reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi teraz już wiem że nie chce chodzika wolę spytać Was niż słuchać się wszystkich ludzi dookoła. Asko wiesz co może masz rację z tym że jak bym widziała że Maciulkowi się podoba to bym go zostawiała na dłużej w tym chodziku. W takim razie na kolejne propozycje odstąpienia chodzika powiem stanowczo dziękuję ale moje dziecko nie będzie chodzić w chodziku.

Właśnie niedawno wróciliśmy z Maciusiem ze spacerku znów zahaczyliśmy o plac zabaw i malutki miał radochę :-) Później mi padł i spał prawie 2 h także troszkę pochodziłam żeby pospał na świeżym powietrzu bo fajnie cieplutko dzisiaj :-)

reklama
Izi, Violett- mi też udało sie nie przyzwyczaić Kasi do rączek tylko siedzi w foteliku albo lezy na macie a ja mogę wszystko w domu porobić, podobnie miałam z Olo ;-)
żabciu- ja podobnie jak asko jestem na NIE dla chodzików. W tym temacie moim autorytetem jest Paweł Zawitkowski :tak:
sosnowiczanka- bedzie dobrze, trzymaj sie tego co powiedziała ta babeczka

Młoda wróciła ze szpitala i już zaliczyliśmy przychodnie z obiema bo kaszlą przez sen. Dostały antybiotyk. Olka nie może kaszleć bo szwy mogą puścić poza tym to ją boli przy każdym ataku

SOSNOWICZANKA w pracy ok, pracy różnie, dziewczyna mnie zostawia i próbuje przyzwyczaić klientów, że niedługo jej nie będzie a będę tylko ja. Myślę, że będzie dobrze.
Skoro włosy ponownie Ci od tygodnia wypadaja to na bank stres.
Oby słowa pani profesor się potwierdziły.
Dziewczyny no i chyba go obetnę, może dziś przed kąpielą w domu to mnie chyba zlinczyją:-D.

PAPAYKA ajć Amelka to mały huragan, na szczęście tak obyło się bez guza, ale płaczu było dużo.

PHELANIA no to leć do lekarza skoro poród miałaś naturalny bez znieczulenia i ingerencji w kręgosłup, bo ja to przynajmniej wiem po czym mam bóle, a Ty musisz sie dowiedzieć.

ŻABCIA daj sobie spokój z chodzikiem. To nawet nie no nóżki a też o kręgosłup dziecka chodzi, ja wiem że Maciuś staje bo u nas to samo i trochę to uciążliwe, a nawet jakbyś miała go wsadzać w chodzik to jednak 6 miesięczne dziecko jest za małe na chodzik, ja czasami wkładałam Amelkę do chodzika jak trzeba było coś zrobić ale ona miała wtedy 8-9 miesięcy.

MAXEEL he he skąd ja znam takie zachowanie jak Twojej Marysi. u mnie to samo się dzieje. W pracy ok, pisałam o tym wyżej:-)

PYSZCZEK pierwszy obcięty włosek też mam schowany już, muszę do albumu wkleić, bo w maju małemu grzywkę już obcinałam.

Ja w pracy, wziełam dziś lapka by pokazać zdjęcia a teraz sobie pykam na bb.
W pracy do 18, dziś autem bo rano na zakupach ciuchowych byłam, kupiłam sobie kilka rzeczy zadowolona jestem ale i zmęczona o 11.30 do domku wróciłam z dziećmi i mamą byłam, szybki prysznic, przebranie sie i do pracy autem bo bym nie zdążyła na 12 rowerem, zresztą dziś muszę szybko wrócić bo jeszcze zabieram Melcię i jadę do przyjaciółki robić pracę plastyczną do przedszkola na konkurs, tzn ciocia z Melą będą robić:-), bo ja to noga plastyczna jestem.
A i dzis jak nowe ciuchy to i nowy kolor, znowu jestem ruda.

VIOLET zazdroszę spania przy otwartym oknie, jak choć mogę otworzyć okno to śpimy przy uchylonym bo mam schizy, że ktoś mi przez balkon może do chałupy wejść, świr ze mnie wiem o tym ale jakoś przemóc się nie mogę.
Właśnie i może już go za dziewczynkę nie będą brać jak mu obetnę:-D

KUPINOSIA biedna Ola nawet kaszlnąć nie można, to tak jak po cesarce miałam ani kaszlnąć ani kichnąć i bół jak cholera, zdrówka dla panienek.

Izi, dowód wyrabiamy Kubie po to, żebyśmy mogli z nim jeździć zagranicę, poza Unię się nie wybieramy, więc nie potrzeba paszportu. Swoją drogą dowód dla dziecka jest wazny 5 lat, a paszport tylko rok.

ale tu cichutko dziś odpoczynek po upalnym dniu chyba...:-D
ja dziś mega wycieczkę sobie zrobiłam do domu ściągnełam na 19 od 14 no to ładnie Ozik był bardzo grzeczny szlajaliśmy się :-) po starym mieście myślałam że w związku z euro będzie tłocznie ale miłe zaskoczenie może więcej obcokrajowców ale cisza i spokój skorzystałam z obecności w centrum i mam nowe liou chciałam wymienić tylko sznurki ale to koszt 15 zł za każdy więc pomyślałam że sobie sprawie przyjemność i mam nowe w odjazdowych letnich kolorach i piękne nie pościerane zawieszki jednym słowem zaszalałam dziś bo jeszcze mam serduszko na szyję z grawerem na pięknym dyniowym sznurku a co tam...
kota a to przez ciebie!!!!:wściekła/y: bo powiedziałaś że można za darmo wymienić sznurki więc poszłam i co nie mogłam z tamtąd wyjść śliczności!!!!
oczywiście żart;-)

a oczywiście jeszcze przez was:-D pojechałam do smyka i obkupiłam dzieciaki bo naprawdę fajne wyprzedaże więc wracając to już siły mi brakło i M podjechał już po mnie bo na autobus mi się nie chciało czekać

kiedyś tylko autem jeździłam a teraz coraz dalej i częściej wypuszczam się autobusem bo tu gdzie mieszkam to oprucz blokowiska, podwórka i małego parku nic nie ma a łatwiej mi podjechać czasem autobusem niż pakować menele do samochodu potem je znowu rozpakowywać i tak kilka razy męczy mnie to ... a w wawie komunikacja jest bardzo dobra więc w ładną pogodę można jechać

ja to człowiek się zmienia M się śmieje że nie zmienia tylko starzeje to pewnie też ...

Alan spi, ale cos nie spokojnie. Przed chwilą poplakiwal troszkę, teraz zmienil pozycje i spi na brzuszku. Wczoraj na jedzonko obudzil sie dopiero po 3, ciekawe jak bedzie dzisiaj...

Mamy cycujące, jak czesto wasze dzieci budzą sie w nocy na karmienie?

Ja zaraz tez sie kladę, wczesniej przydzie nowy dzien ;)

I jeszcze dobrą wiadomosc dzis usłyszalam, moja kochana fryzjerka zostala dzis babcią (39lat) :-D
po 19 urodziła się Emilka:)

Dorotar,
jak tam Kacper, ostrzyzony?

Kupinosia, zdrówka dla dziewczynek.

reklama
No młodziutko zostala babcią, chociaz juz lata temu, moja ciocia tez zostala młodą babcią, miała 35lat:) To najmłodszy "przypadek" jaki znam ;-):-)

No, jutro mamy miec wynik badan, trzymajcie kciuki zeby byly dobre :(

Dobranoc...:*

Do góry