reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

phelania mój Michaś je bardzo mało w upały po 30-60 ml dopiero na noc zje z 210 ale pije za to dużo wody przegotowanej i herbatki (melisa z jabłkiem) myśleż że to normalne bo mi też się nie chce jeść jak jest taka duchota:)

reklama
Phelania nie wiem ile mleka sciągnie z cycka Alan, ale np ok 10 daję mu sloiczek owoców + jedna łyzeczka kaszki manny, zjada cale, ok 15 obiadek 125ml zjada caly i np wczoraj przed 20 dalam mu kaszke na dobranoc hippa 190 ml i zjadl caly sloik- bylam w szoku, myslalam ze zje co najwyzej 3/4 sloiczka. I duzo pije Alanek, jednorazowo ok 120 ml wody potrafi mi wypic przy tych upalach:)

Wybieralam sie na spacerek a Alankiem, ale musimy przelozyc na pózniej bo mi usnął :-) Wiec w domu nastala błoga cisza i spokoj:))

Dzien dobry!
Sosnowiczanka, Asienka i Malenstwo - najlepszego dla Maluszkow!
Violett - zdrowka dla biednej Mariki!
Phelania - oby wyniki byly dobre!
Asienka - kiedy bedziesz wiedziec cos wiecej o tym wyniku rozmazu?
Zabcia - z tym puszczeniem sie, to ci sie udalo....

Kupinosia - a jak u was sytuacja?
Co do dyskusji na bb, to mysle, ze skoro udzielamy sobie rad i wskazowek, to nie po to, aby komus dokopac tylko po to, zeby pomoc... i ja tak traktuje forum....
Milego dnia!

Hehe no i macie się z czego pośmiać że się puściłam w wieku 9 miesięcy :-) Jak to pisałam to nawet mi nie przyszło na myśl że ktoś może mieć takie skojarzenie :-D

Moje dziecko standardowo walczy ze zmęczeniem i nie chce iść spać.

Qrcze rano było śliczne słoneczko a teraz znowu chmurzyska i będzie padać wrrrrr głupia pogoda. Dajcie troszkę słońca :-)

Asienka, Sosnowiczanka, Malenstwo -najlepszego dla Waszych szkrabów na te 7 m-cy!!!:*:*:*
Violett -
dużo zdrówka dla Mariki, żeby jej szybko przeszło!!
Mła, moja nie uznaje niekapka..używa go jako gryzaka;-)
Phelania, tak, moja je mniej..
Asieńka, trzymam mocno kciuki za Michasia i wizytę u hematologa!!!!
Co do ostatnich hm..wymian zdań na BB - ja uważam, że forum jest po to, abyśmy nawzajem się wspierały, udzielały w miarę swoich możliwości różnych rad i wskazówek, ale i wyrażały swoje zdania. Myślę, że nie warto nawzajem się obrażać i udowadniać, która mądrzejsza, bo to nie przedszkole/szkoła. Potem jest niesmacznie i w ogóle żur:-:)-:)sorry2:
Miłego dnia!

Freiya, jeszcze nie testowałam kubka, bo będę go podawać jak mała będzie w wózku, a od rana turlała się z tatą po podłodze, ale wydaje mi się, że tak jak pisała Nikuss, może z niego kapać. Ja mam dokładnie taki Butelka Kubek niekapek 150ml NUK ustnik lateksowy (2297622183) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. . Może Ty masz inny?
(I od razu zapytam, bo może nie rozumiem czegoś - ten plastikowy płaski krążek jest do zatykania, żeby nic nie leciało np. przy przenoszeniu w torbie, a do picia się go ściąga? Pytam, bo widziałam też takie "ograniczniki" ale to chyba nie to...)

A tak w ogóle zostawiłam M z dzieckiem na 1,5h a jak wróciłam to mówiło coś w rodzaju "tta" (nie ma tu literówki). Ech, wiedziałam, że to będzie pierwsze.
No i od 3 dni pełza do tyłu i to tak szybko, że nie można się odwrócić. Łóżko 160x200 to za mało :D

Mła hehe mi się wydaje że to ewidentnie kapsel bezpieczeństwa do przenoszenia, ale masz rację że czasem są takie ograniczniki:)
haha no widzisz to ładnie Twój mężul musiał ją szkolić jak w 1.5 h tak się wyrobiła hihi :)
Moja Karolcia obraca się wokół własnej osi do tyłu raczej nie pełza jeszcze... ale dziś przyłapałam ją jak podciągała się na przedramionach do przodu, a że mamy w dużym pokoju wykładzinę to jej to fajnie szło. Auto jej od Kamila odjechało:) hihi

idę robbić kebabki na obiad, nawet sama zjem takiego lajtowego, sos odlałam zanim dodałam majonez podmieniłam przepisy w diecie- miał bybć kurczak w glazurze to będzie w cieście z sałatką:)

reklama
Mła- mam taki sam, tylko z krecikiem. Wlasnnie chyba z tym krazkiem nie kapie a bez krazka kapie...ale to bez sensu, bo powinno byc tak, zeby dzieko piło sobie kiedy chce.
Mam tez z canpola kubek nie kapek ale z plastikowym ustnikiem, to z niego nic nie leci, spelnia swoja funkcje, z tym ze chyba a raczej napewno za mała Lena jest na niego.

CANPOL KUBEK NIEKAPEK Z TWARDYM USTNIKIEM KUBKI (2408893054) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. dokladnie taki zielony

Do góry