reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Czesc dziewczynki :)

Pogoda piękna w sam raz na chrzest :) Na 11.30 mamy msze wiec zaraz trzeba sie szybko szykowac.

Venus
ja co roku robie słoiki. Tzn do tej pory robilam, nie wiem czy mi Alan w tym roku pozwoli, czasowo oczywiscie. Robię sałatki, kompoty i ogorki kiszone, duzo ogorkow kiszonych, bo uwielbiam, szczegówlnie na ostro, z chilli :)

Tofika buziaki dla Lenki :)

Phelania
odpoczywaj, opalaj sie i jeszcze raz odpoczywaj, i wracaj do nas!!!

MamoO dobrze ze trafiliscie na lekarkę ktora wam pomogła.

Asko a jak tesciowa?

Inka co sie stało kotu?

reklama
Venus- ja co roku robi ogórki kiszone, paprykę marynowaną i wiśnie w spirytusie. W tym roku mam zamiar zrobić jeszcze jakąś sałatkę z ogórków, ale to jeszcze sie nad tym zastanawiam.

Ja robię wszystkie przetwory jak Karolinka idzie spać, bo inaczej nie daje rady.

Tofika- ogromne buziaki dla Lenki.

Phelania- miłego odpoczynku

M w pracy, a my z młodą dalej same siedzimy:-(. Koło południa wybierzemy się do dziadków, bo oszaleć w domu można słysząc ciągłe narzekanie mojej teściowej:wściekła/y:

Miłej niedzieli :-)

u nas nocka fatalna, o 23 już dałam Emilce krople przeciwbólowe i zasnęła, ale koło 5 przestały działać i histeria na nowo :no:

Sosnowiczanka powodzenia!

MamoO dobrze że trafiliście na taką lekarkę, oby było już tylko lepiej!

Phelania udanego urlopu!

Sosnowiczanka jak już kiedyś pisałam, z hodowli kupiłam kota MCO, który jak się okazało ma wadę genetyczną (megacolon)- brak unerwienia w jelicie grubym co powoduje notoryczne zapychanie się masami kałowymi. czyli nakroza, lewatywy, czyszczenie jelit... i tak non stop.
u mnie w mieście nikt nie chce podjąć się operacji bo jest bardzo ryzykowna- tzn dużo powikłań. jedynie póki co mam namiar na lekarza z Wawy, który to operuje. no ale koszt jest makabryczny... rzędu 3-4tys zł (plus koszta pobytu tygodniowego kota w klinice + leki)! więc szukam nadal innej opcji. no a hodowczyni się wypięła i jedynie co mi zaproponowała jak ją nastraszyłam sądem, że mogę jej tego kota oddać a ona przy najbliższym miocie da mi innego kota- przebadanego na wszystkie możliwe choroby. no wariatka jakaś!! jak mam oddać kota, który jest członkiem rodziny?? a ona wiadomo, uśpiłaby go!!

Jeszcze a propos wagi to wam powiem że jak w ciąży przekroczyłam stowke to coś mi się popierdzieliło w głowie i byłam przez 1 dzień pewna że ważę tonę :D

Rozbawiłaś mnie do łez :)
Dziś postanowiłam zanim wlazłam na forum, że od jutra ide na tą proteinową dietę... Spróbuję. Troszkę mnie zmotywowało bolące kolano, bo zawsze to mniejsze obciążenie. Też tak jak piszecie Agapa i Venus nie bardzo się teraz lubię. Chciałabym zrzucić tak z 12kg..., a przeszczęśliwa bym była jakbym schudła 20 :sorry2:

Tofika- 100 lat dla Lenki !
Asko- fajnie że sie odezwałaś !
Phelania- udanego urlopu !
venus- mi tesciowa robi wszystkie słoiczki
sosnowiczanka- spokojnej uroczystosci !
inka- biedna kicia :(
mamaO- dobrze że lepiej z ciałkiem małego, obyście wyszli na prostą !

Rojku ja i M. stwierdziliśmy, że obojgu przydałoby się zrzucić po 12kg. Ja nawet 20kg tak jak Ty piszesz. Może też od jutra zacznę? Przemycę trochę do naszego żywienia z diety proteinowej.
Mam dzisiaj jechać do C&A bo są wyprzedaże, ale jak mam coś przymierzać to jestem chora. Marzę o zakupach ubraniowych, które będą mi sprawiały przyjemność!!
Kupinosia pozycz teściową!!:p

Oglądam właśnie rewolucję na talerzu na ttv.

Ostatnia edycja:
Papayka, zmartwiłaś mnie, bo jakoś sobie nie wyobrażam naszych babek (w końcu statystycznie na pewno któraś z nas ma korzenie np. we Lwowie) układających składników sałatki warstwami ;)

A Twoje przepisy napisane są tak obrazowo, że zrobiłam się okrutnie głodna! :)

reklama
Co za noc.. W dzień Adaś nie dał mi nawet zjeść, a w nocy budził się i marudził chyba co pół godziny. Sama nie wiem czy kolejne zęby czy co? Cały czas jestem z nim praktycznie sama- ja już wyglądam jak strach na wróble.
Przepłakałam już cały ranek. Problemów mamy tyle że szło by książkę napisać.

Do góry