weselu (bo ślubowałam w kwietniu).

reklama
wiecie co kobietki wypatrzyłam jeszcze tonikę na allegro też fajniutka i się zastanawiam czy jej nie kupić ...
a wygląda tak TRENDY TUNIKI CIAZOWE z bolerkiem 2w1 kratka (1647019291) - Aukcje internetowe Allegro

też je kiedyś oglądałam i są bardzo fajne. Do legginsów czy normalnych spodni... nawet po ciąży jak już urodzimy i zostanie nam trochę tłuszczyku do zrzucenia to ładnie to zamaskują. Myślę, że są uniwersalne :) i dla ciężarnych i tak normalnie. Widziałam jeszcze inna aukcję na allegro, gdzie były takie tuniki, ale zamiast kratki miały drobne kwiatki
2w1 NARZUTKA+TUNIKA KWIATKI JAPAN STYLE XXXL-46/48 (1618720038) - Aukcje internetowe Allegro coś podobnego tylko to była wtedy aukcja polska i kosztowała około 30-35 zł ta tunika...jak znajdę to wkleję linka bo teraz nie widzę :(
ale przy okazji coś fajnego jeszcze przyuważyłam:
CIĄŻOWA TUNIKA - SUKIENKA W KWIATKI rozmiar L/XL (1662857327) - Aukcje internetowe Allegro
fajna taka romantyczna i zwiewna w sam raz na lato to legginsów albo jasnych spodni :tak: spodobała mi się... ale na razie muszę przystopować z zakupami bo już sobie zdążyłam kupić trochę obszerniejszych ciuszków i to całkiem przez przypadek te zakupy były :) niespodziewane ale udane a wszystko przez mamę bo zauważyła w sklepie i mnie do niego zawołała :-D

Dziewczyny a mam takie pytanie bo już sama nie wiem...
Dzisiaj jak chwilę się położyłam po południu żeby uciąć sobie drzemkę to miałam dwa razy takie wrażenie jakby po kilka sekund mi się dzidzia w brzuchu ruszała i jakbym takie szybciutkie bicie jej serduszka czuła... chyba jeszcze za wcześnie co? w każdym bądź razie aż z wrażenia po drzemce poszłam sobie inkę zrobić i ciasta zjeść :D

Ostatnia edycja:
Do góry