reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

reklama
Żabcia, gratki dla Maciusia, wiedziałam, że to będzie kwestia dni :)
Ewka, faktycznie koszt niemały, ale coś za coś, ja Cię doskonale rozumiem, tutaj też koszty są podobne, ciężko znaleźć kogoś odpowiedniego za mniej niż 8-9zł za godzinę :(
ALE ALE właśnie się dowiedziałam,że jeśli do listopada Kuba nauczy się chodzić to obędzie się bez opiekunki, bo moja babcia będzie mogła przyjeżdżać i pomagać mamie! więc mocno trzymam kciuki, żeby Kuba mając 11 miesięcy sam już chodził :) o dźwiganiu go przez moją babcię nie ma mowy, ona ma już swoje lata, więc nie miałam odwagi prosić ją o noszenie Kubina.

wróciłam właśnie z firmy, zawiozłam zaświadczenie, że karmię Kubę piersią, ustaliłam wstępnie jak będą wyglądały moje godziny pracy i zdałam sobie sprawę, że trochę się cieszę, że wracam, ale cieszyłam się mając na kolanach Kubinka, a nie wiem jak to będzie w następny poniedziałek kiedy jednak moje kolana będą puste. W każdym razie obiecuję sobie, że nie będę dzwoniła do domu... i już mnie zaczyna boleć żołądek...

no i my wrescie po chrzcinach ciesze sie ze mam juz to za soba:) mala na poczatku gadala sobie i bawila sie kaczka a potem jak tylko organista zaczoł grac to poszla spac na recach u A:) i obudzila sie dopiero przy polewaniu glowy woda i tak spojrzala na ksiedza jak by go miala zabic za to ze jua obudzil hehe pozniej juz ladnie do konca siedziala i pozowala fotografowi do zdjec:) a wytrzymala w kosciele ponad 1.5 godz bo akurat u nas byl odpust i tak dlugo msza trwala ze sama juz nie moglam usiedziec:(( jestem dumna z niej jak nie wiem:)) pozniej w domu troche marudzila bo duzo ludzi i kazdy ja chcial na rece a do tego ida nam gorne zabki . Dom juz ogarniety i zostalo duzo pysznosci takze jak ktoras z ciotek bb chce wpasc to zapraszam:D
violet kurcze a tak czekalas na to wesele
sosnowiaczanka ciesze sie ze alanek tez byl grzeczny:)
zabcia moja zuzia tez dzis poraczkowala za kotem ale sie cieszylam:))
Kota ja tez nadal bez @
freyia podoba mi sie twoje podejscie co do wagi :) tez bym chciala tak myslec ale jak zobaczylam na zdj ajki mam brzuch i cycki to sie zalamalam
sergi mam nadzieje ze dotrzymasz slowa i te 15 min bedzie nasze:p
jeszcze cos maila napisac ale zapomnialam

Hej :*

Ja dopiero teraz bo rano byla u mnie siostra cioteczna, teraz Marika spi Fabianek se bawi wiec wpadlam. Nadal niewyspana bo wczoraj dugo z P usnac nie mogismy;/ a jak juz usnelam to co chwila budzil sie Fabian z placzem tez mu cos nie pasowalo, i tak wkonuc wyladoal u nas w lozku ale tez sie budzil wiec tez spania nie bylo.. a rano po 7 juz pobudka wiec myslalam ze w dzien pospie ale dzisiaj jak na zlosc dzieci sie nie zgraly;/

Sergi to ja przyjmuje Twoje postanowienie i jak nie będziesz tutaj zaglądala codziennie to będe Cie nękać na FB :)

Venus dziękuje :* Z wierzchu może i bomba ale jak bym zdjel ubranie i odsloniła swoj brzuch to juz by tak super nie bylo. Uwierz mi, nie chcecie zobaczyc mojego brzucha ;/

Mła dziękuje :*

Nastazja u kazdego dziecka inaczej. U mojej Mariki np wyszly dwie dolne jedynki pozniej gorne dwojki pozniej gorne jedynki i gorne 4 i koniec zabkow narazie:)

Zabcia, Malenstwo gratulacje dla dzieci:)

Witajcie.
Sergi jak ja się cieszę że się odezwałaś.

Ja z samego rana pojechałam do CZD z dziewczynkami do ortopedy. Ogólnie nie jest źle, ale p doktor troszkę chyba się zaniepokoiła Wikunią. Ma coś ze stawem biordrowym, prawdopodobnie ma krótsza prawą nogę
:-(. Narazie mamy wkładać wkładki filcowe do prawego buta i na koniec października kontrol i zobaczymy.

