reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Witajcie, ja dzisiaj męczę się z kaszlem (chyba alergia, wyrzuciłam juz podejrzanego kwiatka)...dziecko buszuje na podlodze i przemieszcza się przy meblach zafascynowane zdobywaniem nowych przestrzeni i zauwazyłam że jakoś tak duzo czasu mam ostatnio dla siebie...Przebiła jej się górna jedynka w końcu, bo przez nią budziła się w nocy i marudziła...Wczoraj kupiłam jej pierwszy raz spaghetti (po 8mym mcu), w którym wyadawało mi się że takie wielkie kawałki makaronu pływaja, ale okazało sie ze to się praktycznie samo rozpuszcza w buzi...Lence bardzo smakowało...chociaz danie które najbardziej trafiło w jej gust, jak do tej pory, to twarozek z jabłuszkiem i bananem które kupiła jej moja 10cio letnia bratanica (dzieci wiedzą najlepiej czym utrafić w gust małego brzdąca)..
Zrobilam rozeznanie co do tego odkurzacza samobieżnego i osoba która to ma twierdzi ze skutecznosc porównywalna do skutecznosci szczotki zmiotki, z tym ze toto zeby osiagnac taki efekt musi buczec/jezdzic przez dwie godziny a bardzo ciche nie jest...Może kiedys udoskonala bo sam pomysł jak dla mnie jest extra...

Wszystkiego co najlepsze dla dziewczynek Salsik!

reklama
hej laseczki!!
na chwilę wpadłam coś skrobnąć bo młody sobie leży na podłodze(zniósł całe bety z łóeczka i udaje że śpi!) a mała bawi się stoliczkiem edu.

No więc... poki pamiętam!

Wszystkiego naj naj dla najstarszych naszych grudnióweczek! weilkie buziolki dla Ani i Halinki!! oraz wszystkich maluchów ktore w miały i mają swoje kolejne ważne miesięcznice!

co do jeżdzenia w wózku, to moja córcia to istny aniołek(tfu tfu) naprawdę zlego słowaa nie powiem na jej zachowanie i w wózku i wogóle. Płacze jak się mocno uderzy lub jest mega śpiąca, albo mega głodna.
A tak uśmiech od ucha do ucha i wszystkie kąty jej odkąd zaczęła raczkować. A najlepiej pasuje jej uciekanie na przedpokój i wcinanie butów... grr

Co do spania to też nei jest źle, popłakiwałam przed zasnięciem kilka nocy z powodu ząbków a teraz lajcik, zasypia z butlą leżąc. Dziś odwalała cyrki i spała na brzuchu z podwiniętymi nogami, rzewracała się itp, ale ja nawet się nie budzę póki nie zaczyna płakac bo np pora na butlę. Jestem tak padnięta że szok, ale wiem bo już nie raz sprawdzałam że mogę być spokojna o te jej ewolucje cyrkowe.

zazdroszczę wam tak pokaxnej diety maluchów, ale i u nas już lepiej w tym temacie, przyznam ze nei posłuchałam rad dermatologa.. i zaczełam znowu delikatnie. Wiem ze dobrze zrobiłam, czuję to, poza tym widzę że mała poki co ladnie na wszystko reaguje, gluten jest spoko, wcina bułki, chlebek, i kaszkę mleczną mannę (1,2 miarki do porcji max) przyjęły też sie morelki, brzoskwinie,jagódki malinki, moje zupki z kurczaczkiem lub krolikiem wcina ze az uszy się jej trzęsą. Od przyszłego tyg. chciałabym jej wprowadzić coś typu brokułki lub brukselka, zobaczymy
jestem zadowolona bo było bardzo xle z tą dietą od momentu jak ją wysypało i sie leczylismy miesiac na azs.

aaaaa mmoja niuniu od tyg. wstaje sama w lozeczku- juz opuscilismy:):)
a Kamil zaczał robić kupę na nocnik!!!!! jupiiii już blokada mu minęła

:):):)wrócilismy tez z małą na basen i zero reakcji ubocznych:)

czytam was codziennie moze czasem pobieżnie,ale coz dwoje maluchów to oczy w dupie i zegarek z podwojonymi obrotami., Ale jest pięknie:)
buziaki dla wasss ogromne!!!

aaa i ja się skusiłam na bananowca i w niedzielę piękę na poniedziałkową rocznicę śmierci taty, bo będzie msza i potem goscie. Mam nadzieje ze tez będe tak zachwycona jak wy!.
milego dnia !

