reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Nie wiem co sie dzieje dzis (wczoraj tez) z moim dzieckiem. Odkad usnął jakies pol godz temu to juz trzeci raz budzi sie i placze...:baffled: Wczorajsza nocka wogole do kitu... Non stop sie budzil w koncu wzielam go do nas i tak sie krecil ze M poszedl do salonu spac, bo mimo ze mamy naprawdę duze łózko to zrobilo sie bardzo ciasno ;( Myslalam ze jak wyjdą te pierwsze dwa zęby to bedzie lepiej a jest coraz gorzej :no: A pomyslec ze w Ustroniu spal tak pięknie... Chyba górksi klimat mu służył:confused2:

Jutro M ma urodziny, staruch jeden, a ja nie mam dla niego ani prezentu ani pomysłu na prezent...

Wogole to rano bylam reklamowac wózek. Od kilku dni Alan siedzi w spacerówce i jak siedzi to rączki ma oparte na tej ramie czy jak sie to nazywa, a jak jest daszek, i konczy sie material (nie wiem czy ktos z was zrozumie o którym miejscu pisze) to te wykonczenia plastikowe mamy jakies nie wiszlifowane czy cos i podrapane ma ramiona az do krwi:wściekła/y:
Nie moglismy dojsc z M do tego gdzie sie podrapal az zajażyliśmy ze to wózek, Rano w bojowym nastroju ruszylam do sklepu i jutro mam wieczorem zawiesc tą czesc spacerową, wlasciciel zawiezie do producenta i na następny dzien bedzie do odbioru... Ale wkurzylam sie i to bardzo.

Mła doczytalam o awansie, gratuluję, miło ze cie docenili, na pewno sobie na to w pelni zasłużylas:)

Asko ja tez nie wiedzialam ze najpierw idą czwórki a potem trójki...
Tofika niezły patent "nie kupic nic dziecku bo wyrosnie na egoistę" dobre, naprawdę dobre. Sama bym na to nie wpadla.

reklama
Kota, współczuję ukąszenia ;)

Tofika, czy "żeby nie wyrosła na egoistkę" w tym wypadku nie oznacza "nie podała się do teściów"? ;)))
BTW moja teściowa chyba próbuje rywalizować z moją mamą, która kupiłaby Miśce wszystko, co się tylko da ;)

Gosia, cieszę się, że wyniki ok! Spróbuj z innymi tabletkami, bo po co masz się tak męczyć....

Sosnowiczanka, dziękuję, ale mam świadomość, że głównie wynika to z potrzeb firmy, a nie z mojej "niezwykłości" :D
U nas też ostatnio gorsze spanie. To chyba przez tą duchotę na zewnątrz.
Powodzenia z reklamacją wózka!

Ostatnia edycja:
Hej Dziewczyny
U nas dziś dzień nawet fajny. Rano M. jak wychodził do pracy przytulił mnie i poszedł. Więc już mi było lepiej.. Późnej jakoś zleciało mi szybko do obiadu i poszliśmy na długi spacer. O 16 wróciliśmy, mleczko, bajeczki i po 20 zasnął. Ja tez zaraz się kładę, bo wczoraj nie potrafiłam zasnąć i wstałam padnięta. Dziś miałam umówioną wizytę do gina i wstyd się przyznać, ale odwołałam, bo krucho z pieniędzmi. Umówiłam się do takiej ginki do której chodziłam kiedyś. Wizyta za 2 tygodnie - już z NFZ, więc poczekam.

Violett- gratuluję i zazdroszczę :-)
Mła- przeżyłam wczoraj coś podobnego, zadzwoniła moja ciocia z niemiec i zapytała ile kosztuje u nas fotelik do auta. no to poprzeglądałam jakie mniej więcej by mnie interesowały, mówię jej ile, a ona mi że u nich jest taniej - bo jakaś promocja ze 130 euro na 100 i mi kupiła. No szlag mnie trafił. Mogłaby wysłać pieniądze jak tak bardzo chciała i nawet bym dołożyła, ale chciałam wybrać sama. Ale to jest trochę chora kobieta i nic nie poradzę .. Ma mi wysłać to cudo- mam nadzieję że nie jest różowy i jakiś badziewiasty. Choć z nią wszystko
jest możliwe.
Inka - u nas najbardziej chyba laptop rządzi, później pilot i komórka.

