reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Freiya ja tez bym nie powiedziala ze tyle wazysz, wiec nie jest zle:)

A w cameiou wlasnie dzis kupilam zakiecik, fajne przeceny są, dodatkowo dostalam kartę podarunkową na 30 zl :D

Mła Alanek peawie codziennie spi na brzuchu :eek: Poczatkowo przekladalam go na plecy czy bok, ale on uparcie wracal na brzuch w innym wypadku byl placz. Po kilku nockach dalam za wygraną, ale ładnie spi, buzia wysoko na bok. A ponadto co noc właczam monitor oddechu, do tej pory, inaczej nie potrafie usnąć...:baffled:

Mój maruda dzis marudny jak nigdy, a moze juz jak zawsze, sama nie wiem, rany niech te zęby szybciej wychodzą bo oszaleje:no: Zaraz ide go kąpac mam nadzieje ze szybko usnie.

reklama
Kota, Ty to masz dobre serce Kochana :D

Sosnowiczanka, zazdroszczę udanych zakupów :)

Mój M przed chwilą patrzył jak zmywałam lakier z paznokci u stóp i pyta "a nasze dziecko to po kim ma palce u stóp?", a ja bez zastanowienia "po listonoszu!" ;p

Mła pare dni temu bylismy z M i Alanem u dentystki do ktorej chodzimy juz od lat, wiec jest tam dosc swojska atmosfera jak idziemy. M z dumą pyta panią dr do kogo maly podobny( dumny-bo wszyscy twierdzą ze do niego) , ta patrzy na niego, na mnie i mowi " do sąsiada" :D

Agapa- kochana widzialam sie na żywo i to prosto po porodzie i przepraszam gdzie ty wygladasz "grubo"????!!!chyba zwariwałas z zgodze sie z Freiya twój M Cie kocha taka jaka jestes a dzieciaczki to juz wogóle!!!Powiem Ci szczerze ze mam kumpele która ma 25 lat i jest po 1 pierwszym dziecku i wazy uwaga 126kg i ma 150cm wzrostu wiec o czym tu rozmawiac:) I wcale sie tym nie przejmuje i jest jej z tym dobrze skonczyla psychologie i pracuje w przedszkolu a dzieciaczki ja uwielbiaja i to jest najwazniejsze:)A M wpatrzony jak w obrazek:tak:Nie jedna dziewczyna by Ci pozazdroscila figurki po czwórce dzieciaczkow.I nie pisze Ci tu zeby poprawic humor czy tez pocieszyc tylko kochana taka jest prawda.A co Mazur wiesz jedziemy 20km za Biskupcem:) wiem ze to jest 20km od Mrągowa.I M mi obiecał ze pojedziemy na 1 dzien nad morze bo mamy tylko 100km:))))))

Młody juz spi a jutro pobódka 0 5 rano i pakowanie o 10 musimy wyjechac ale jeszcze sie moze odezwe rano jako pierwsza:-Dbo przez tydzien nie mnie raczej nie bedzie bo tam interetu nie ma:baffled:

FREYIA dziękuję znalazłam.
Szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko i kilogramy nie ważne.

SOSNOWICZANKA świetnie, że w końcu udało Ci się coś kupić dla siebie.

AGAPA Kochana nie łam się, a przepraszam, że zapytam ile masz wzrostu, że Twoja waga tak Cię przeraża.

MŁA kurczę ja też się boję jak mały czasem podczas snu na brzuszek się przekręci.

KOTA he he dobre z tą łazienką.

Ech chyba trzeba iść spać, Szkraby śpią, K okupuje komputer mojej siostry i filmy ogląda (oczywiście siostry dziś nie ma)
A wrzucę zaraz fotke mojego zdolniach na zamknięty

Papayka, czy w regionie, w którym mieszkasz na Ukrainie, robi się szubę ukraińską (sałatka, w której głównym składnikiem są śledzie w occie i czerwone buraki)? Odkryłam ją przed wielkanocą i robiłam już ze 3 razy :)
A może zapodasz jakiś regionalny przepis - ukraiński, lub brazylijski? Bardzo chętnie wypróbuję! (poza blinami, bo mam je w domowym menu) :)

Papayko- 100 LAT dla Igorka ! :*
Agapa- ale miałaś chwilę zgrozy nad morzem, współczuje przeżyć !
inka- a jaki masz sprzęt ? poleciłabyś ? jestem na etapie szukania lustrzanki
violett- dobrej zabawy !
kota- moja nadal nie lubi leżeć na brzuszku
Nastazja- trzymam kciuki za poniedziałek !
2701- Twoja teściowa dorosła kobieta a taka nieodpowiedzialna, szok !

My dzisiaj byliśmy w Białymstoku u chrzestnego Kasi i jeździliśmy troche po optykach bo połamałam z miesiąc temu M okularki. Przysnęło mu sie w dzień na kanapie i szłam z kocykiem żeby go przykryć.:-p Odłożył je na podłogę przy łóżku no i zgrzytnęło mi coś pod stopą... Szła ślepa do ślepego :-D Jak na złość niedawno wymieniał szkła a teraz trzeba szkła i oprawki, wydatek około tysiaka :dry:
Jedziemy, jedziemy i nagle w GPS Krzyś Hołowczyc informuje "trzymaj sie lewego pasa " a moje dziecko CZYMAJ SIE LEWEGO PASA ? i złapała sie za pas bezpieczeństwa :-D: Rofl2:

Dobry wieczór
Alez miałam fatalny dzien! Płacz non stop! Gdzie te zęby???? Oszaleje jak tak dalej będzie.

Co do aparatu to mam Sony alfa 350 i alfa 200 ale używam tylko 350tki. Nie jest to jakiś super sprzęt jak np nikon d7000 ale daje radę.
Jestem wlasnie na etapie czytania instrukcji obslugi :-) i książki o fotografii! Zobaczymy czy jak już opanuje te dziwne rzeczy jak przekona, czas migawki i naswietlania to czy powstanie coś godnego pochwalenia się :-)

FREYIA dziękuję znalazłam.
Szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko i kilogramy nie ważne.

SOSNOWICZANKA świetnie, że w końcu udało Ci się coś kupić dla siebie.

AGAPA Kochana nie łam się, a przepraszam, że zapytam ile masz wzrostu, że Twoja waga tak Cię przeraża.

MŁA kurczę ja też się boję jak mały czasem podczas snu na brzuszek się przekręci.

KOTA he he dobre z tą łazienką.

Ech chyba trzeba iść spać, Szkraby śpią, K okupuje komputer mojej siostry i filmy ogląda (oczywiście siostry dziś nie ma)
A wrzucę zaraz fotke mojego zdolniach na zamknięty
Mam 170/171cm

PHELANIA po porodzie wyglądałam dużo lepiej. Ja zaczynam tyć ok. 3 miesiące po każdym porodzie

reklama
Dobry wieczor!
grill sie udal - rodzinna impreza polaczona z urodzinami Igorka... zupelnie inaczej gdy sie jest z rodzina (Babcie, Dziadek, Prababcia i Siostra z Chlopakiem i Maluszkiem)...
Zabcia, Mla, Kupinosia - dziekujemy za zyczenia!
Mla - szuba jest chyba popularna w kazdej czesci Ukrainy... uwielbiam!:) choc nie robie sama, bo Maz nie lubi, zwykle kupuje sobie porcje dla siebie.... A co do brazylijskich dan - postaram sie cos wstawic....:tak:
Agapa - glowa do gory! Chyba musisz zostawic Meza z dziecmi i zrobic cos tylko dla siebie...:tak:
Nastazja - powodzenia! trzymam kciuki!

Do góry