reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

U nas właśnie zaczęło padać, ale rano byliśmy na spacerze. Jednak teraz do wieczora pewnie już w domu tylko.
Bartek znowu ma fazę wstawania o 5 rano, pół nocy śpi z nami, bo to co wyprawia w łóżeczku to ja bym musiała siedzieć i go pilnować ...

Dorotar - fajnie małego obcięłaś- teraz wygląda jak chłopaczek na pewno;-)
Gosia jakie kolory masz nowe w bransoletkach i naszyjniku? Pochwal się, bo sama nie wiem na jaki się zdecydować:tak:

Sosnowicznka- trzymam kciuki abyście jutro wyszli do domu!

Asienka- kciuki!!!

reklama
Strasznie się właśnie wkurzyłam na mojego m. Ostatnio nasza Niunia jest bardzo kaprysna, buczy za przeproszeniem non stop o ile nie trzymam ja na rękach, nie chce zasypiac w ciagu dnia... A to chyba za sprawą górnych jedynek które póbują sie przedrzeć. Przy dolnych poszło super i nie było żadnych grymasów. W każdym razie udało mi sę dzisiaj ją uspic przy cysiu cudem i jak tylko ja uspiłam zadzownił telefon do mojego m. a ten jakos nie pomyślał by wyciszyć telefon. Dziecka nie potrafi uspic ale nie mysli o tym żeby uszanowac chociąz trochę mój wklad w to...ufff...sory ale naprawdę się wkurzyłam Teraz m miał wracac do pracy ale mu powiedziałam że ma z dieckiem w takim razie siedziec no i zawala robotę i siedzi. Ja mam cała blizne po cc skopana bo jak siedząc biorę niunke na rece to ona nózkami wbija mi się w ta bliznę i chce stawać na nogi na moim brzuchu w dodatku sobie spręzynuje...
Na domiar złego mam @ i też mam nastrój nietegi i slabo się czuję...ja rzadko się zloszczę na mojego m. ale teraz nie wytrzymałam. Mój wczoraj poza tym niezły numer odwalił. Zosatwił wózek z zakupami pod marketem 20km od domu:-)..pod domem mu sie przypomniało i mnie pyta gdzie nasze zakupy a ja myslalam ze w bagaznik spakował...i moj m.chciał wracac po te zakupy warte 100zł więc mu mówie ze się nie opłaca bo i tak wózka juz nie będzie ale on sie uparl i pojechał i o dziwo wrócił z zakupam:-)i...ochroniarz pilnujący parkingu zarekwirował wózek i mój m musiał mu dziesiątaka rzucić w ramach znaleźnego i okazac paragon zeby odzyskac zakupy:-) a tamten spryciarz mowił ze to nie pierwszyzna i ze ma jeszcze jeden wózek z tego samego okresu...
Wy zaliłam się na mój okrutny los:-)Teraz bede Was nadrabiac, bo przez to ząbkowanie Lenki to ja przez osattnie dni nic nie mogę zrobić...dzisiaj nawet ubrac się nie mogłam bo mała jecząla...

Ostatnia edycja:
U nas dziś świetna pogoda, cieplutko, ale żar nie leje się z nieba. Po południu ruszam w miasto bo muszę jakieś buty sobie kupić, odebrać M wyniki badań (ma podejrzenie dny moczanowej! :szok:), załatwić sprawy w banku (czy te kłopoty finansowe kiedyś się skończą? Na razie jest coraz gorzej a nam M wisi widmo komornika).

Co prawda moja zawieszka się nie znalazła, ale mama zrobiła mi niespodziankę i w sklepie Kelly Melu zamówiła mi nową, bardzo podobną i z takim samym grawerem więc po części mam ją z powrotem.

Kota, też ciekawi mnie jak takiemu maluchowi robią zdjęcie.

Dorotar Kacperek bardzo dobrze wygląda w nowej fryzurze!

Dorotar, Sosnowiczanka mam do was pytanie (chyba nie pominęłam żadnej fryzjerki? :) ludzkiej ;)) co miesiąc mam ten sam problem, farbuję włosy sama, na czarno, farbami różnymi ale najczęściej Garnier albo Casting i zawsze się oczywiście pobrudzę po szyi, uszach albo czole i nigdy nie umiem tego domyć ładnie. Podobno są jakieś sposoby ale te z internetu (nawet popiół!) przetestowałam i nie zmywa się dobrze. Jaki macie sprawdzony sposób, żeby po farbowaniu włosów nie wyglądać przez cały dzień jak brudas? :-D

violett a ten nabulizator/inhalator to dla dzieci czy dorosłych bo ma mam straszny katar i myslałam o czyms takim dla siebie co by bylo skuteczne i nie uzalezniało jak otrivin:-) i jaka firma, bo pewnie sa różne??/
co do odciagania dziecku glutków bez fochów to ja próbuję zrobic z tego zabawę...tzn..najpierw gruszką psikam powietrzem po buxce i Lenka się smieje a potem mówię ze widze glutka i jest bardzo duży...wyciagam i pokazuję jaki duzy hehee....moze to niezbyt estetyczne ale działa...frida się u n as nie sprawdziła...
kota trochę nie w temacie jestem... , też planujemy podrózowac z dzieciem po unii mogłabys mi napisac jakie formalności????bo wnioskuje ze dziecku jakis dokument trzeba wyrobic???

