reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2011

Cześć Dziewczyny,
Czytam, czytam i zazdroszcze dziewczynom które wiedzą już czy chłopczyk czy dziewczynka.. Ja mam nadzieje, że na kolejnej wizycie (29.06) się dowiem. Jak pytam mojego M. czy ma przeczucie to mówi że nie ma i żeby tylko było zdrowe.. Wiem, wiem, ale ja taki głupol jestem i marzę o synku. Od paru dni nie wymiotuję, za to siusiu biegam co chwilę i w nocy ze 2 razy. Zaraz sobie zjemy śniadanie, może dziś wyciągnę mojego na zakupy? Przdałyby się nowe spodnie i buty..

reklama
agness gratuluje córci - fajnie tak szybko znać płeć.
Gratuluje nowej kierującej :-)Majeczko gratki prawa jazdy.
My weekend spędziliśmy w końcu w ogródku - mówie w końcu, bo mój mężol non stop wyjeżdza i nie ma komu tak w końcu zacząć prace. Ogródek zaczął mi się śnić po nocach że kary dostaje i tak mędziłam mężowi że pojechalismy do castoramy po zakupy kosiarkowe i pracę wrą:-p Ale tragedia jest na tym ogródku w sensie że tak zarosło wszystko - koszmar.
Mężol zrobił nie tęgą minę na wakacyjne plany, bo trochę go remontów czeka: ogródek, a po urlopie remont łazienki - przychodzi ekipa, a on w tym czasie ma do zrobienia pokój Kamisi, duzy pokój i kuchnie.
Ja wyprowadzam sie do mamy:-):-D

Cześć Dziewczyny,
Czytam, czytam i zazdroszcze dziewczynom które wiedzą już czy chłopczyk czy dziewczynka.. Ja mam nadzieje, że na kolejnej wizycie (29.06) się dowiem. Jak pytam mojego M. czy ma przeczucie to mówi że nie ma i żeby tylko było zdrowe.. Wiem, wiem, ale ja taki głupol jestem i marzę o synku. Od paru dni nie wymiotuję, za to siusiu biegam co chwilę i w nocy ze 2 razy. Zaraz sobie zjemy śniadanie, może dziś wyciągnę mojego na zakupy? Przdałyby się nowe spodnie i buty..

Też jeszcze nie wiem, choć jestem bardzo ciekawa bo jak wcześniej pisałam jakieś przeczucie mam, że to chłopiec choć większe prawdopodobieństwo raczej jest u mnie w rodzinie, że dziewczynka będzie :-) Też mówię, oby było zdrowe!!! Bo to najważniejsze.

Już chyba bym chciała listopad albo najlepiej grudzień i żeby dzidzie były już z nami wszystkimi :tak: Ja mam termin przed świętami, więc jeśli się sprawdzi, to nasze maleństwo będzie z nami na święta, więc byłyby to wspaniałe święta... rodzinka w komplecie ;-) i zawsze spokojniej, bo mimo wszystko poród wydaje mi się stresującym przeżyciem.

A już nosicie ciuchy ciążowe? Bo ja jakoś lepiej czuję się w swobodniejszych ciuszkach. Jakieś luźne sukienki, spodnie na gumce w pasie, koszulki (ale nie obcisłe)... Jak brzuszek będzie taki typowo ciążowy to pewnie i te bardziej dopasowane dłuższe koszulki będę nosić bo wtedy to już lepiej wygląda, a teraz brzuch mam taki jakbym po prostu się obżerała i najzwyczajniej jakbym przytyła. W sumie to brzuch mam wysadzony taki jakby ciągle wzdęty...Też tak macie? Już sobie myślę, że to może za dużo jem, albo za dużo piję... owszem po gazowanym czy jak się objadłam truskawek to wzdęcie też doszło, ale to dopiero wyglądałam jakbym już w 5 czy 6 miesiącu była :szok: ale myślałam, że się nie uwlekę :) A normalnie jeśli chodzi o zapotrzebowanie kcal to nie przeginam jakoś i nie uważam, że jak jestem w ciąży to mogę pakować w siebie ile mi się tylko podoba... staram się nie jeść słodyczy zbyt dużo i nie obżerać się przed spaniem (przed ciążą zdarzało mi się objadanie na noc). Choć ciążę zaczynałam z wagą około 57kg przy wzroście 165-167 (zależy jak mnie zmierzą :D). Chyba nie jest najgorzej bo na razie przytyłam nie całe 3 kg... No zobaczymy jak dalej będzie :) Ale odpukać od kilku dni w miarę zaparcia mi nie dokuczają. Zdaje się, że powodem ich jest żelazo z tabletek jakie przyjmuję teraz w ciąży (PRENATAL Classic). A Wy jakie tabletki bierzecie? Ja początkowo brałam FEMIBION NATAL 1 a jak mi się skończyły to zaczęłam ten Prenatal bo polecił go mój Gin ;)

