reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

reklama
Witajcie Kochane, gratukuję wszystkich nowych ząbków, życzonka dla solenizantów.
Niestety wasze życzonka co do udanego grilla nie spełniły się. Podczas grilla miałam mega kłótnie z K i mam wszystkiego dosyć.
Chyba muszę zrobić przerwę od internetu i spróbować sobie wszystko poukładać w życiu. Będę was podczytywać zapewne ale na chwilę obecną nie mam nastrojów na żadne pisanie. Trzymajcie kciuki by wszystko mi się ułożyło dobrze???

Maxwell- my rowniez bez zabkow. A 2 miesiace temu słyszaam od pediatry, ze juz ida i zaraz beda:p no ale czekam wytrwae, bo nie mam innego wyjscia ;D
Gratulujee podpisanej umowy!

Dorotar- 3mam kciuki zeby wsyztsko Wam sie poukładało ;* i czekam na Twoj powrot, bo lubiłam cztrac Twoje posty :) czasami wystarczylo zobaczyc, co Ty napisałas, zeby wiedziec co u kogo słychac:p Bo wszytskim zawsze odpisujesz :) Takze ja czekam na Twoj powrot. Zycze, zebys poukładała sobie wsyztsko jak najlepiej! :)

cześć dziewczyny...

przepraszam za milczenie ale jakoś u mnie ostatnio ciężkie dni;/
jutro postaram się Wam wszystko opisać dzisiaj nadrabiam co nadziargałyście... zaraz wrzucę fotki na zamknięty żebyście nie zapomniały mojego przystojniaka;)

Inka, Sosnowiczanka, Nikuss- dzięki, ale niestety chyba jednak zong..
A więc od początku.
Seba pojechał tam na 14.00 i tu zaskoczenie. OKazało się, że ten facet nie jest właścicielem,
tylko jego ojciec i ten ojciec też jest zameldowany tam..(już niedomówienie z jego strony.
Po drugie - mają księgę wieczystą, ale jakoś tak dziwnie, ż enie mają numeru tej księgi..i po trzecie - facet nie ma żadnego świstku stwierdzającego, że ma umowę hm..dzierżawy tego zabudowanego
korytarza i tego dodatkowego pomieszczenie - coś tu troszkę śmierdzi..
Seba i pośredniczka powiedzieli mu, że spotkają się jutro o 18.00 i on ma przedstawić te brakujące rzeczy..więc jesteśmy teraz w kropce, jesli teraz tyle niedomówień, to co będzie jeszcze się działo??..:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Żabcia, co dobrego robisz?? Ja zrobiłam muffiny z borówką amerykańską i wszystkie poszły (a myślałam, że będzie kilka na jutro)..
Dorotar, trzymam kciuki i także czekam na Twój powrót;-)
Nikuss - jak nastawienie przed jutrem? Co do ząbków - ja słyszałam z 3 m-ce temu, że coś idzie..a tu nadal cisza:baffled:

maxwell a robiłam takie deserki na wzór trifle tzn. galaretka na dole potem pokruszony a bardziej zmielony biszkopt później budyń śmietankowy potem znów biszkopt i na życzenie M budyń czekoladowy i na koniec bita śmietana = bomba kaloryczna.
No ale raz na jakiś czas trzeba sobie osłodzić życie :-)
To nieciekawie wyszło z tym mieszkaniem miejmy nadzieję że koleś pokaże papiery i wszystko będzie ok.

dorotar czekam na Twój powrót i trzymam kciukaski żeby wszystko się poukładało.

Ja tu piszę a Maciuś mi tłukł ręką w laptopa no ale M się zlitował i wziął synka na chwilkę i gra z nim balonem.