Dorotar- teraz już chłopczyk , a jak Kasi zapuszcze piórka to będzie bardziej dziewczynka

pyszczku- zdrówka !
Milva- 100 LAT dla Bartusia a dla Ciebie dużo, dużo sił !
Tofika- to farta mieliście z tymi zakupami
Sosnowiczanka- lubisz czytać to skombinuj sobie coś , chociażby jakiś miesięcznik z kiosku
lysa- zdrówka !
violett- też lubie taką tematykę. Jest cała seria „ życiem pisane” czy jakoś tak

U nas noc masakra. Ole wybudził kaszel o północy, Kasię o 3ej, potem o 5ej a o 6ej wstała Ola przez kaszel i „szczeka” bez przerwy. Działa mi to na nerwy, już nie mogę tego słuchać i ta bezradność, żal dzieciaka. Mam nadzieje że w końcu nastąpi przełom i będzie tylko lepiej. Optymistką jestem, tak lepiej.

Wczoraj zapomniałam i zostawiłam komórkę w wózku na klatce schodowej. Na szczęście szybko się skapowałam, zeszłam na dół i grzecznie sobie leżała, uff.

Freiya ja zawsze uzywam mleczka do demakijazu i jak u mnie sie sprawdza ale wiem tez ze mozna dostac specjalne kremy, ktorych uzywaja salony do przemywania, niestety nie znam nazwy ale moze, ktoraj z fryzjerek bedzie wiedziec o co mi chodzi. Mojkolega fryzjer tego uzywal kilka lat temu jak farbowal mi wlosy wiec nie jeste to jakis nowy kosmetyk.

Dzieki dziewczyny, wlasnie uzywalam soli w poniedzialek ale po nasivin jest ciut lepiej, najgorsze to, ze mlody nie daje sobie odciagnac, tak krzyczy, kopie, macha rekowa ze masakra! W nocy tyle go nabujalam ze dzis rano mialam 0,5kg mniej na wadze :-D Niech mu to przejdzie bo wazy cos ok 8,5kg wiec lekki do bujania nie jest plus nie jest to moja idealna metoda ale ze ma problem z oddychaniem to pozycja pioniwa na szczescie ulatwia mu zasniecie, najgorsze to to, ze od nowa bede musiala go uczyc samodzielnego zasypiania no ale co zrobic :baffled:

Tofika
moj A. ostatnio tak sapal bo mial sam nos zapchany,ze mi w nocy Benia obudzil! Kazalam isc sie wysmarkac to wzial zapasowa koldre i spal na podlodze w innym pokoju :baffled: Faceci to takie losie czasem, ze szkoda slow, dobrze ze zakupy udalo sie odzyskac :szok:

Kupinosia a masz cos na kaszel dla Olo? Ja bardzo polecam Te Sinecod krople 20 ml | Apteka pod Gryfem zuzia ma przewleke wirusowe zapalenia gornych drug oddechowych a ten lek swietnie hamuje kaszel, za chwile mozna bedzie tez je podawac naszym maluchom bo beda wystarczajaco duze. Ja znalazlam te krople tu w polskiej aptece internetowej a jak bylam w polsce to lekarz pediatra sam mi je polecil i byl zdziwiony ze juz uzywam :-)

Ostatnia edycja:
Venus Alan caly pobyt znosi bardzo dobrze, jak przychodzą lekarze, czy studenci to caly czas sie usmiecha, nie protestuje jak go oglądają, czy biorą na rece. Znacznie gorzej ze mną... No ale cóz, ktos musi byc dzielny, wyszlo na to ze on a nie ja :)

Maxwel
l jak bedanie bedzie ok to w piątek do domu, jutro nie bo po znieczuleniu ogolnym jeden dzien na obserwacji trzeba byc. Pytalam o to dzisiaj.

Pyszczek
ja tak troche pogrzebalam w necie na temat tego szpitala, tzn oddzialu na ktorym lezymy i tutaj pracują sami profesorowie i doktorzy, nie ma nikogo z tytulem lekarza, no i masa studentów tez jest. Wiec mysle ze znają sie na tym co robią. Mysle ze jestesmy w naprawde dobrych rekach. I mam nadzieje ze dojdą do tego co dolega mojemu dziecku.
Trzymam kciuki zeby katar szybko minął.

Tofika niezle ze zakupy sie znalazly, ja bym raczej juz nie wracala po nie, a tu proszę, jednak byly...

Freiya
w pracy mamy specjalny plym do zmywania farby ze skory. Radzi sobie dobrze z kazda, nawet czarna farba, ale to dosc drogi wydatek zeby tak sobie kupic do domu uzywajac raz w miesiacu. Mozna tez zmyc plynem do trwałej, ale pewnie tez nie masz w domu...

