reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Dziewczynki macie tą liste może co wziać na wakacje???????????
Tak dla pewnosci chciałam,żeby czegoś nieprzeoczyc...

Przepraszam,że nie odpisuje,ale tylko czytam;)

reklama
tak na szybko: (będę edytować)

- wózek (folia, moskitierka)
- nosidło
- łóżeczko turyst
- bujaczek

- ja brałam nianię elektr
- niektórzy podgrzewacz, ew. termos

- kocyki do spania, na plażę
- parasol na plażę, parawan/ namiot

- ubranka po 2 komplety na dzień, także coś na chłodniejsze dni
- czapeczki/ opaski żeby zakryć uszka przed wiatrem

- zapas pieluch tetrowych
- pampersy, chusteczki
- śliniaczki

- krem z filtrem 30 lub 50
- żel do mycia, oliwka/balsam po kąpieli
- krem na odparzenia
- patyczki do uszu
- ręczniki
- wanienka/ ew. jakis mały basenik do kąpieli

- słoiczki, soczki, kaszki, mleko, ciastka, chrupki
- butelki, smoczki
- łyżeczki, miseczki

- smoczek uspokajacz jak używacie

- leki: p/gorączkowe, coś na biegunkę, na dziąsła przy ząbkowaniu, frida do noska, wit D
- książeczka zdrowia

- jakies zabawki, gryzaki

- aparat fotograficzny + ładowarka :-)

Ostatnia edycja:
MamoO trzymam kciuki zeby bylo wszystko dobrze...

Gosia to powodzenia w rozkręcaniu biznesu, jak bedzie wszystko dobrze to pochwal sie nam kochana:)

Anusia
biedny Bartuś z tym wodniakiem, moze sie jeszcze wchlonie, miejmy nadzieje i ta przepuklina oby tez sie nie okazalo ze jest.

Co do mówienia to Alan ostatnio non stop powtarza ta-ta. Nieswiadomie, bo jakby inaczej w tym wieku, no, ale i tak zal trochę tylek sciska ze nie jest to ma-ma, a M dumny jak paw chodzi i powtarza Alanku powiedz "tata" a Alanek :ta-ta
Chociaz ma-ma tez juz nieraz wypowiadal i inne blizej nie okreslone zwroty:) Mały gaduła:)

Usypialam malego, i usnęłam razem z nim :baffled: Dopiero przed chwilą sie przebudzilam i wlozylam go do łóżeczka, umyje sie i ide spac, rano do pracy trzeba wstac, dobranoc kochane:*

MamoOskarka trzymam kciuki i wierzę że wszystko będzie dobrze.

Gosia u nas też jeszcze bezzębnie.

Anusia mam nadzieję że wodniak u Bartusia się wchłonie.

Moje dziecko usnęło dzisiaj można powiedzieć że na stojąco podparty o sofę zaczął się obsuwać więc go wzięłam i położyłam śpi od 21.30 :-)
Dzisiaj w końcu u nas było ciepło byłam z Maciulkiem w centrum i tam się spotkałam z koleżankami i poszłyśmy na długi spacer ale zanim doszły Maciuś pociapał się z dzieciakami w fontannie stał i tak słodko tupał że całe galotki miał mokre ale szybko wyschły :-)
Siedzę i czekam na M aż wróci z pracy tzn. już powinien być a go nie ma =/ Zaraz muszę Maciulkowi na śpiocha dać mleczko bo nie pojadł mi przed spaniem.

Nikuss, wszystkiego kochanego dla Lenki :* :)

Inka, moja Miśka też nie mówi, ale za to śpiewa ;)
I zazdroszczę spania do 6-7 rano. U nas oznaczałoby to chyba, że dziecku coś dolega, bo wyprodukowaliśmy rannego ptaszka ;)

Gosia, bardzo się cieszę, że wychodzicie na prostą! Trzymam kciuki za udany start w biznesie! :*

Dzien dobry
Ja już przy kawie czytam bb, Mlody szaleje po podłodze, wlazi gdzie tylko może albo i nie może :-)

Zaraz zbieramy się na kontrole, mam nadzieje, ze z uszkiem już jest lepiej i to "coś" na oskrzelach tez poszło sobie precz.

U nas codziennym nowym zwyczajem Młodego jest przypomnienie mamie, że ma zęba czyli gryzie mnie w palca :-)

Milego dnia!

Mła my wyprodukowaliśmy śpiocha :-D Jak Emi nie obudzę to śpi tak do 8-8:30, jak musi iść rano do babci i budzę ją o 7 to jest bardzo niezadowolona i robi miny takie: :baffled::dry:

Aaa i dzis Mlody pierwszy raz spróbował kociej karmy :-) nie wiem kiedy On zdążył dojść do kuchni, bo ja odwrocilam się dosłownie na chwile zeby wymieszać mu kaszę, odwracam się a on przy misce kota... Zdążył już prawie wszystko wyrzucić i przy okazji rozetrzeć po podłodze!!
Jak chciałam go odsunąć to za żadne skarby nie chciał, widocznie zabawa mu się spodobała :-)

reklama
dzien dobry,

jeju, co za wieczor za mna, normalnie jak w pierwsyz miesiacu zycia, Kuba plakal, wyl, ryczal, nie mogl zasnac ze zmeczenia, zawalil w ciagu dnia drzemke i praktycznie od 11.00 do wieczora nie spal, za to od 18tej do 19.30 moje nerwy doznaly eletrowstrzasow, glowa pekla tak, ze nawet Gozdzikowa by nie dala rady jej naprawic ;) nawet cycek nie pomagal, na szczescie przed snem juz sie wyciszyl i uspokoil, bo inaczej pewnie mialabym noc pelna pobudek z placzem, a tak pieknie przespal do rana. mam nadzieje, ze dzis bedzie juz dobrze..

MamoO, trzymajcie się! mam nadzieję, że Oskarek szybko wydobrzeje!

edit, zapomniałam Wam napisać, że dostałam od Nestke odpowiedź na moją reklamację, chodziło o kość w słoiczku Gerbera, wczoraj odebrałam paczkę, która zawierała list-suchara (że ich produkty przechodzą milion różnych kontroli i nie wiedzą, jak to się stało, że w słoiku była ta kość, że ją zmierzyli i ma 9mm, a oni mielą żywność do słoików do wielkości 6,1mm itd), przysłali w ramach udobruchania 3 słoiki obiadowe dla Kuby, kaszkę i śliniak.

Ostatnia edycja:
Do góry