reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

reklama
sosnowiczanka, asienka trzymam kciuki za wyniki badan! Bedzie dobrze!

A reszte przepraszam, ale moje dziecie nadal chore, bidula ma taki katar ze nie ma czym oddychac, nocki sa fatalne, spal moze razem ze 4 gdzininy, zaraz bede go klasc i mam nadzieje ze tak jak wczoraj posci 2 godziny i ja tez bo padam na twarz :-( Daje mu nasivin dla dzieci i odciagam, olus masc mentolowa ale nic sie nie poprawia, temperatury nie ma, co jeszcze moge mu dac? :baffled:

Placze....ehhh ide :-(

Asienka, tez znam ten ból :/ Będzie dobrze . I koniecznie daj znac zebsmy sie nie martwiły:)

Lysa mowi sie ze katar nie choroba, ale u niemowlaka to masakra jakas... Jak Alan mial katar to psikalam euphorbium czy tak jakos i frida, albo jeszcze woda morska mozna. Wodą mozna psikac czesto, w niczym nie szkodzi. Mam nadzieje ze szybko minie.

Ostatnia edycja:
Asienka daj znać jak wrócisz, trzymam kciuki!
Sosnowiczanka a jak to wszystko znosi Alanek? Jest spokojny czy się denerwuje?
Łysa współczucia. Jak chcę coś Mikołajowi zrobić przy nosku np psiknąć to muszę się nieźle namęczyć bo po prostu mnie odpycha, nie wiem jak poradzę sobie jak będzie miał katar:( Mam nadzieję, że zasnie i sobie odpoczniesz:)

Sosnowiczanka, jeszcze troszeczkę..może po jutrzejszym badaniu puszczą Was do domciu?
Asieńka - kciuki zaciśnięte mocno!!
Lysa, biedny Beniu..ja też polecam wodę morską plus frida..
Żabcia, oj, jak dużo prawdy w tym, co Asko napisała..wypatrujemy raczkowania, chodzenia naszych dzieci, a dopiero wtedy chcemy, żeby nasze dzieci znów były malutkie i grzecznie sobie leżały:-D:-D A Maciuś faktycznie mały siłacz:-):tak:
Kurcze, a mojej z tego raczko-pełzania porobiły się "odciski" na stópkach w okolicy paluszków. Przyuważyłam, że tą częścią trze np. o dywan i potem gdzieś w połowie dnia już mnie szuka i chce na ręce, bo ją boli:-:)-( Dzisiaj już poszłam po rozum do głowy i założyłam jej skarpeteczki, może wtedy nie będzie jej bolało...

Hej :*

Pogoda sie troszke popsula, ale jest dosc cieplo wiec niedlugo ybywamy na spacerek znowu.

Izi czytalam " dziecko zwane "niczym" " super ksiazka - teraz czytam druga częsc. jezeli ktos lubi takie ksiazki to polecam.. Ksiazka o chlopcu maltretowantym przez wlasna mame alkoholiczke, zostal uratowany przez nauczycieli w szkole wiec skonczyla sie haapy endem. Ja lubie taka tematyke:)

Żabciu popieram Asko, bedziesz jeszcze chciala zeby Maciulek wrocil do czasu kiedy lezal lub siedzial:)

Gosia dzieki :) U mnie to jest taka kwestia ze ja to moge sie umowic np na spacer po starówce ale najlepiej po 16 bo wtedy P wraca z pracy i zajmie sie Marika a ja skocze sama z Fabiankiem. A Tobie pasuje po godzinie 16?? A ten taras ogrodzony jest tak?? Bo jeszcze moglabym wpasc do Ciebie jezeli wlasnie jest ogrodzony to jakos w autobusie bym sie ogarnela z dwojeczka moja a pozniej to juz Marika by sobie latala:) Tak wogole to ja mieszkam prawie przy samym wilenskim:p

Sosnowiczka wspolczuje, ja mialam taki plus ze nie bylam na sali sama tylko z innymi dziewczynami i trafily sie fajne to pogadalsymy, tez mialam lapka wiec ogladalam filmy:)

Juz mialam wychodzic ale jeszcze doczytalama..

Łysa ja polecam nabulizator/inhalator koszt nie jest maly bo ja za swoj palcilam 250 zl w aptece ale sa i tansze ale poprostu jest rewelacyjny bo inhaluje sama woda morska i ta wydzielina slicznie sie rozpuszcza i splywa.. I katarek szybciej mija, jak tylko widze ze dzieci pociagaja noskiem to od razu leci w ruch woda morska i inhalator i katarku nie mamy nigdy takiego wiekszego.. A jak widze ze Fabianek mja takie zaschniete glutki w nosku i nie da sobie wyciagnac to tez inhaluje i sie robia takie mokre i da sie je ladnie odciagnac aspiratorkiem:)
Polecam naprawde nie tylko Tobie ale i reszcie dziewczyn bo to naprawde super sprawa
A pozatym to odciaganie odciaganie i jeszcze raz odciaganie i masc majerankowa p[od nosek

Mam nadzieje ze dzieciaczki szybko wyzdrowieja.

Violett taras jest ogrodzony oczywiście bo mieszkam w bloku a taras pod dzieci przygotowany więc...:tak:zapraszam do mnie jak coś u mnie właśnie lepsza by była pora do południa bo ok 17 po Zu do przedszkola i M z pracy wraca

Asieńka
&&&&& zaciśnięte

Maxuell niezła ta twoja Martusia !!!!:tak:

reklama
Sosnowiczanka – zazwyczaj tacy lekarze to są wysokiej klasy specjaliści więc na pewno będzie dobrze! Fakt że nie mówią zainteresowanym zbyt wiele (co, jak po co, dlaczego) ale potem w gabinecie lekarskim pewnie omawiają każdy przypadek.
Kota jak się takiemu małemu robi zdjecie? Na kolanach u mamy czy jak?
My też nauczyliśmy młodego że zasypia się samemu. Kładziemy do łóżeczka i wychodzimy z pokoju, czasem trzeba podejść dać smoczka albo obrócić na bok (nie potrafi zasypiać na plecach) ale zazwyczaj 10-15 minut i dziecko śpi.
Ja nadal chora- na szczęscie gardło troszke mniej boli ale katar masakryczny - nie wyobrażam sobie życia bez otrivinu, katar w ciaży jak miałam i nie mogłam używać otrivinu to nie spałam pierwsze 2 dni bo po prostu nie potrafię spać z zatkanym nosem. I niestety leczony czy nie leczony trwa 2 tygodnie...
U nas upał niemiłosierny więc zrobie wiosenny obiad, jajko, fasolka, młode ziemniaczki:)

Do góry