lecz mam komplikacje krwi z moim facetem ja mam dziwną krew ; AB (Rh) -
w tym przypadku co?

u nas też jest konflikt serologiczny, ja mam 0 Rh-, a mój M. A Rh+.
gin kazał mi zrobić badanie na przeciwciała i wynik jest ujemny, czyli przeciwciał nie mam. podobno w pierwszej ciąży zwykle jest ok.

a wczoraj miałam drugie podejście do egzaminu praktycznego z prawka który ZDAŁAM:-)

gratuluję i witam na naszych polskich drogach :-D

A już nosicie ciuchy ciążowe? Bo ja jakoś lepiej czuję się w swobodniejszych ciuszkach. Jakieś luźne sukienki, spodnie na gumce w pasie, koszulki (ale nie obcisłe)... Jak brzuszek będzie taki typowo ciążowy to pewnie i te bardziej dopasowane dłuższe koszulki będę nosić bo wtedy to już lepiej wygląda, a teraz brzuch mam taki jakbym po prostu się obżerała i najzwyczajniej jakbym przytyła. W sumie to brzuch mam wysadzony taki jakby ciągle wzdęty...Też tak macie? Już sobie myślę, że to może za dużo jem, albo za dużo piję... owszem po gazowanym czy jak się objadłam truskawek to wzdęcie też doszło, ale to dopiero wyglądałam jakbym już w 5 czy 6 miesiącu była :szok: ale myślałam, że się nie uwlekę :) A normalnie jeśli chodzi o zapotrzebowanie kcal to nie przeginam jakoś i nie uważam, że jak jestem w ciąży to mogę pakować w siebie ile mi się tylko podoba... staram się nie jeść słodyczy zbyt dużo i nie obżerać się przed spaniem (przed ciążą zdarzało mi się objadanie na noc). Choć ciążę zaczynałam z wagą około 57kg przy wzroście 165-167 (zależy jak mnie zmierzą :D). Chyba nie jest najgorzej bo na razie przytyłam nie całe 3 kg... No zobaczymy jak dalej będzie :) Ale odpukać od kilku dni w miarę zaparcia mi nie dokuczają. Zdaje się, że powodem ich jest żelazo z tabletek jakie przyjmuję teraz w ciąży (PRENATAL Classic). A Wy jakie tabletki bierzecie? Ja początkowo brałam FEMIBION NATAL 1 a jak mi się skończyły to zaczęłam ten Prenatal bo polecił go mój Gin ;)

ja w pierwszym trymestrze miałam strasznie spuchnięty brzuch, nie mieściłam się z żadne jeansy i chodziłam w rozpiętym rozporkiem, teraz jakby się opamiętał, spokojnie wchodzę w swoje normalne ciuchy, no może oprócz ulubionych rurek, w nie na bank bym się nie zmieściła, nawet nie próbuję, ale będą moim wyznacznikiem po porodzie, będę musiała się w nie wcisnąć :-) chodzę w jeansach i z luźnieszych koszulkach, brzuszek mam malutki, ale niestety nie przypomina jeszcze ciążowego, raczej wygląda, jak efekt dużego obiadu :tak:
zaparcia też mnie męczą, ale ja wciąż jadę tylko na Foliku, od 11 lipca pewnie zacznę się witaminizować, wtedy mam wizytę i dostanę nowe dyspozycje od lekarza.

ogólnie to ze zmian sylwetki, zanika mi talia i zauważyłam, że poszerzyły mi się biodra, ale odczuwam to w kościach hehe.
No i z racji siedzącej pracy cierpi mój krzyż i o dziwo łydki, zaczynają lekko puchnąć, ale to na 100% moja wina, bo wciąż chodzę na 10cm obcasach :dry:

