reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Phelania a jeśli chodzi o aspekt ekonomiczny, czy Ty nie pisałaś że będzie wam ciężko bo idziesz na wychowawczy? Bo jeśli tak to zamiast na wychowawczy to na L4 i potem macierzynski i pieniążki przez jakiś czas znów będą.

reklama
Netka bardzo mocno trzymam za Was kciuki, i zeby mała polubiła te rehabilitacje, moze ona poprosu sie juz zrazila kiedys i teraz takie sa cyrki?? ehh jak tak napisalas ze sie drze i placze to mi sie az lezka w oku zakrecila bo tez to przechodzilam jak bylismy z Fabianem w szpitalu na zapalenie ucha i mu czyscili i trzymala go jedna lekarka druga czyscila a ten plakal i patrzyl na mnie takim wzrokiem proszacym o uratowanie a pozniej lkal przytulajac sie do mojego cycka, do tej pory jak o tym wspominam to mi lzy leca po policzkach ale mialam tak tylko a moze az 3 razy a tutaj Ty masz tak za kazdym razem :( Bardzo Ci kochana wspolczuje. I mam naprawde nadzieje ze jakos sie to ulozy i czym ona bedzie starsza bedzie bardziej rozumiala i lubila te zajecia :( A moze jakas rehabilitacja w wodzie?? Lubi mala sie kapac?? chodzicie na basen??

phelania nie przejmuj się na zapas bo wiesz że od tego idzie oszaleć... dacie sobie napewno radę. pójdziesz za jednymi pieluchami jak to kiedyś powiedziała kota;p ja np. jestem taka że im mniej mam pieniędzy tym mądrzej gospodaruje;D

net-ka nie pamiętam która dziewczyna to pisała ale ja też uważam że być może trzeba zmienić rehabilitanta. bo wiesz na chłopski rozum jeśli dziecko płaczę na każdych zajęciach to rehab. może stracić zapał. może jest potrzebna "świeża krew";) mój Michał lubił rehab. bo podobało mu się że tak tam kolorowo, że tyle dzieci, że Pan taki fajny bo i pogadał do niego i się pouśmiechał może Michał tego nie rozumiał ale Pan Tomek gratulował mu każdego postępu :) a jeśli chodzi o ćwiczenia w domu to ja ćwiczyłam z małym w formie zabawy- nigdy do niczego go nie zmuszałam jak mu się coś nie podobało to zaczynałam robić coś innego. Najważniejsze to nie naciskać na dziecko no i robiłam mu pół godzinne masaże po każdej kąpieli- robię to do dziś jak tylko widzi że biorę balsam i nakładam sobie na rękę to już mu się pychol cieszy:D będzie dobrze, nie martw się!

Ostatnia edycja:
Freiya- od 1 sierpnia juz jestem na wychowawczym moglabym wrocic do pracy na 30 dni ale nie mam z kim Alanka zostawic:/ nie ma innej opcji musze z nim siedziec...Wiec niestety nic chyba nie moge zrobic z tego zo liczylam jestem w 5t.c;-)

Malenstwo
- mowilam a M trudno widocznie Bóg nam dał drugie i trzeba bedzie wychowac malą/ego jak najlepiej sie da:)

O rany Phelania:szok:!!! To zescie faktycznie zaszaleli na tych mazurach :-) Mimo wszystko gratuluję, moze teraz jeszcze wydawaloby sie ze nie pora i czas, ale jak minie pierwszy szok to napewno sie ucieszysz:) Z drugiej strony bedziesz miala miedzy maluszkami półtora roku róznicy a ile z tego korzysci, wyprawkę masz calą, łóżeczko, wózek, nic nie trzeba kupowac... A i do szkoly jak maluchy pójdą to ksiązki beda dziedziczyc po sobie:) Dacie radę kochana:) I tak trochę ci zazdroszczę, bo mimo ze mnie tez jest ciezko to kiedys chcialabym drugie dziecko miec, a jesli nie wpadnę(a u mnie bedzie o to ciezko) to na pewno trudno bedzie mi sie swiadomie zdecydowac na drugiego maluszka.

Freiya,Agapa
zdrówka dla maluszków:)

Malenstwo
moze i M nie trafil w gust, ale dobre chęci mial chlopina:)

Milva usmialam sie z tego Bartusia który podgląda tatę:)

Nasza nocka byla fatalna, przez placz Alanka slyszalam zęba który sie przebił dzis :baffled: Po 1 w nocy M zlitowal sie nade mną i wziął do do drugiego pokoju. I chyba mu sie dobrze spalo z tatusiem bo do rana nawet nie obudzil sie na jedzonko:) A ja nawet wyspana wstalam dzis do pracy.
Przed chwilą moj syn trzymając sie bujaczka podniósł sie do góry i SAM usiadł na niego :szok: Az mi sie oczy wielkie zrobiły...

Phelania to chyba nie jest tak, że musisz wracać! Możesz dać teraz wniosek że za 30 dni chcesz wrócić do pracy (to chyba od 12 września) a jak będziesz miała L4 wystawione od dnia powrotu do pracy to nie musisz wracać ani na jeden dzień! Czytałam o tym kiedyś na forum prawniczym tutaj na bb, ale może coś mi się pomylilo...? Na pewno Mła wie! :D

phelania szkoda, że tak daleko mieszkasz bo chętnie bym Ci pomogła i zajęłabym się małym przez te 30 dni:)
przedyskutuj to z M może wspólnie znajdziecie jakieś rozwiązanie bo te l4 teraz by ci się przydało

reklama
sssuper by było:) kurcze tylko gdzie taki wniosek pobrac heh 2 tyg temu pisalam o urlop wychowaczy a teraz powrót do pracy:-Dmam nadzieje ze Mła sie zjawi i pomoze:)Tylko musze isc do prywatnego zeby odrazu zwolnienie mi wypisał:) A powiedz mi Freiya czy normalnie co miesiac dostaje kase jak na macierzynskim?

Asienka - u nas jest strasznie głupia sutuacja bo M pracuje na noc jakby caly dzien mial sie zajac malym to by jedzil w nocy na rzesach:-Dkolezanki pracuja i nie maja czasu rodziców nie mamy...

Do góry