reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

reklama
Hej dziewczyny,

bardzo dawno temu juz się z Wami witałam, ale jakoś nie miałam odwagi pisac, choć wstyd się przyznac czytam Was na bierząco :zawstydzona/y: Piszę w ramach podziękowań dla Mła za kotlety :) były mega pyszne :-)

pozdrawiam wszystkie mamusie

dzięki Mła, może w końcu się odważę ;-) smutna prawda jest taka, że od poniedziałku trzeba wracac do pracy :-( na szczęście na calkiem sprzyjających warunkach więc myslę, że i czasu na BB będzie tyle co do tej pory :-)

Dzisiaj odciagałam mlesio żeby sprawdzić ile jeszcze produkuję i wygląda na to że chyba mało...obawiam się że może mała za mało je i stąd to marudzenie. Co do słoiczków, bo mła coś pisała..to moja zjada obiadki ale w postaci papki a te po szóstym mcu grubiej mielone , częściowo wypluwa traktując kawałki jedzenia jak paprochy...oczywiście chce odebrać mi łyżeczkę i pod koniec posiłku jest jej czas...:-)

Tofika, dla mnie osiągnięciem jest, że mała bawi się pustą łyżeczką i wkłada ją do buzi. Jak coś na niej jest, usta zaciśnięte na amen :D

AanetaW, ja też od poniedziałku do pracy. Tylko mnie się wydaje, że już na nic nie będę miała czasu ;)

tofika ty nie patrz na to ile odciagnelas:p bo jak ja odciagam to leci malo a jak ladnie zlapie i sie odstresuje to leci pelno czasami nawet i 200 moge sciagnac z cyca nawet jak mala zje a jak sie zablokuje to ledwo 40 ml a mala jak je to leci i leci takze nie patrz na to ile sciagnelas:p

ja sie wlasnie dowiedzialam ze moj kolega zginol 22 lata zostawil roczna coreczke jak sie dowiedzialam to normalnie az mi sie cos zrobilo:((( i to jeszcze samochod go potracil a kierowca uciekl a potem jeszcze 2 po nim przejechal ale ten sie juz zatrzymal i wezwal policje i pogotowie ale bylo juz za pozno:(((

Mła a co z Emi ??? z kim zostawiasz ją od poniedziałku???
Milva w sumie to i racja nie sobie tam leży jest bezpieczny więc... tak apropos to ktoś super wymyślił i na urlop mało miejsca zajmie
witaj w klubie mnie wczoraj łeb pękał a dziś mam doła od tej fantastycznej jeseni tego lata:rofl2:

Hej:*

Ja znowu pozno no ale jakos czasu dzis brak. Odetchnelam z ulga troszke bo u P problemy zdrowotne troche sie poprawily ale i tak nie jest calkiem ok. Czekamy jeszcze na jedno badanie i sie okarze co dalej robimy.
Marika lepiej troche wiec juz sie tak nie meczy, da sie inhalowac wiec super.

U Fabianka niby zebow jeszcze nie ma, tzn sie nie przebily ale dziasla na dole juz takie twarde i biale ze jak w nocy jadl to mnie az bolalo.. Wiec nie wiem jak to bedzie jak sie te zebole przebija.. Az sie boje:p

Hahah usmialam sie z tej wanny do zabijania karpi haha xD Kota uwielbiam Twoja tesciowke za jej teksty:p

Asko super ze dalam rade

Kupinosia z cisnieniem sie ostatnio unormowalo ale wczoraj P strasznie sie zle czul, bylo mu slabo i bolalo go serce i nie mogl czasami zlapac oddechu wiec pojechal do szpitala, zrobili mu badania i okazalo sie ze ma przepukline oddechowa czy jakos tak ma zrobic jeszcze gaskostropie i wtedy lekarz zobaczy jakie leczenie zastosowac. Narazie dostal leki rozkurczowe.

Jeżeli kogos stac lub naprawde duzo podrozuje z dzieckiem to polecam taka wanienke Flexi Bath Składana wanienka turystyczna RED *DD* (2445581655) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. można ją złozyc wiec problem pakowania duzej wanienki sie rozkłada:) My taka dostalismy od znajomych po ich dziecku wiec problem zabierania na wyjazdy wanienki rozwiazany:)

Kota 37,2 to nie jest podwyzszona temp i takich dzieci. Podwyzszona to 37,8

Dorota jezeli Ty tak mowisz to nie dziw sie ze Mela tez tak mowi, bo przeciesz takie male dzieci to rzeczy zakazane ucza sie niestety w mig.. Ja teraz nawet kurde nie moge powiedziec bo Marika zaczyna powtarzac, ale dzisiaj sie zdenerwowalam i powiedzialam ja pier** ( ale nie dokonczylam tylko wlasnie pow " ja pierrr" i Marika powtorzyla wiec juz koniec trzeba sie opanowywac bo szkoda zeby dzieci potem lataly po dworzu i przeklinaly. Ja mieszkam na podobno najgorszej ulicy w calej Warszawie gdzie jest niestety bardzo duzo patologii i slysze jak te dzieci na podworku sie odzywaja do siebie to az mnie krew zalewa.. Niektore to sla takie wiazanki ze az mi szczena opada bo ja nie uzywam takich slow;/

Mła my wychodzimy tez z takiego założenia ze nasze dzieci traktuje sie jak osobnego czlonka rodziny, i członka społeczenstwa a nie jak maskotke. Wiec dzieci tez wedruja od rak do rak cioc wujkow a nawet sasiadek itp ale oczywiscie tylko wtedy kiedy my wyrazimy na to zgode. Nie mamy problemu ze wstydliwoscia dzieci z czego jestem zadowolona bo w miare potrzeby z kazdym mozemy ich zostawic i nie ma placzu itp.

Sosnowiczka moj Fabik tez nie ochrzczony

Jak tak chwalicie te kotlety to tez takie zrobie:)

Asko a Wy chyba macie dosc niski blat, albo bardzo wysoki parapet co??:) Jeżeli kamilek siedzac na blacie jee na parapecie:)

Tofika pamietaj ze nigdy nie sciagniesz tyle ile mala zjada bo podczas jej jedzenia mleczko sie produkuje a podczas sciagania juz nie:)

Malenstwo strasznie mi przykro z powodu kolegi :(

reklama
Malenstwo, horror :((((

Gosia, Misia będzie zostawała z teściową, która mieszka w bloku obok. Ja na 7 do pracy (sama chciałam, żeby wcześniej wracać), więc mam plan koło 6:10 zanosić jej dziecko. Ona wspominała kiedyś, że mogłaby przychodzić po małą, aż ta się obudzi. Ale moje dziecko nie śpi już od 5 ;p
Przeraża mnie to i boję się... :(

Violett, mam nadzieję, że z P okaże się że to stres, albo coś w tym stylu, co nie niesie za sobą poważniejszych konsekwencji.

Do góry