Witajcie.

Ja w pracy, małemu K wczoraj łóżeczko na sam dół obniżył i młody zadowolony, a Melci już co dzień mi marudzi i płacze, że tęskni za przedszkolem.
Cieplutko dzisiaj.

KUPINOSIA ha ha ach te rozgadane 3 latki.
Swoją drogą drogą czy Ola ma fotelik w którym jest zapinana pasami z fotelika czy już tylko pasami samochodowymi??
Bo gdzieś we wrześniu jak mały wyrośnie z fotelika-nosidełka to Kacper pójdzie do fotelika w którym teraz Mel jeździ 9-18kg a jej będę kupować albo 9-39 albo 15-36 zależy jak wagowo wtedy ona będzie bo teraz to 13kg waży tylko i chyba myślę by kupić taki, żeby jeszcze zapianać ją w pasy fotelikowe, bo samymi samochodowymi to boję się, że może jej coś strzelić i może wychodzić.
Dobrze, że przynajmniej macie jakieś foty, my z kościoła mamy tylko 2 robione telefonem, bo też cuda z aparatem były.

AGAPA tulę, na pewno mimo wagi i tak wyglądasz super, a mąż i dzieci kochają Cię taką jaka jesteś.

NASTAZJA Ty na Ukrainie mieszkasz??

SOSNOWICZANKA to Twój okres oszalał:szok:
To z Alanka już Aniołek, super, że był grzeczny.
Toż Ci się wesele przyjaciółki udało:no:

Słyszałyście o tym Rodzice zostawili 2-latkę na lotnisku w Pyrzowicach i polecieli na wakacje - Wiadomości - WP.PL no jakiś szok, co to się dzieje na tym świecie???

A czy ktoś wie co się dziej z MAMĄ OSKARKA, jak tam u nich??
Napisałam czy ktos wie co u Ciebie, zjeżdzam niżej a tu post od Ciecie.
Kochana ja też dzieciaki myję co drugi dzień i krzywda im się przez to nie dzieje.

PHELANIA wypoczywaj.

IZI oj tak to forum jest uzależnieniem chyba.

VENUS gratulacje ząbków, o uciekającym czasie to już nawet się nie wypowiadam:szok:

KOTA nie nie ja też bez okresowa, ale ja to przez tabsy-oczywiście nie narzekam:-) , nie wiem jakby było jakbym nie brała tabletek, oczywiście dalej karmię piersią a jak u Was??
Ogólnie od kiedy zaszłam w pierwszą ciążę, tj. już 4 lata mineło w czerwcu to miałam tylko 4 razy okres. Melę karmiłam 20 miesięcy, oczywiście przez ten czas też te same tabletki i brak miesiączki, potem odstawienie, właśnie te 4 cykle i ciąża z Kacperkiem i po 6 tygodniach od porodu znowu tabsy.
Kciuki za Kubusia.

VENUS u mnie mama przetwory robi.

NASTAZJA tulę.

WSZYSTKIEGO DOBREGO DLA WCZORAJSZYCH I DZISIEJSZYCH SOLENIZANTÓW.

MILVA udanego wypadu.

VIOLETT to szkoda, że wesele trochę kijowe, oj tak jak dzidzia długo nie je to cycochy dają się we znaki.
A jakie MM Fabianek dostaje jak mu cyca nie dajesz???
Gadasz, przeciesz Ty masz cudną figurke po dwóch dzieciach.
Uwierz, że pewnie bym chciała zobaczyć Twój brzuch i porównać go ze swoim.

SERGI witaj znowu.

MŁA Twoja teściowa wymiata:-D

INKA skoro chciałaś to super, że okres Ci przyszedł.

ŻABCIA Maciuś to zdolniacha.

MALEŃSTWO to i chrzest za wami, "lecę" na pyszności.

Dorota Fabianek dostawal pierw Nan ale po nim bolal go brzuszek, a teraz dostaje enfamil ale jednak ma chyba ta saze bialkowa bo caly zsypany po tym wiekszej ilosci butelek mleczka;/ wiec udam sie do lekarza i poprosze o mleko na recepte i zobaczymy.

A cd do mnie to dziekuje Wam dziewczyny, ale naprawde zwierzchu to wygladam ok, ale moj brzuch, tylek to jakas masakra bo caly w rostepach :(

reklama
agapa venus to ja poprosze o zaproszenie na zamkniety to z wielka checia dolacze do was bo nie moge na siebie juz patrzec
dorotar jej ci rodzice to az brak slow widac wakacje wazniejsze

Ostatnia edycja:
Do góry