reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Witam was, upał niesamowity, w pracy na rowerku byłam, dostałam zwrot z podatku i jutro przed pracą na zakupy ciuszkowe dla siebie jadę, bo wszystko mam sprzed ciąży a niektóre rzeczy to jeszcze sprzed ciąży z Amelką więc trzeba się ubrać.

Dzieci moje opalone już jak mulatki, byłam po pracy z nimi na pracy zabaw, Amelka miała mały wypadek spadła z drabinki uderzyła się w główkę i rączkę, biedna bardzo płakała aż Kacperka obudziła a tak smacznie spał w wózku, że mogłam się z nią bawić.
Kacperek już taki fajniutki, kumaty. I zastanawiam się czy mu włosków nie obciąć trochę bo widzę, że go męczą przez te upały. Co wy na to??

NASTAZJA oby z M było coraz lepiej.

IZI ale super, że się ubawiłaś.

SOSNOWICZANKA cały czas o was myślę, że i tak jesteś bardzo silna, ja to już bym tam wyła. Trzymajcie się.

KOTA, no moja Mela czasami ma takie jazdy, że zaczyna Kacpra za mocno gnieść ale zaraz ją temperuje, ale jakby obce dziecko tak zrobiło to ciśnienie sto razy by mi się podniosło, tym bardziej, że rodzice widząc to mieli zachowanie córki gdzieś, dobrze że im nagadałaś.

AGAPA aby to nie był kaszelek na chorobę u Mikusia.

KUPINOSIA współczuję nerwów związanych z operacją Oli, mam nadzieję, że wszystko przeszło pomyślnie.
Doczytałam, dobrze, że już po wszystkim.

MAXXEL kciuki trzymam za dietkę.

SOSNOWICZANKA ja małemu body z krótkim rękawem albo rampersy zakładam.

IKNA powodzenia.

ANKUBATOR gratki dla znajomych. Nie dobrze, że mężol pracy nie ma, powodzenia w powrocie do Twojej pracy.

ŻABCIA ciesz się, że Twój mąż chce pichcić.

LYSA zdrówka dla małego.

Dzieci9aczki spią.

Ostatnia edycja:
reklama
dorotar ja bym na Twoim miejscu podcięła Kacperkowi (przepraszam za pomyłkę) włoski po co ma się męczyć w takie upały. Ja się cieszę bardzo że M gotuję tyle że czasem aż mi głupio że chłop gotuję a ja siedzę.

Maciulek próbuję usnąć ale jak na razie mu to nie wychodzi leży i macha smoczkiem w kojcu tak się wyszalał że chyba potrzebuję teraz troszkę na wyciszenie zanim uśnie.

Ostatnia edycja:
Sosnowiczanka my mimo tego ze mamy taki upał na dworze,to w sypiał nie nie mamy jakoś mega gorąco i ubieram w body z długim rękawkiem,ale cienkie i kocykiem przykrywam.

Dorotar ja bym obcieła włoski Młodemu:)

Ja dzis padam...Byłam sama z dziecmi i jeszcze skosiłam trawe w ogrodzie,bo Patryk chciał sie bawic woda a nie mogł bo jakby polał trawe to pozniej by M nie skosił i sie zebrałam i skosiłam,M przyjechał i w szoku ze zroniłam zapiekanke na obiad,nalesniki trawa skoszona i dwie pralki wyprane:) W miedzy czasie napisałam mu smsa ze ma mi kupic białe winko półsłodkie(Reńskie) i siedziałam po uśpieniu dzieci na ogrodzie i piłam lamke wina,ale sie odpręzyłam.M nie było bo pojechał rowerkiem pod stadion do Poznania:)

Izi- tylko pozazdrościć takiego zorganizowania!!

Mi ostatnio nic nie wychodzi z reczy, które zaplanuję na dany dzień, Bartek nie posiedzi sam nawet minuty:no: Nie wiem, czy to taki okres, czy nasza wina , że go tak rozpuściliśmy :-( Jestem u kresu cierpliwości . Nocka dziś koszmarna do tego...