Papayka- pracy nie dostałam, nawet rozmów nie było, bo się dowiedziałam od ba pani woźnej w szkole (a wiadomo te wiedzą wszystko)- a tu nagle już ktoś przyjęty. Dziwne co? Szkoda tylko mojego czasu.
Maxwell- kurde nie cierpie takich krętaczy. I mam nadzieję że się wszystko wyjaśni.
Zabcia- u mnie laptop to już dawno poszedłby na śmietnik, gdybym tylko udostępniła go mojemu synkowi.
asienka- tulę mocno, u mnie też ciągle marnie, ale już nawet mi się o tym nie chce mysleć.
Agapa- gratulacje dla siostry, ja się dowiedziałam ostatnio że bliska sąsiadka (42 lata) jest w ciąży. Będzie to ich 5 dziecko- najstarsza córka ma 24 lata. Troche byłam ździwiona, bo najmłodsza już ma 5 lat i już wtedy byłam w lekkim szoku. No ale mają tyle kasy że mogliby wychować przedszkole, więc napewno nie będzie temu dziecku źle.
My dziś byliśmy z Adasiem na spacerze w parku. Później oglądaliśmy olimpiadę, zjedliśmy kolację, kąpanie, butla i spać. Ja jeszcze trochę pooglądam tv i spadam spać, bo noc pewnie pełna pobudek..

reklama
Witam sie prawie po weekendowo. Niestety jak zawsze minal za szybk bo milo spedzony w czworeczke :(

Dzisiaj bylismy caly dzien nad woda, wiec sie dzieci troche popluskaly zreszta ja tez:)
A teraz wzielam szybkakapiel bo goraco, wpadlam poczytac co tam u was i spadam spac.

No i Mariki zabkowanie juz troche lepiej, zakupilam ta Camilie i super na nia dziala:) Nocki przespane przynajmiej do czasu az przestanie dzialac. Ale i tak staram sie dawac tylko na noc bo nie chce jej faszerowac mimo ze to homeopatia no i ta cena;/

Gratuluje wszystkim dzieciaczka nowych ząbków :) U nas nadal pustka u fabiana i dziąsła ok, wiec pewnie pierwsze wyjda jak u Mariki na 11 miesiecy :)

Nastazja oby Adaś zaczał ładie przesypiac nocki i dał troche odetchnac mamusi *:

Kota
super ze tak sie odzywa instynkt, dasz rade napewno bo juz teraz jestes zorganizowana a to podstawa przy dwojce maluchow. Ja np teraz mam duzo wiecej czasu dla siebie niz mialam jak byla tylko Marika. Dodam ze w ciaze z Fabiankiem zaszlam jak Marika miala 4 miesiace:)

Maxwell
super ze umowa przedwstepna podpisana :) No i ze S tak fajnie sie utargowal :)

Nikuss
super. Trzymam kciuki zebys byla bezkonkurencyjna i zebys to Ty dostala ta prace:)

Hahah Phelania usmialam sie z chrapania i walenia bakow:p

Papayka
a ja jeszcze dodam do Mły i Maxwell ze jak dziecko zaczyna samo chodzic no to juz wogole nie ma czasu sie za przeproszeniem po tyłku podrapac :)

Agapa
gratuluje ciociu:)

Mła ja nospę brałam z Fabianek do 31 tygodnia do 37 w którym urodziłam. Z Marika od 34 tygodnia tez do 37 a urodzilam dzien przed planowanym terminem. Ale niestety skurcze meczyly;/

Kota
oby jutrzejszy dzien by ok, zebys dala rade:*

Phelania u nas Fabian ubrany jest z koszulke i spdenki zwyke, albo body na ramiaczka.

Maxwell u nas zębów brak ale ja tam wcale nad tym nie ubolewam,a wrecz sie ciesze:)

Dorator
oby sie wszystko ułozylo.

Nikuss
przypomnialo mi sie jak napisalam ze pediatra mowi ze ida zeby ze jak bylam w ciazy z Marika juz po szpitalu w 34 tyg, to ginekolog na kazdej wizycie ( co 2 tyg) mowila ze na kolejnej sie nie spotkamy juz bo pewnie urodze, no i Marika postraszyla tylko i zasiedziala sie w brzuszku do samego konca bo urodzila sie dzien przed wyznaczonym terminem:)

Maxwell
doczytalam o mieszkaniu, lipka,ale moze dobrze sie stalo ze to wyszlo teraz a wlasnie wiadomo co jeszcze by sie "przytrafilo"

Do góry