Jak dziś Wasze samopoczucie dziewczynki?

mari88-ja brałam prenatal przez pierwszy miesiąc bo też gin mi polecił potem zdecydowałam sie na FALVIT mamasą wygodniejsze bo biorę raz dziennie :)
co do ciuszków zamówiłam sobie na allegro leginsy ciążowe podobno rosną razem z brzuszkiem ...czekam aż przyjdą to obadam komentarze ma dobre więc chyba będą ok , tuniki tez fajne widziałam:)
a zamawiałam coś takiego http://allegro.pl/3-4-sap-leginsy-legginsy-getry-bawelna-ciazowe-xl-i1654238922.html

Ostatnia edycja:
Dzięki za gratki:-)
W czwartek ide na wizyte do Gin- spóźniona 2 tygodnie...ciekawe czy będę miała jakiś ochrzan;-)
Ostatnio zrobiłam wszystkie badania prócz glukozy bo zapomniałam,ze na czczo i zjadłam cos z rana...
W sobote mielismy iść na usg 4D,ale nie wiem jak to wyjdzie bo mam też akurat zaliczenia:szok:
Co do spodni ciazowych kupiłam sobie ostatnio takie milusie do ciałka,ten materiał na brzusio też super za 95 zł wiec jeszcze nie ma tragedii,planuję jeszcze zakup ciazowej spódniczki albo sukienki. Ale raczej nie na allegro,bo ja zawsze jakoś kiepsko się wymierze,a później jestem nie zadowolona.
Pobolewa mnie cos dzis brzuszek i chyba wraca apetyt:-)
Buziaki i miłego dnia dla Was Mamuśki;-)

Witajcie mamuski:-)
U mnie dzien zaczal sie od kanapek z pomidorem.Kiedys nie za bardzo,ale teraz dzien bez pomidora to dzien stracony :-) Pada u mnie odkad wstalam,szaro i ponuro brrrrr.Wypilam kawke i mam nadzieje,ze zaraz postawi mnie na nogi.
U mnie wszystko ok.Zaczelam 16tc i czuje sie nawet ok.Pracuje 2 dni w tygodniu i po pracy strasznie bola mnie plecy.Caly dol az do polowy posladkow no i boderka.Cos czuje ze mi tylek rosnie hehehe;-)Wczoraj wylezalam sie w wannie w cieplej wodzie i troche pomoglo.

Zazdrosze ze niektore z Was znaja juz plec.Ja mam usg dopiero na poczatku lipca i dowiem sie czy maluszek jest zdrowy no i jakiej jest plci,jesli oczywiscie bedzie chcial pokazac ;-) Jesli zastrajkuje,to zrobie kolejne usg w Polce,bo wyjezdzamy na urlop na 3 tygodnie.Mam juz liste rzeczy do kupienia.Oj czekaja nas wydatki :tak:
Pozdrawiam Was wszystkie i zycze milego dnia:-)

majeczka - gratuluję i ja! Dobrze że się wyrobiłaś bo znowu przepisy mają się zaostrzyć :-)

mari - ja typowo ciążowych jeszcze nie noszę ale żadne spodnie nie wchodzę najciekawsze jest to że waga podskoczyła mi "tylko" jakieś 2,5 kg a niekomfortowo czuje się w spodniach które nosiłam jak miałam 10 kg więcej na szafie... - uciskają no...
Wiesz...ja 3/4 swojego czasu leże więc trudno mi przepierać w ubraniach ale jak już wychodzę to jakieś leginsy i luźną bluzkę albo spodnie które miałam do fitnesu. ALe coś czuje że lada chwila jak może będzie mi wolno więcej chodzić zakupy będą konieczne!

kota - u Mnie w Warszawie też dziś pogoda taka dziwna niby te 22 stopnie ponoć ale z okna widzę ciemne chmury i jak wiatr drzewami kołysze

Dziewczyny a czy wy też macie takie przeraźliwie wklęsłe podbrzusze jak leżycie?

reklama
Cześć Gwiazdeczki Kochane :-)

Nereida jak najbardziej :dry: Ale już niedługo... ;-)
Kota staram się robić :tak: Póki co, założenie przyjęte, że brzuszkowe fotki co 4 tygodnie aktualizuję :tak: :-)

Do góry