Dorotar- jak małemu ciepło, to obetnij mu włoski.

Hej:)
Za nami piękna noc, Alan usnął przed 20, nocny cycus o 3.20 i spał do 7 :))) Nawet pielegniarka jak po 6 przyszla wolac na wazenie powiedziala niech spi, przyjdzcie jak wstanie:) Ah, oby czesciej mial takie spanko... I co najwazniejsze tu w szpitalu wogole nie krzyczy mi przez sen.

Dorotar
Kacperek taki kudlaty, jak go obetniesz to na pewno bedzie mu chłodniej, ja byl ostrzygła. Tyle ze ja nie mam co ;) A jak tam u ciebie w pracy???

Milva ja tez w domu przy dziecku nic nie jestem w stanie zrobic, no chyba ze spi.

Hej :)

u mnie noc rewelka, Lenka spała od 21 do 4 ;D zjadla i spala do 7:30 :)) jestem super wyspana :-D

Pogoda za oknem tez fajowaa, widac bedzie goraco, wiec pewnie spedzimy wiekszosc czasu na spacerkach i odwiedzinach ;) zaraz sie ogarniamy i jak Lenka zje wybywamy :p

Mam problem z dzisiejszym obiadem, mianowicie brak pomyslu na niego:confused:

Buziaczki i miłego, słonecznego dnia wszytskim!

Dzien dobry!:-)
ostatnio troche Maly dawal popalic.... chyba drugi zab ma zamiar wyjsc;)
A propos zebow - Mla, dobrze, ze juz po... a co do dziewiatki - to zab extramadrosci;-)
Kupinosia, trzymajcie sie z Olo cieplutko! Oby jak najszybciej wrocila do domu!
Sosnowiczanka, bardzo dzielni jestescie z Alankiem... Czy po tym rezonansie wyjdziecie do domu?
Agapa, Lysa -zdrowka dla Maluszkow!
Venus - kochana, tyle juz za Toba, teraz bedzie tylko lepiej!
Nastazja - za facetem nie trafisz. Jestes super laska i pamietaj o tym!
Asienka - nie przejmuj sie facetem, oni juz tak maja.... po prostu sa slabsi i nie radza sobie z codziennymi problemami tak dobrze jak my:tak:
Maxwell - super wyjazd i piekne fotki!
Ankubator - gratuluje pracy! szkoda, ze M. sie nie udalo...
Dorotar - twoja Amelka, to naprawde zywe srebro.... Obylo sie bez guza?
Izi, jak Ty to robisz? Ja chyba polowy tych rzeczy nie jestem w stanie zrobic....:-(
Inka, powodzenia z egzaminami!
Milva, u nas tez Maly zaraz zaczyna sie awanturowac jak mnie nie widzi....
Zabcia, piekny przyrost wagi... widocznie pobyt w PL sluzy Maciusiowi!
Aga7602 - odezwij sie czasem i daj znac, ze u was ok;-)
Zgodnie z zaleceniem tutejszego pediatry, zapodalam Malemu w sobote pierwszy raz cos innego niz mleko, a mianowicie puree z kabaczka.... Smakowalo:-D
Milego dnia!

Ostatnia edycja:
reklama
hej dziewczyny;)

my właśnie wróciliśmy z ponownego pobieranie krwi, tym razem Michaś nawet nie jęknął...zero zdenerwoania jestem z niego dumna no i ja też to dzisiaj dzielniej zniosłam niż ostanio;p teraz stres do jutra bo mamy kolejną wizyte u Pani doktor;( ehhh biedne te moje dziecie ciągle coś...
Najsmutniejsze jest to że wypisali nas z rehab. i byłam taka szczęśliwa ale to szczęście trwało tylko tydzień bo zaraz się coś przyczłapało nowego i znowu strach co to będzie;(

Sosnowiczanka wiesz co tak sobie pomyślałam, może spróbuj przestawić łóżeczko w domu jak wrócicie i Alanek będzie się znowu zrywał... mam jednak nadzieję że wyniesie dobre przyzwyczajenia ze szpitala i w domu będzie spał jak Aniołek:):)

Do góry