reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Izi, oby Ci ten czas zleciał jak najszybciej!

Dziewczyny, czy Wasze dzieci też tak lubią mieć nogi w górze? Moja czasem zasypia z jedną stopą wysoko na ochraniaczu, a drugą zahaczoną o moje ramię (kiedy ją karmię butelką w łóżeczku). Często też podkopuje sobie kołderkę i wykłada na nią nogi. Ciągle szuka podparcia dla nóżek. W wózku pałąk jest właśnie po to, żeby trzymać tam nogi :D

U nas to samo! ;-)

Asko-może choć podpowiedz, czy fotki związane z budową czy przyrodą...?:sorry:

Pojechaliśmy na szybko do teściów-oczywiście na dzień dobry Bartek się rozryczał, za każdym razem można tłumaczyć, a oni i tak swoje- wystraszą go , bo się zlecą jak muchy i kazdy przez siebie byle głośniej :wściekła/y:

reklama
Asko oto odpowiedzi
1.rurki zardzewiałe:)
2.cement przejechany szpachlem.
3.gąbka
4.płyta wiórowa
5.połowa cegły
6.podkłady np.od kostki brukowej
Wszystko dotyczy wykończeniowki domku:)
7,silikon/pianka/

Ostatnia edycja:
Trzymajcie za nas kciuki. Emilcia ma skazę, ale pediatra kazała mi podawać po 1 butelce dziennie zwykłego Bebilonu2, żeby przekonać się, czy już jej przeszło. Boję się wieczornych kolek.... Właśnie podałam jej to mleko, ale czułam się, jakbym podawała truciznę :/

Gosia Gin doradzil mi spiralę bo karmię piersią a ja tabletek nie chce brac. Ja mam Pco nie takie łągodne, sam z siebie okres pojawia mi sie co jakies 3-4 miesiące, no chyba ze wywyłuję, A i z owulacją bylo u mnie ciężko, musialam brac tabletki, zresztą w ciążę zaszlam dzieki dlugiemu leczeniu i operacji. Lilou super:)

Venus ja mojemu M zamowilam koszulkę na dzien ojca na allegro, ale nie doszla jeszcze :eek:

Milva ja tez od pewnego czasu dojrzewam do mysli aby w sobotni wieczór wyrwac sie gdzies z domu z kolezankami. Mysle zeby zrobic to tak : wykąpiemy malego, nakarmie, usnie ja wyjdę, a jesli obudzi sie na karmienie zanim wróce to M poda mu MM, moze raz dostac przeciez, a ja mogła bym gdzies wyjsc dzieki temu, pic nie muszę, wystarczy mi sok:)))

Mła Alan usypia w bardzo dziwnych pozach, często wlasnie w nogami na szczebelkach, u góry :D

A my z Alankiem bylismy dzis na slubie... Kolezanka wychodzila za mąż więc wzięłam malego (M w robocie) i do koscioła... Ale pięknie Gosia wyglądała... I ten jej Dominik, w mundurze wojskowym... Eh, az mi sie przypomnial moj wlasny slub... A teraz szara rzeczywistosc...:baffled:

Hej dziewczyny :-)

asko ładne zdjęcia :-)

Te plamki u Maciusia na szyjce to od śliny położna miała rację bo jak się ślini to ma silne czerwone a po nocy ma blade prawie niewidoczne.
Dzisiaj już kończy mi się robić 2 pranie pościel byliśmy z M i Maciejkiem na spacerze i zakupach w centrum i ledwo co doszłam do domu tak mnie łydki bolały. Maciuś jak usnął po 14-tej na spacerku tak śpi do tej pory w domu w czapce i ubrany.

Dziewczyny mam pytanie czy ochraniacze na łóżeczko można prać w pralce ??

Witajcie ja po porannych zakupach przed pracą, potem praca dziś trochę roboty było aż nogi mnie bolą, teraz już w domku, malutki śpi, Amelka zadowolona arbuza wsuwa, czekam na K aż wróci po 18 i będziemy grillować.
Ale dzisiaj cieplutko.

IZI oj tak te orzeszki są pychota i też jej jem i karmie i małemu nic nie jest, na razie zaprzestałam bo już mi się troszkę przejadły.

SOSNOWICZANKA oj Kacperek też wcześnie wstaje, o 6 czasem 6.30.

VENUS weekend, byłam w pracy, K fuchę trzaska, jak wróci to grill a jutro jedziemy nowy dekoder gdzieś kupić i nową umowę podpisać, co polecacie??? Mieliśmy Polsat Cyfrowy do tej pory.
Byłam na cmentarzu znicza zapalić u taty.

PHELANIA no to miałaś niesamowitą pobudkę.

KUPINOSIA jak wy wypracowaliście te magiczne słowa??? Bo po Meli też wszystko spływa.

MAXEEL czyli już od poniedziałku do pracy wracasz???

FREYA udanego wypadu. Powiem Ci, że jak kiedyś K na delegację wyjechał i wrócił po 5 dniach to 11 miesięczna wówczas Mela go nie poznała, dopiero po paru godzinach załapała, że to jej tatuś.

IZI niestety u mnie żadne kary nie działają, ręce opadają tylko.

MŁA u nas też pałąk w wózku służy do opierania nóg.

ASKO ja to się boję pająków, szybko by go u mnie nie było.

asko, a to nie czasem reklama kremu do twarzy na zmarszczki, skóra przed i dwa tygodnie po zastosowaniu?:-)
mła, no to sie udało wkleic co trzeba...A co do nóżek..tez wyciaga spod kołdry na wierzch a w wózku dawniej trzymała na pałaku a teraz juz kulturalnie jej leza gdzie trzeba...

tofika nie nie jest to reklama
Mła będzie dobrze 3 mam kciuki żeby wszystko posżło wlaściwiym torem i żeby Emilka poslała do diabła tą skazę
milva to są okoliczności przy i w moim domku:)
izi blisko blisko ale nie mogę uznać chodzi mi o nazewnictwo używane do tych przedmiotów przynajmniej tak pi razy drzwi, więc niestety dodam że główny zarzut jest do gąbki;p;p aaaa i wiedziałam ze z tym szarym będzie największy problem haha jak zgadniecie to będzie bosko!
edit Izi tak własciwie to 3 są ok;p

Ostatnia edycja:
Kuba też nogi ciągle trzyma w powietrzu, w łóżeczku najczęściej są zarzucone na szczebelki, w wózku na pałąk, na macie również na pałąki, a w łóżku na mnie :) I najgorsze, że tymi nogami kopie jak szalony!

Ja coraz częściej używam nosidła zamiast wózka, jest mi wygodniej, szybiej się przemieszczam i mogę wszędzie dotrzeć z łatwością. A Kuba to uwielbia, bo wszystko widzi :) Mamy nosidło, w którym można dziecko nosić przodem do rodzica i przodem do świata (BabyBjorn Comfort), czasem Kubin ogląda więc okolice, a jak się robi śpiący to obracam go przodem do mnie i śpi :)

Asko, ja się PANICZNIE boję pająków!

reklama
Do góry