Asko gratki dla Kamilka :)

Jestem już po wizycie i mam diagnozę! Tężyczka! o_O Czyli ogroooomny niedobór magnezu. Mam brać preparat z dużą dawką magnezu przez 3 miesiące i zobaczymy czy te "ataki" się powtórzą.

SOSNOWICZANKA no tak myślę, że to chyba dopochwowe będzie, nie mam pojęcia zresztą, badanie mam dopiero 4 września-terminy NFZ:no:.
Czyli Alanek sie odchudza:biggrin2:.

INKA gratuluję zębolka.

LYSA dzięki.
O matko jabłecznik mniam.

NASTAZJA współczuję zapalenie pęcherza, gdzie Ty sie tego nabawiłaś Kochana??

MALEŃSTWO dzięki oj tak oby się szybko poprawiło, mam nadzieję.

MILVA nie lubię, najgorsze to, że Ci nasi Tz odwrócą się na drugi bok a Ty kobieto lataj od rana za dzieckiem, ja za dziećmi:no:

VENUS to na wychowawczy idziesz??? Zazdroszczę.

Wszystkiego dobrego dla Halinki, Anusi i Piotrusia.

FREYIA powodzenia u lekarza.

ŻABCIA wiesz jak to jest, jak młody woła tata to chce brata, u mnie się to sprawdziło, u Amelki pierwsze było tata i ma Kacperka.

Jestem zła i załamana. Chyba mi się telefon popsuł. Dzwoniła do mnie kuzynka, że jej siostra urodziła synka, pogadałam z nią, rozłączyłam się i chciałam zadzwonić do tej co urodziła, nie odbierała telefonu to wziełam się a pisanie smsa i nagle dostałam sygnał od tej kuzynki co rodziła i nagle telefon mi zgasł i nie da rady go włączyć, próbowałam już 2 razy baterię wyjąć i włożyć i dalej się nie włańcza, chyba jakieś spięcie poszło, brrrr no nie miał kiedy.
A wogule to od poprzedniego piątku to już trzeci poród w moim otoczeniu. W piątek urodziła Amelki przedszkolanka-moja znajoma, wczoraj była narzeczona mojego kuzyna urodziła bliźniaki no też wczoraj właśnie ta kuzynka co dzwoniłam do niej.

Freyia, ja miałam podobne objawy przy niedoborze magnezu i potasu...ale u mnie to wyglądało poważniej bo mam lekka wade serca i przy tych niedoborach ona się odzywała, kończyło sie na pogotowiu kroplówką..., prawdopodobnie pierwiastki traciłam w @...po porodzie mi sie wszytsko unormowalo, może dlatego że @ teraz jest mniej obfita...
dorotar, może zamoczyłas tel lub coś w tym typie, telefony często lubia sie same naprawiac z tego co zauważyłam, ja sie przywiązuje do telefonu i mam swoja nokię juz trzeci rok, zamoczyła się i cos zaczęło sie z nia dziac, myślałam juz że będe musiała zmieniać, ale "naprawiła sie"...także cierpliwości...może spróbuj też wyjąć baterię i włozyc, może cos się przesunęło...i nie styka...
asko, zastanawiałam się nad stolikiem edu dla małej ale miałam watpliwości czy to aby nie jest wywrotne i lekkie bo z np pchaczyka który kupiłam nie jestem do końca zadowola, wywraca się lub odjezdza (nie ma zadnej blokady), na razie postawiłam jej taki mały zwyczajny stolik i na nim ma zabawki i tez lubi sie przy nim bawić....

Freiya - jaki będziesz brała ten magnez? coś na receptę, czy po prostu z apteki, napisz mi proszę , bo magnez by mi się bardzo przydał ,a nie wiem na co się zdecydować tyle tego jest...

