reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Lenka "myje zęby":-) więc mam chwilę…
Maxwell, mamy czteroletniego labradora…
Milva, nasz psiak chociaż już nie taki młody, też ma niespożyte pokłady energii, które widać dopiero na spacerach, w domu jest cichy i spokojny, na spacerze uwielbia zaszaleć, ale słucha komend. Takiego pasa łatwo ułożyć bo jest łasy na smakołyki i pochwały, no ale on też mnie czegoś nauczył jako szczeniak - anielskiej cierpliwości . Teraz przydaje się przy dziecku. Nasz psiak też lubi ludzi, dzieci na ulicy chcą głaskać „pieska”, bo im się kojarzy z maskotką, no ale na wszelki wypadek nie pozwalamy, przede wszystkim ze względu na gabaryty psa i niewiedzę na temat tego czy takie dziecko wie jak się bezpiecznie zachować w syt z psem, poza tym głaskanie traktujemy jak nagrodę…
Żabcia, Maciuś jest niesamowicie silny i sprytny z tego co piszesz…moja jeszcze nie utrzyma się przy meblach sama a jest strasza od Twojego, no ale moja Niuńka jest bardzo drobniutka, chociaż też czasem zaskakuje mnie swoim zapałem …
Inka, w góry podstawowo trzeba wziąć dobry nastrój… i tragarza…:-)
Mła, ale z Ciebie nygus…(odnośnie stanu liczydła w samochodzie), pan policjant to rzeczywiście chyba musiał być oszołomiony.., że się tak dał….:-D
Niunia nie daje mi szans by napisać coś więcej...…

Ostatnia edycja:
reklama
My po pierwszym dniu w żłobku Martusi. Rano była dzielna ani nie płakała, ale za to o tej 12.00 odebrałam ją chlipiącą..Bilans po żłobku - dwa siniaki na czółku..ponoć gdzieś nie wyrobiła na podłodze..No i w łóżeczku im nie chce leżeć (ale w domu też za bardzo nie)...
Marysia się dostała do przedszkola!!!!Tego numer jeden na naszej liście..Byliśmy na liście rezerwowej, no i okazało się, że utworzyli dodatkową grupę :biggrin2::biggrin2:Do środy mamy podejść i odebrać jakieś papiery..:biggrin2::biggrin2: Ale się cieszę!!!
Oki, idę do mojego maleństwa..potem wpadnę:-)

maxwell gratuluję przedszkola!!! A Martusia się wyrobi:):) będzzie dobrze:)
Mła ale miałaś pica!!! normalnie teraz całuj Miśkę po stopach;p;p
Sosnowiczanka, Zabcia wspołczuję przezyc.... wiem o czym mówię bo nie pisałam co prawda tego ale przzeżyłam "lekki zawał"
asienka hehe dobrze mama ci powiedziała:) trzeba ufac mamom w koncu wychowały nas to i z naszymi bobasami dadzą radę! a Ty napawaj się chwilą relaksu :)
milva super ze wizyta wypadła dobrze:)

Pyszczek najlepszego dla Krzysia :-)

maxwell gratuluję dostania się do najlepszego przedszkola na Twojej liście :-)

Maciuś śpi chwila dla siebie :-) M poszedł do pracy w domu cały bajzel a ja zamiast wykorzystać czas że dziecko śpi i posprzątać to siedzę na BB i odpoczywam.

Tak dzisiaj siedziałam i się zastanawiałam jak się czuje mari i co tam u niej jak znosi kolejną ciąże. No i co słychać u firanki bo dawno się nie udzielała.

