reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

reklama
asienko przykro mi, ale wierze że dasz radę! I jeszcze bedziesz z kimś szczęśliwa a Michaś razem z Tobą:* , a co do porad prawnych ja bym radziła się zglosić do pomocy społecznej, po pierwsze bo mogą ci pomóc i prawnie i finansowo, a także żywieniowo jesli jest potrzeba, a poza tym to może się przydać w sprawie, pamiętaj tak jak violett pisała wszystko jest istotne, daty, rachunki itp itd DASZ RADĘ! a i na nas możesz tu zawsze liczyć:)

asienka- trzymaj się ciepło;-). Jesteś silną kobietą, która da sobię radę w każdej sytuacji. Niezły łajdak z tego Twojego M. Nic więcej nie pomogę niż dziewczyny już napisały, ale pomoc społeczna powinna doradzić co możesz zrobić w takiej sytuacji.

Asienka przykro mi kochana, trzymaj sie dzielnie bo masz dla kogo. Ten twoj M moze troche nie dorósł, moze go dziecko po prostu przeroslo... Nie rozpatrzaj za dziadem Asienko, na lepszego faceta cie stac. Pytalam kolezanke co wlasnie prawo konczy, alimenty dla ciebie sie niestety nie naleza, ale jako samotnie wychowujaca matka dostaniesz zasilek. Udaj sie do MOPSU na pewno ci pomoga. I faktycznie zbieraj wszystkie rachunki, za wszystko, mleko, ciuszki, leki, pieluchy prad, wode, doslownie za wszystko. A na dziecko musi placic czy mu sie to podoba czy nie.

Mam przyjaciolke ktora facet zostawil z 4-mies dzieckiem, tez im sie po urodzeniu nie ukladalo. On placi alimenty, w zasadzie w pracy juz mu wyplate pomniejszaja i przesylaja na konto mojej kolezanki. Ona rok pozniej poznala wspanialego faceta i sa razem szczesliwi. On tez ma dziecko z poprzedniego zwiazku. A dla jej synka jest lepszym ojcem niz niz ten biologiczny.

A swoja droga facet ktory zostawia swoje malenkie dziecko to nie facet. :(

Milva
, Kupinosia najlepszego dla maluszkow.

Ostatnia edycja:
Asienka, strasznie mi przykro, że tak się to skończyło. Ale wierzę, że dacie radę razem z Michałkiem! Już niejednokrotnie udowodniłaś, że super silna kobieta z Ciebie. Trzymaj się dzielnie i tak, jak radzą dziewczyny, udaj się do MOPSu, tam na pewno Ci pomogą!!! :***

A u nas upał i duchota, a właściwie parnota
eek.gif
unhappy.gif
Nie fajnie, chyba jakaś burza nadciągnie.
A ja, jak głupia, wymyśliłam sobie dzisiaj na obiad gołąbki bez zawijania (w tym upale)..w kuchni chyba ze 100 stopni
eek.gif
..ech..zrobiłam tez mężusiowi ogórki małosolne, bo uwielbia, a kupił mi w Wiśle gliniany garnek
wink2.gif
biggrin.gif

Kupinosia i Milva - najlepszego dla Kasieńki i Bartusia na te pół roczku:*:*:*
Tofika, ale fart z tymi zakupami..a Twój i komórka - oj, mojemu tez często się zdarza niestety..:wściekła/y::-( Nebulizator tez jest dla dorosłych (są różne nakładki w zestawie)..
Freiya - nie wiem, czy działa na czarną farbę, ale mi często w salonie fryzjerka przed farbowaniem smaruje przy linii włosów tłustym czymś, nie wiem chyba wazeliną i wtedy ta farba nie zostaje..
Kupinosia - zdrówka dla Twoich dziewczyn!!!a jak Olo po zabiegu?
Lysa, ja przy Marysi miałam takie cyrki z odciąganiem, więc zawijałam ją w ręcznik /kołderkę/pieluchę tetrową, w zależności, co miałam pod ręką m- rączki miała unieruchomione, to i łatwiej było odciągać..
Violett, oj widzę, że z Mariki podobna numerantka do Marysi:eek::-(
Asieńka, oj, biedna..współczuję!!!Co za typ, kurcze, on jest niereformowalny:wściekła/y: Dasz radę,bo jesteś wspaniałą i silną kobietą..a także zawsze możesz liczyć na nas!!!Jak coś, to wal śmiało!!
Żabcia- gratki;-) Silny Maciuś, silny:tak:

hejka!
u nas tez upal.... az nie chce sie wychodzic z domu...
Asienka, moze to okrutnie zabrzmi, ale przynajmniej wiesz na czym stoisz.... Jestes silna i dzielna dziewczyna, a facet.... szkoda slow.... Masz za to wspanialego synka!
Milva, Kupinosia - najlepsze zyczenia dla Bartusia i Kasi!
Lysa, zdrowka dla Benia!
Sosnowiczanka, trzymamy kciuki za jutrzejszy rezonans!
Gosia, wow!!! ty z dwojka maluchow podrozujesz komunikacja miejska?
Freya, ja bym probowala tez woda utleniona....
Nie moge sie juz doczekac wyjazdu do PL....

U nas dakszy ciag marudzenia,ma chwileczke czasu by cos skrobnac:)

Sosnowiczanka- cały czas trzymam za was kciuki!!!
Freiya- mi frzyzjerka jakims specjalnym specyfikiem "fryzjerskim" przeciecierała uszy i skóre przy głowie no i schodzilo
Asienka- współczuje Ci bardzo ****... sytuacja:confused2:ehhhh Maxwell ma racje pisz jak masz doła i nie masz sie komu "wygadac"
Milva,Kupinosia- Najlepszego dla 6 miesieczniaczków;)
Tofika- niezłego farta mial twój M ,no ale cóż wymagac to tylko faceci:-D

Kurcze mam takie z młodym problemy...chodzi o kupke robi po 3-4 "bobki" dziennie nie moge go dopajac nawet woda (zakaz gastrologa) bidulek sie meczy cały czas lecimy na czopkach glicerynowych:sorry:wiem ze to wina marchewki...ale ona jest w kazdym prawie słoiczku...

Phelania kurcze to przykre, że Alanek ma taki wrażliwy brzuszek. My ostatnio też mamy problemy z twardszą kupką, ale jak Emilka nie może zrobić to daję jej śliwki z hippa i kupka jest praktycznie za parę minut. Ale Alanek pewnie nie może?

reklama
Do góry