Asko- ależ optymizm i energia bije z Twojego posta!!! :-)aż mi się głupio zrobiło, bo tylko ciągle narzekam...

freiya dzięki! wierz mi to jest mega sukces i jestem z niego niezmiernie dumna!!! :):)
milva :) e tam ponarzekac normalna rzecz, u nas jest i druga strona medalu, czasem juz nei wyrabiam z fobiami Kamila, ale wtedy działa np tekst typu zadzwonię do taty i nie przywiezie baterii do zabawki itp. wiem że moze to nie jest mądre rozwiązanie ale skutkuje. ;p
a ten optymizm to chyba dlatego że odpoczełam trochę od dzieci, moja mama od 2 tyg. codziennie zabiera dzieciaki w południe i wieczorem wracają na działce oboje się wybawią wyszaleją i potem padają, ostatnio jak byłam na zumbie we wtorek to Kamil był tak zmęczony ze nawet mamie juz nie zjadł kolacji i poszedl spac brudny!!!
A ja za ten czas umyłam okna, porobiłam słoiki z ogorkami i kompoty ze sliwek :) itp itd no i trochę odespałam;p;p oj co ja bym bez tej naszej babci zrobiła, teraz tez na działce jestesmy tylko wrocilam po kocyk Kamila bo bardzo chciał i przywiozłam sobie rowerkiem robotę.... gruszki do zaprawy i na ciacho:)

tofika
my dostalismy ten stolik na chrzciny jest swietny bo ma wyciagane nogi wiec mozze byc sam blat na ziemi(my w 90% tak wlasnie teraz uzywamy) bo jak wlozylam nogi to mała się łapała i wstawała a on jest stosunkowo lekki i się przewracał z nią. a tak problem z glowy mimo ze ladnie przy nim juz siedząc siegala do zabawek. tu masz linka
*SMILY MUZYCZNY STOLIK EDUKACYJNY STOLICZEK J.POL (2530363911) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
polecam naprawdę fajna rzecz a i moj Kamil się bardzo chętnie nim bawi takze zabawka z pewnoscia posłuży, przy Kamilu pchacz mi sie nie sprawdził i teraz na działce jest i dzieciaki nasze wszystkie korzystają do wyscigow(mozna bylo na autko przerobic) za to stolik to strzał w 10 dla obojga moich dzieci!.

Dorotar to fajnie ze w twoim otoczeniu sie dzieciaczki rodzą, będzie mial sie Kacper z kim bawic :) A co z telefonem, udalo ci sie uruchomic go???
Wyszlo na to ze Alan sie odchudza:) Juz jakis czas temu zauwazylam ze rączki mu sie chudsze zrobily:) No ale jest taki ruchliwy ze nic dziwnego ze waga zjechala o te pol kilo. W sumie to mnie cieszy, bo naprawdę ciezko sie go nosi.

Tofika ja dzis widzialam wlasnie ten sloik ze spaghetti i w szoku bylam jakie to wielkie kawalki... Ale na razie nie kupuję, nie wydaje mi sie zeby Alan umial to zjesc.

Salsik zdrówka dla najstarszych grudniowych dziewczynek:)

Marii
dla Piotrusia tez wszystkiego naj, naj, naj..

A wlasnie nie wie nikt co z Marii????

Bylismy na spacerku, na zakupach i po powrocie Alan padł i spi:) Mam nadzieje ze wkrótce wstanie bo kto bedzie spal w nocy???

reklama
witam,
szanse na nadrobienie was są niemożliwe więc nie próbuje nawet , tylko się nie denerwujcie jak będę o coś pytać o czym pisałyście

u nas coś się poukładało P idzie do pracy od 1 września udało się :))))
ja otwieram swój interes powoli się organizuje...
byliśmy na urlopie nad Bałtykiem a teraz malujemy w mieszkaniu
to pokrutce co u nas
a dodam że z Ozik i Zula mają się dobrze
pozdrawiam was i narazie kończę bo robota czeka ale już będę zaglądać tu napewno:))))

Do góry