reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

reklama
sosnowiczanka przepraszam zapomiałam wczoraj o tobie:-( bardzo się cieszę że już w domciu i Alanek zdrowy należało się wam to po tym pobycie w szpitalu troszkę szczęścia i wolności:tak:
mój Ozik karmiony jest ok 19 ok 24 i ok 5 a wstaje ok 8

Sosnowiczanka ja też mam Pco ale łagodne i nie zawsze a okres co 30-60 dni i robią mi się przez to torbiele, dlatego zaczełam brać tabsy aby jajniki wyłączyć, chć chciałam spirale ale tabsy lebsze dla nas , z tego co pamiętam to to ty masz spiralę tak doradzał ci lekarz???? u mnie tak miało być ale zmienił zdanie bo znów jajniki były w małych torbielikach choć jajeczkowanie było ???

DSC04250.jpg
a to moje nowe liou chyba Milva chciała aby wkleić to proszę :)))...

a i Izi dla ciebie nowa furka Ozika odpinay daszek z sateczką rewelaDSC04236.jpgDSC04239.jpgcja !!! a i wkładka antypotna o której pisałam

Ostatnia edycja:
Sosnowiczanka cieszę się, że jesteście już w domku:)
Gosiu super wozek;)
Kota może rzeczywiście idzie ząbek?u nas pustka w buźce:)
Izi jak nocka?mam nadzieję, że nie było źle.
Nastazja Mikolaj też ma takie dni, że nie mogę nic zrobić w domu.
Nikuss powodzenia.
Inka znam tą ulgę kiedy konczy się sesja;)

Mikolaj właśnie zasnął. Dzisiaj spał do ok 6.40 a to na niego bardzo długo.Dzisiaj Dzień Ojca więc jedziemy najpierw do teścia i potem do mojego taty a przy okazji moja mama ma dzisiaj urodzinki. Chcę coś kupic mojemu M. zeby zrobiło mu się głupio ze on nic mi nie kupił w imieniu Mikusia na Dzień Mamy. A Wy jak spędzacie week??

Witajcie, miałam dzisiaj wczesną pobudkę, bo mąż się do pracy zerwał o 5tej...nadrabia zaleglości, bo ostatnio jak tu z resztą pisalam, musiał mi pomóc troszkę przy Lence...Mała obudziła się zaraz po nim i slania się na moich kolanach w róznych konfiguracjach w stosunku do podłogi......a ja próbuję tak jak pokazywał w tv pan paweł zawit..cos tam...podążac za jej wyobraźnia i pomagać...jakos nawet jej się podoba...gorzej ze mną...moja blizna po cc juz chyba tak długo nie wytrzyma i będe musiała sobie sprawić specjany ochraniacz na to miejsce...
A tak poza tym juz jakis czas temu stwierdziłam że obserwując swoje dziecko mozna się wiele dowiedzieć o sobie..mala juz na tym etapie wiernie mnie nasladuje...no ale dzisiaj to się trochę zaczęłam się nad soba zastanawiac. Mała siedział przy laptopie swoim a ja swoim, ja piszę i ona...też:-)...mina skupiona do granic mozliwości mysle sobie ze pewnie ja tez tak robię..ale jak zaczeła coraz glosniej stekac to trochę się zaczęłam obawiać, czego się jeszcze dowiem......po zapachu unoszącym się z okolic pieluszkowych zorientowalam jednak, że to" inna czynność umyslowa" ja tak zajmowała...:-)
Wlasnie mąż powrócil i zajmie sie Lenka a ja może upieke w końcu ciasto które piekę od tygodnia...
Miłego dzionka...
Mła, nie wiesz ile kosztował ten Twój skoczek?(bo chyba go dostałas lub cos pomieszałam...to sorry) bo szukam czegos i podoba mi się fisher price dżungla, ale po pierwsze jest drogi biorąc pod uwagę że to niezbyt długofalowa inwestycja, a po drugie mala ma mate z tej serii i widze że sa tam chyba identyczne zabawki i pewnie melodyjki te same a chciałabym dla niej jakiejś nowej stymulacji jednak:-)...