Co do ząbków dziś mi sie udało bardziej przyjrzeć i widziałam zarys 2 dolnych jedynek.

hej dziewczyny wrescie mam chwile czasu by cos do was naskrobac u nas wczoraj taka burza ze od 19 do dzis 12 nie mialam swiatla ja to nie wiem jak kiedys ludzie sobie bez swiatla radzili hehe moj A znowu pojechal na delegacje i przez caly sierpien i lipiec bede go miec tylko w niedziele:( i zostalam znowu ze wszystkim sama:(( ach to zycie 

mla to super ze w pracy wszystko ok i ze miejsce czekalo:p a na tesciowa szkoda slow mam nadzieje ze malutkiej w tym nie wozila???
 aneta sto lat dla lenki:*
 asko venus spoznione zyczenia dla waszych maluszkow:*
ankubator- z zebami to lecicie :) super:)) a twoj M to chyba tata na medal co? bo moj to malej nawet nie umie przebrac a co dopiero nakarmic
violet- ogromne gratulacje
majeczka- ja rowniez trzymam kciuki i podziwiam:D
sosnowiaczanka - gratulacje 2 zabaska:)
inka- u nas tez elektronika a najbardziej czarny pilot od telewizora

Ech dziewczyny udało mi się na tym moim komórkowym internecie poczytać trochę zamknięty i jestem przybita .. same problemy. Może fakt że nie tylko ja mam kłopoty powinien mnie jakoś pocieszyć ale tylko się zdolowalam i nie mogę spac. Ostatnio miałam okres pozytywnego myślenia ale jak poczytalam o róŻnych kłopotach to znów czuję się wszystkim przytoczona i nie wiem jak dam radę z tym co na nas spada...

MŁA dobrze że choć u Ciebie pozytywna zmiana :)

Mła gratuluję awansu, Ja też bym się wkurzyła gdyby moja teściówka tak postąpiła.

inka u nas też na topie jest komórka, pilot od tv no i laptop i dlatego mój syn posiada już komórkę zabawkową pilota uniwersalnego normalnego czarnego :-)

Byliśmy u znajomych i jestem zmęczona bo koleżanki syn tak hałasował latał że się go przegadać nie dało ma prawie 4 lata prosili żeby się uspokoił ale na darmo miał tyle do powiedzenia :-)
Zabieram moich chłopaków i idę spać bo jeden śpi w kojcu a drugi na sofie także trzeba do łóżek spadać :-)

Mła fajnie ze w pracy fajnie:) Ale tesciowa to szkoda gadac;/ ehh, mam nadzije ze przyjela do wiadomosci ze Emilka jest za mala na taki wozek i bedzie robila tak jak wy chcecie. A cd samej emilki to teraz moze tak byc ze ona bedzie dluzej uspiala, czesciej sie wnocy budzila zeby sie nacieszyc Twoja obecnoscia ale jakis czas i przejdzie.

Majeczka my wozimy Fabiana jeszcze w tym najmniejszym,. Pamietaj ze nogi moga wystawac, glowa nie. a gdzie jest twoj mąż ( przepraszam,pewnie nie doczytalam) i czemu masz mieszane uczucia??
Ankubator no zabkow to macie duzo:) Moja Marika ma 8 ale 2 ostatnie wyszli jej 3 dni temu:p

Sosnowiczka nie ma reguly. Marika miala 11 miesiecy jak wyszly jej dwie dolne jedynki jak miala jakos 13 miesiecy wyszly jej dwie górne 2, pozniej w 14 miesiacu wyszli dwie gorne jedynki, i dopiero 3 dni czyli w 18 miesiacu wyszli dwie gorne 4. Z zebami to reguly nie ma...

Freyia napewno bedziemy mieli slub w palacyku nad wisla bo mamy najblizej od mojego miejsca zamieszkania, zreszta palacyk jest przecudowny :)

Aaaa zapomnialam sie pochalic, dzisiaj Fabianek zaczal sam siedziec, tzn posadzony siedzi i to juz dlugo:)

Witam:)
Przepraszam,ze sie nie odzywam,ale mam doline:/
Auto,którym jezdzilam sie popsuło i teraz jestem bez samochodu z dwojka dzieci na wiosce!!!
Masakra,a to auto nie moje tylko Tescia.Na szczęście nie popsuło sie z mojej wizny tylko pompa sie pospuła koszt ok 1500zł!!!
Dobra nie truje,wybaczcie:(

Dobranoc...Burza jest masakra u mnie!!!

Violett, gratuluję zaręczyn :)
Majeczka, mam nadzieję, że wszystko się ułoży i będziesz szczęsliwa!!! :*
Sosnowiczanka, u nas też ostatnio liche nocki :/ ale nie jest tak tragicznie, jka wtedy, kiedy przebijały się zęby, ja to zwalam na pogodę i duchotę.

reklama
Mła- Twoja tesciowa chciala napenwo dobrze i nie pewnie nie pomysala, ze taki wozek jest nieodpowiedni:) ale bedzie dobrze, jak porozmawiacie z nia i wytlumaczycie- na penwo zrozumie:) a za rok bedzie moga sobie wozic w nim Misie:) wiec pieniadze nie sa do konca wywaone w bloto:p

Vioett- moje gratulacje!!!! wiesz, tez bym chciaa taki slub cywilny, ze tylko my i swiadfkowie i enka oczywiscie ae moj A. takiego czegos nie akcpetuje. Dla niego musi byc cala rodzina i tyle, a ze to sie wiaze z kosztami za maz chyba nigdy nie wyjde:p

witam sie z rana i meduje, ze mam posprzatane, Lenka po serku, ja przy kawce i szukam nowych ofert pracy:p

Do góry