reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Mła, cieszę się, że w pracy wszystko super się udało i że jesteś zadowolona. Ja mam podobnie z "moim" biurkiem i szef obiecał, że wracam na swoje miejsce, a dziewczyna, która została zatrudniona, jak poszłam na urlop powędruje na inne miejsce. I tego się trzymam, bo biurko własnie takie, gdzie nikt mi nie może zaglądać w monitor :)
A sprawa z teściową licha i nie dziwię się Twojej reakcji... ja np. w ogóle nie zamierzam wozić dziecka w parasolce, jakoś nie ufam tym miękkim oparciom i już.

U nas pojawiło się podejrzenie, że idą górne jedynki. I Kuba znów mi pogryzł cycka podczas jedzenia, ale wybaczam, bo już usypiał i chyba sobie pomyślał, że ma smoczka w buzi :)

reklama
sosnowiczanka z zębami nie ma reguły, zarówno jak i z pojawianiem się jak i z przebijaniem i wychodzeniem do konca, u Kamila szły po 4 naraz, jak zauwazyłam dziurkę z pierwszej 1 już przebijały się za kilka dni 3 kolejne, potem szły mu tak samo 2 razem, w sumie 1 wychodziły mu miesiąc ponad a dwojki jakos podobnie jak miał 7 mies. potem idą "4" a dopiero potem trojeczki.. kiedys tego nei wiedziałam;p
a widzisz Karola 6 mies. ma.. i nic.. co prawda ja widze ze idą 1 i 2 ale narazie nie m nawet dziureczek w dziąsłach. Ale zaczela się lapac za uszko teraz więc albo juz tuz tuz, albo ją przewiało hm..

MŁA no to nieźle, chciałabym Cię pocieszyć że musicie się z teściową dotrzeć w sprawie Emilki ale ciągle mam przed oczami moją teściową z którą mam nadzieję nigdy mnie życie nie zmusi zostawić dziecko i jakoś nie potrafię nic Ci powiedzieć pocieszającego

VIOLETT gratulacje! Zapiszcie się na ślub do pałacu ślubów, ja tam bralam 4 lata temu cywilny i było super!

U nas kolejna część zabkowej histerii i jest coraz gorzej a zęba nie ma. Ale za to z okiem już dobrze, jeszcze powieka na dole troszkę zaczerwieniona ale oko wygląda już normalnie i Emila go nie trze czyli jej nic nie drażni.

Dorotar- pierwszy raz słysze,ale moze co lekarz to inaczej:confused2:Poszlam normalnie na wizyte do internisty zbadał mi kregosłup "omackiem" powiedzialam mu ze nie moge spac ,jestem 6 miesiecy po porodzie i odrazu dał mi skierowanie na rehabilitacje,dzien pozniej mialam konsultacje i odrazu mnie zapisal na 6 sierpnia.Ja bede jedzic do SORNO (oczywiscie za darmo) tam mam swojego lekarza, (babice stare) wiem ze dobrze rehabilituja w Izabelinie.I tak to wyglada.

Mła- kurcze niekomfortowa sutuacja, ciezko wyczuc ale ja bym pogadala z tesciowa , powinna to uzg z wami:eek:

Ankubator- o rety!!!! Gratuluje zebaska a u nas pusto:tak:

Mła, Aaaneta - super, że w pracy oki:-)
Mła, cóż można powiedzieć..niezła ta Twoja teściówka:szok:
Aaneta, najlepszego dla Lenki..
Ankubator - już 6 ząbków? Nieźle młody leci z nimi..a moja nadal "0":tak: Nocki w pracy współczuję:-:)-(
Violett, super wieści!!Gratulacje!!!
Majeczka, trzymam kciuki za Was!

Ostatnia edycja:
Violett, gratulacje! Cieszę się razem z Tobą :)

Milva, Sosnowiczanka, Kota, Freiya, Majeczka, Ankubator, Maxwell, Phelania - dziękuję :* Mam nadzieję, że z czasem będzie lepiej, nie gorzej i że może ta sytuacja czegoś nas wszystkich nauczy.

Majeczka, rzecz w tym, że my mamy spacerówkę. Specjalnie wybierałam taką, żeby było rozkładane oparcie, a nie np. kubełkowe, żeby można było małą wcześniej w niej wozić. Tylko teściowa mieszka na III piętrze i chyba myślała, że rozwiąże tą parasolką jakiś kłopot. Niestety źle myślała... ;)
Co do Twojego M, trzymam mocno kciuki! Warto dać sobie szansę, żeby nigdy nie żałować, że się nie spróbowało. Może nie dasz rady, a może jednak potrafisz zostawić to za sobą i żyć dobrze. Na pewno nie będzie tak, jak przedtem, ale wierzę, że ponowne życie razem może się udać i wbrew wszystkiemu może być jeszcze dobrze. Jestem z Tobą :*

Maxwell, a jak u Was z mleczkiem? My już dajemy tylko 1 raz (z 5) pepti i póki co jest ok. Jak się skończy pepti zostaniemy na zwykłym bebilonie i wtedy wszystko się okaże (asekuracyjnie mam receptę na 2 mleka pepti)

Ostatnia edycja:
Nie wiem co mnie podkusiło i z ta boląca szyją lub plecami sama nie wiem poszłam na basen..Było dzisiaj tak okropnie gorąco że nie dałam rady. Na basenie po wejściu Lenka przerażona bo strasznie głosno, usta zrobiła na poczatku w podkówke a potem też miała dośc kwaśną minę...smiała się tylko jak jakas dzieczynka przyszła i się do niej usmiechała i kiedy rozglądała sie za dziecmi wspinającymi się po schodkach do zjeżdżalni Nie wykorzystalimsy caałego wykupionego czasu bo uznalam że maa dosyc po 40minutach. A po przyjeżdzie do domu ja ruszyc się nie mogłam i te plecy i szyja bola mnie bardziej...No ale ciesze się, że pierwsze koty za płoty i na basen na pewno pójdziemy jak mi przejdzie...chociaz przewijaka w przebieralni nie znalazlam i miałam mały problem z przebraniem małej, jeszcze z tymi moimi plecami boącymi...
Mła,może niedobrze, że tesciowa taka samowolna była w wybieraniu wózka, za to moi teściowie nie kupili małej jeszcze pół zabawki od urodzenia, "żeby nie wyrosła na egoistkę"

Ostatnia edycja:
reklama
Violet serdeczne gratulacje!!!
Mła super ze w pracy dobrze i reakcja twoja naprawdę nie przesadzona tak samo bym postąpiła
wyniki wątrobowe odebrałam dziś są idealne więc nie wiem dlaczego czuje się dziwnie być może tabsy poprostu tak na mnie działają :(((

u mnie ostatno smutno napiszę coś na zamkniętym
dobrej nocki

Do góry