Miłego dnia :-)

hejka!
Pyszczku - najlepszego dla Krzysia!
Sosnowiczanka i Zabcia - dobrze, ze te "przygody" z happy-endem....
Mla, macie farta dziewczyny!
Maxwell - pierwsze koty za ploty... Obie dalyscie rade! i super, ze z przedszkolem sie udalo!
Gosia, Izi - zdrowka dla pociech!
Tofika, lacze sie w bolu... u nas tez dzis dzien Potworra;)

Mła dzięki jak Zu z przedszkola sąsiad odbierze to zrobię wycieczkę do apteki dzięki mam nadzieje że pomoże kupiłam jeszcze mąkę ziemiaczaną podobno można posypać pupę nie zaszkodzi więc spróbuję

A mnie dziś tak boli głowa że niewyróbka !!! jak na złość i Ozi marudzącuy no cóż Zycie , aby przeszło po tabletce bo kawa też nie staneła na wysokości zadania unas pogoda do d..y pewnie cciśnienie też spada
No cóż ... miłego popołudnia

Gosia moja mama to samo – pobawi się ale kupy nie zmieni, nie nakarmi, nie ubierze…. Strasznie mnie to denerwuje – bo ona się boi…. I nie pogadasz :)

Maxwell super że dziewczyny będą wśród rówieśników :)

Szykujemy się powoli do chrztu wiec pewnie będę Was wypytywać o szczegóły :) Mam nadzieję ze uda sie w pierwszej połowie lipca, a jak nie to w sierpniu.

Trafiłam dzisiaj na bloga dziewczyny która urodziła córeczkę w 23 tc, dziecko żyło 3 tygodnie. Nie mogę czytać takich rzeczy bo umieram, płaczę i nie mogę dojść do siebie. Czasem myslę że gdyby co się stało Krzysiowi nie dałabym rady dalej żyć. Nie wiedziałam że można kogoś tak kochać!

Pyszczku - 100 LAT dla Krzysia !
Gosia- i mnie boli głowa a z całego towarzystwa tylko ja wczoraj nie piłam. Moja też do dziś uwielbia mleko a raczej kaszki te mleczno-ryżowe. Takie zboczenie. Część rytuału przed snem. Jakiś czas temu zmieniłam tylko butle ze smoczkiem na niekapek
Mła- a ja współczuje moim rodzicom bo z bratem ciągle żyliśmy jak pies z kotem
Maxwell-super że z przedszkolem wypaliło !

Moja starsza od rana ojej niedobra. Byłyśmy na zdjęciu szwów. Kasia spała z 3 godziny a teraz zjadła i śmigamy na spacer a dziadki zabrali Olke na działkę. Wieje jak nad morzem

Hej, przeczytalam was :) Ale naprodukowalyscie....
Tak, M zrozumial ze Alan jest zywy, wkoncu...

Nasza kolejna nocka tragiczna, ale to juz standard:no: Trzeba sie chyba przyzwyczaic :oo: Ale to zęby na 100%, bo juz widac białą kreseczkę na dziąsłach, a nawet dwie :) Mam nadzieje ze szybko wyjdą...

Wieczorem jade do gina na kontrole z tą spiralą, bo za miesiąc kazal, a ten juz w sumie jakis czas minął. I do carrefoura, bo zapasy sloiczkow trzeba uzupełnic...

Maxwell super ze Martusia dała radę (i ty tez:-)) Teraz bedzie tylko lepiej:)

Pyszczek ja czasem tez czytam takie blogi, ale zazwyczaj przerywam w polowie, bo to ponad moje siły...Zdrówka dla Krzysia:)))

Kupinosia jaki masz ten niekapek? Tez potrzebuje kupic, chcialabym cos sprawdzonego...

Asienka, dobra twoja mama :)

reklama
Ale jestem zla :wściekła/y: Mielismy dzis inspekcje gazowa w wynajmowanym domu i co sie okazalo? Ze rura, ktora odprowadza dwutlenek wegla nie byla polaczona z wylotowa wiec wszystko wracalo z powrotem do domu! Przez rok wdychalismy co2, porazka! :wściekła/y: Wylaczyli mi gaz wiec ani cieplej wody nie mam ani ogrzewania, do wlasciciela nie moge sie dodzwonic, zaraz mnie szlag trafi! :-(

No teraz wkleilam tam gdzie mialo byc ;)

A tak Na szybko zdjecie Benia w nowej zabawce :-)

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    24 KB · Wyświetleń: 39
Do góry