reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Dorotar, ja też nadal karmię Kubę piersią, ale nie biorę żadnych tabletek antykoncepcyjnych, sama nie wiem, kiedy okres wróci, karmię go o 7.30 rano i później o 16.30 i przed snem o 19.30, wychodzi 3x na dobę, chyba, że się w nocy zbudzi to wtedy też. No nic, nie tęsknię za okresem jakoś szczególnie, ale od czasu do czasu pobolewa mnie brzuch tak okresowo, czekam a tu nic, trochę mam stres to jak pójdę do pracy i nagle dostanę to będzie niefajna niespodzianka ;)

reklama
Kota to mało karmisz Kubusia, u mnie Fabian to wisi na cycku co 3 godziny, czasami sie zdarzy dluzsza przerwa ale watpie. W nocy to jeszcze ze 2 razy sie budzi.
@ mam, tabletek nie biore

Witam znowu :)

Bylam u gina. Pięknie mnie opieprzył ze tyle czekalam, powinnam isc nie pozniej jak okres jest 10 dni, a ja przyszlam kolejne 10 pozniej :baffled: Wogole masakra,, bo mnie zbadał :szok:. Chyba nigdy nie czulam sie tak głupio jak dzis podczas wizyty. Normalnie nie wiedzialam jak mam wejsc na ten jego fotel :unsure: Dostalam tabletki, mam brac i jesli do piątku bedzie poprawa to spoko a jesli nie bedzie to mam znowu przyjsc da mi jakies hormony na miesiąc :-( bo od poniedzialku idzie na urlop... Masakra dziewczyny, masakra, nikomu nie zycze zeby sie musial meczyc z okresem prawie miesiąc:zawstydzona/y:

Dodatkowo nie poznaje mojego dziecka caly dzien marudny, od rana, caly czas poplakuje:no: Własnie go "sprzedałam" siostrze-poszli na spacer, wiec mam chwile oddechu. Co stosujecie na ząbkowanie co pomaga???????????

Malenstwo
super ze wam sie uroczystosc tez udała :) dzielna Zuzia :)))

Venus dziś wieczor może drinek?

Mła zaprasza,a nie kusze:p

Malenstwo z miła checią,tylko pewnie daleko od Poznania;)

Violett wyluzuj:) jest mega;)

A ja mam taka cisze w domu,bo tesciowie wzieli malego i troszkę spokoju:)
Ja już Młodą wykąpałam,dałam kaszeczke i ibufen na ząbki i teraz sobie spie...Musze ogarnąć ogródek bo Patryk przed wyjazdem wysypał 200 malych piłeczek od basenu;/ide zbierac bede pozniej;)

izi Patryczek zadbał żeby mamie się nie nudziło pod jego nieobecność :-)

Ale u nas fajnie ciepło a wręcz upalnie jest 26 stopni a słońce tak praży że masakra, ale mnie to cieszy w końcu mamy lato a nie deszcz i deszcz.
Byłam z Maciulkiem na spacerku a dokładnie szliśmy na basen z koleżanka ale okazało się że basen zlikwidowany i przeniesiony daleko od nas i zrezygnowałyśmy a już tak się napaliłam ehh ale cóż połaziłam z koleżankami chwilkę i poszłam do domku po drodze do sklepiku wstąpiłam po mleko gotowca bo moja mała histeria się tak darła że się wytrzymać nie dało.W ogóle ostatnio Maciuś mi takie akcje ostawia jak nie chce siedzieć w wózku że drze się aż się dławi i muszę go nieść.
Teraz moje dzieciątko śpi usnął ok 18 także ponad godzinkę śpi ciekawa jestem o której wstanie i pójdzie znowu spać.
Wyczekiwałam kiedy Maciuś zacznie raczkować i pierwszego ząbka no to raczkowanie jest czekam na ząbka :-)

Dziewczyny wysiadam.. No szlag mnie trafi, jakies fatum nad nami wisi chyba. dopiero co Marika skonczyla brac atybiotyk a tutaj znowu goraczka, zwymiotowala 3 razy wlasciwie sama woda i jeszcze P przed chwila zauwazyl ze puchl jej troche lewy policzek.. Nie mam pojecia od czego. Narazie obserwuje, jak spuchnie bardziej to pojdziemy do ekarza. Ehh mam juz dosyc.

Ale dzisiaj moja sis podzielila sie super nowina. Jak bylismy na weselu to mi powiedziala ze 3 tyg spoznia jej sie okres, dzisiaj zrobila test i zadzwonila powiedziec ze sa dwie kreseczki:) Strasznie sie ciesze bo pisalam juz ze dlugo ssie staraja i cisza a tutaj taka niespodzianka :)

Izi to Ci synek dał robote:)

VIOLETT super wiadomość, gratulacje dla siostry, ile ma lat??
Jejku oby to nic poważnego. Powiem Ci, że ja tak myslałam jak mi dzieci od stycznia do końca marca chorowały, oby te choroby w końcu i was opuściły.

Violett gratulacje dla sis! I spokojnej ciąży!
Mlody wlasnie usnal a ja umieram bo brzuch mnie boli.
Na szczęście dzis zaliczylam długi spacer z mama i trochę mnie na duchu podniosła bo ostatnio miałam kiepski okres.

Milego wieczoru

reklama
Violett, Kuba też je co 3 godziny, z tym, że oprócz cycka o 10.30 dostaje kaszkę i o 13.30 obiadek, a poza tym jedziemy na cycku, jeśli w nocy wstaje, to tylko raz.
Gratulacje dla siostry :)

Do góry