Lysa
mleczko do demakijażu z czarna farba sobie nie poradzi.

Sosnowiczanka ja uzywam zarowno przy jasnych jak I przy ciemnych farbach, przy czarno niebieskiej smarowalam mleczkiem okolice uszu I czola przed farbowaniem I potem po farbowaniu od razu I schodzilo ale wiadomo co jednemu sluzy drugiemu nie musi ;-)

Benio zasnal wiec sprobuje wstawic pranie bo dlugo pewnie nie pospi, rano tylko 30 minut :-(

Milych spacerkow i zdrowka malym I duzym!

reklama
Jezzuuu ale mnie Marika zdenerwowala;/ wrr

Bylysmy na placu zabaw, i zaczela sypiac piachem, wiec mowie raz ze nie wolno, drugi, trzeci a ta sie smieje i dalej sypie wiec ja wzielam z placu zabaw i mowie ze idziemy do domu, ta pierw sie rzucila na ziemie z wielkim placzem, wiec ja stoje i czekam az sie uspokoi, uspokoila sie wiec ukucnelam i mowie jej ze nie wolno tak sie zachowywac, ze prosilam zeby nie sypala i teraz za kare idziemy do domu a ta mnie uderzyla w twarz;/ No wiec ja ja za reke, druga prowadzilam wozek z Fabianem, ta sie wije , wkurza ale jakos idziemy, pod klatka to juz wogole cyrk na kolkach, tak sie darla ze chyba cale podworko ja slyszalo;/ Wyjelam Fabiana z wozka wzielam na rece i ja chce na schody a ta ze nie, i dalej sie wyrywa wiec ja puscilama, usiadla obrazona na schodach i siedzi, nawet na mnie spojrzec nie chciala wiec sie juz wkurzylam wzielam ja za reke i kaze isc a ta stoi wiec ja wzielam na druga reke i wleke sie po tych schodach ta sie drze, i wkoncu ogryzla Fabiana w reke i zaczela sie smiac;/ Biedulek tak sie wydarl, ale slad ma maly wiec chyba az tak bardzo go nie ugryzla;/ No myslalam ze ekspolduje. Doszlysmy do domu i jej powiedzialam ze teraz ma kare i ze dzisiaj juz na dwor nie wyjdzie..;/ No pierwszy raz taka akcja ze go ugryzla bo czasami jak sie wkurzy na cos to probuje podejsc do Fabian i go uderzyc ale ja ja stopuje i nie pozwalalm i wtedy tez ma kare a teraz takie cos.

Teraz Fabianek spi, Marika w lozeczku siedzi nie wiem czy idzie spac czy co..

A ja zaraz zrobie sobie kawke bo musze sie odstresowac.

Kota nie czytalam. zaz wygogoluje ja:)

Gopsia jezeli mialabym do Ciebie jechac to mi tez bardziej pasuje wczesniej:) a jezeli spacerek po Warszawie to po poludniu:) W tym tyg nie dam juz rady ale w nastepnym, chetnie bym przyjechala do Ciebie:)

Pyszczek ja wczoraj mialam taki obiad:) Tyle bez fasolki :) A cd bolu gardelka to polecam Tamtum verde - my teraz z Fabiankiem mielsimy zapalenie gardla i super nas wyleczylo:)

Frayia ja mam wlasnie bronsoletki z Kelly Mellu:) Ja jestem mega zadowolona wiec Ty tez bedziesz:)

Freyia ja zawsze jak farbowalam wlosy to te miejsca brudzace sie smarowalam kremem zwyklym i potem ladnie z kremem schodzilo :)

Tofika mozna i dla doroslych stosowac, ja tez w czasie kataru sie inhaluje:) jak jest katar bardzo duzy to sa specjalne lekarstwa na recepte ktore mozna wlasnie wpuszczac do zbiorniczka i tym sie inhalowac ale mi zawsze zwykla woda morska wystarcza, a kupuje w aptece taka w ampulkach:) i ja mam firmy ditalia- ale naprawde jest ich mnostwo i mysle ze te tansze wcale nie sa gorsze a ze ja kupowalam jak Marika byla i miala duzy katar wiec kupilam ten co byl w aptece ale gdybym nie byla "pod cisnieniem" to bym poszukala tanszego:)

Kupinosia wlasnie te ksiazki ktore czytam to z tej serii. Jezeli lubisz takie ksiazki to polecam "dziecko ulicy" ja sobie ja kupilam i przeczytalam przez poltora dnia.;) Zreszta ta co teraz przeczytalam to tez przez wczorajszy dzien:) Ja lubie bardzo czytac a jak jest ksiazka wciagajaca to moge siedziec i czytac:)

Jejku calkiem zapomnialam : WSZYSTKIEGO NAJLEPESZEGO DLA NASZYCH 6 MIESIECZNIKOW:)

Do góry