Ostatnia edycja:
Tofika, moja mama kupiła go na wyprzedaży garażowej. Jak ją znam nie zapłaciła więcej niż 5-10$ ;) Nowe kosztują koło 80$ ale znalazłam aukcję, która niedawno się zakończyła na allegro z takim samy (fisher price jumperoo deluxe) tylko w innych kolorach i ktoś kupił za niecałe 60 zł. Skoczek Fisher Price Jumperoo Deluxe (2361039771) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Zobacz tu http://193.23.48.135/interaktywny-skoczek-jumperoo-fisher-price-i2439812466.html

Ostatnia edycja:
Właśnie pomiziałam Kubie w buźce tą szczoteczką do dziąsełek przy okazji zaglądając do środka i faktycznie, idzie druga jedynka, jeszcze się nie przebiła, ale już ją widać pod dziąsełkiem. Biedaczek, zasnął jak mu te dziąsełka szczotkowałam. Jadę dziś do apteki i kupię jakiś żel na to ząbkowanie, bo szkoda mi go strasznie, jak się w nocy zrywa z płaczem :(

Ja też jestem pod wrażeniem skoczka Mła i Emilki. Tym bardziej, że pediatra poleciła, żebym ćwiczyła z Kubą te podskoki, ale ja daję radę kilka razy tylko tak go "podrzucać", bo nie mam siły :/ Też ogądałam na allegro te skoczki FP i ceny zwalają z nóg :( chyba będziemy musieli się obyć bez tego gadżetu :( a ja przy okazji dorobię się bicepsów, jak Pudzian ;)

Faktycznie te ceny skoczków przerazaja:eek:tez myslałam zakupic Alusiowi ale nawet patrzac z licytacja to wychodzi 100-150,Mła ja to nie mam takiego oka jak ty:)nie potrafie wyszukac w takich cenach fajnych zabawek:nerd:

Kota- u nas dalaszy ciag marudzenia a zebów brak:eek:

Sosnowiczanka- Aluś sie budzi tak ok 4 czasem 5 rano zje klade go kolo siebie i spimy do 7- 8

Przypomnialo mi sie co mój syn wykombinowal o 6 rano:no:M przyjechał z pracy nakarmił go nie mogl go uspac wiec wziął go do nas "miedzy nami" poszlismy spac ....W pewnym momencie słysze placz malego gdzies z oddali patrze a on wisi głowa juz prawie w dół na rogu łożka i powiem szczerze nie wiem jak on popełzał na sam koniec łózka:szok:w ostatniej chwili go złapalam:crazy:

Ostatnia edycja:
Hej. Doczytałam wszystko uff, wczoraj na 3 godzinki wieczorem wyskoczyłam z koleżanką na piwo, ojj tego było mi trzeba:tak:
Bartkowi wyszła druga dolna jedynka:szok:, nawet nie wiem , że szła hehe, oby tak dalej było!
Wczoraj wieczorem pojechałam z Tz po prezent dla mojego taty i jego , czekałam kiedy coś powie czy on tez dostanie, ale cisza....rano jak mały się obudził, to przynieśliśmy mu prezent , a Tz był tak zaskoczony- mówi, ze zupełnie nie pomyślał, ze to tez jego dzień:rofl2:, a z książki mega zadowolony:tak:

Też patrzyłam na skoczki, ale cena nowego z fp powalająca, a taki skoczek jest do max 12kg , więc chyba nie na długo...ale dzięki Mła za podrzucenie linków, może coś wyszukam używanego- bo nie powiem- zazdrościmy skakania haha:-D

Dziś popołudniu do teściów musimy skoczyć:eek:

Właśnie byłam u bratowej. Jej koleżanka ma 11-sto miesięczną córkę, która w ogóle nie staje na nóżkach. Rozwój umysłowy na 6, fizyczny na 3. Nie ma odruchu skakania, który u Miśki wyrobił się po dwóch krótkich razach na skoczku. Czyli nie jest to jednak takie najgorsze ustrojstwo :)

reklama
Do góry