reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Zaraz sie pogryze aaa przyszedl listonosz z zaslona przyciemniajaca, ktora zamowilam ale cholera tak glosno walil w drzwi ze mlodysie obudzil! Spal cale 25 minut! :-( A ja mialam tez sie polozyc i teraz juz duuuuuupa malu bedzie marudzil i tak do 11 pewnie i znow bedzie chcial spac :-(

reklama
Mla pewnie moglam tak zrobic ale oprocz stanika nic w tym praniu mojego nie bylo :laugh2: Najbardziej dobil mnie tekstem, ze on placi za czynsz....no to juz bylo przegiecie :wściekła/y: Cholera moze ja nie zarabiam tyle co on, pracuje tylko na pol etatu i moze nie robie bog wie czego w domu ale nie znaczy to, ze jak on zaplaci za czynsz to juz nic nie musi robic :wściekła/y: Na szczescie przeprosil potem i sam nie wiedzial jak wytlumaczyc mi swoj glupi argument, mysle, ze jak powiedzialam mu ze bylabym lepiej finansowo bez niego to sie zastanowil nad tym troche, ehhh mam nadzieje ze to sie zmieni i przestanie byc 'moje' 'twoje' bo zaczyna mnie to denerwowac!

Ale zaslona jest wiec moze i Benio bedzie dluzej spal :baffled::rofl2:

Wogole mam juz prezent na dzien ojca, udal mi sie znalezc 3 zdjecia A. z dzieciaczkami, kazdym osobno, obrobilam fajnie te zdjecia i zamowilam je na kanwach, do tego zamowilam dwie wieksze z nami i Beniem, z nami i Zuzia, brakuje tylko nas i jego corki ale to juz niebawem :tak:

Fajnie że Wam się udał spacer,ja w domu siedziałam z męzem i małą...cos po mnie cały czas łazi...nie dosyć że katar nie przeszedł to dzisiaj obudziłam się z opuchnietym dziąsłem i ucho mnie pobolewa...

Dziewczyny które karmią piersią- czy u Was tez pod wpływem karmienia wielkośc piersi jest nierówna? Juz na poczatku karmienia zauwazyłam że jedna jest większa ale teraz ...prawą mam prawie w rozmiarze sprzed ciązy, a lewą jak balon...mam nadzieję że to wróci do normy po zaprzestaniu karmienia bo wyglądam jak mutant...

Maly przespał całą noc, a teraz podsypia, jeszcze po sotkaniu kupiliśmy z M. malemu balonik z helen...pełnia radości- jak mu mało do tego szcżęścia potrzeba

dziewczyny, czy Wasze maluchy też się tak buntują przy bieraniu? Bo u nas d paru dni tragednie, krzyki i wrzaski...nawet przy ubieraniu skarpetek:confused:
sosnowiczanka: bądźcie dzielni w szpitalu i ne dajcie sie żadnym wstrętnym wirusom:) Zobaczysz, pobędziecie tam króciutko, bo wyniki wyjdą rewelacyjne :D

maxwell: ja dzisiaj zabieram się za wielkie prańsko- webrały sie rzeczy z tego nieszczęsnego wyjazdu- więc jak się rozkręcasz z prasowankiem to mogę Ci troche podrzucić :-D
Venus: no to się wybawiliście, że hej :)
klariss, kota, violet, phelania: wszystkiego naj dla maluszków!
łysa: niezlu leniuch...dobrze, że jednak pogadaliście i wszystko wyjaśnione :)

tofika: a to zależy- bo jak Mały zje tylko z jednej iszybciej zaśnie to też sa nierówne, ale tak na codzień to u mnei nei widac różnicy :)

Hej :*
wSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA DZISIEJSZYCH PÓŁROCZNIACZKÓW KACPERKA, KUBUSIA, ALANKA:)

U nas choroba chyba odeszla, Fabianka boli jeszcze troche gardlo bo je nadal niechetnie, ale nie ma juz goraczki i razem z chorym gardelkiem przeszlismy 3 dniowke bo mlody dzisiaj zsypany. W nocy jeszcze troche plakal bo go chyba brzuszek bolal, bo wil sie stekal a kupka wyjsc nie chciala, nawet po czopku ale podejrzewam ze to juz od syropku na goraczke..
Myslalam ze bede dzisiaj chodzila nieprzytomna bo z P do 1 sobie poszalelismy :p A potem kolo 2 wstal Fabianek i plakusial do 4, a o 7 wstala Marika. Ale mama ja wziela do siebie a my z mlodym pospalismy do 10 wiec jest ok:)
Pogoda za oknem do bani wiec siedzimy w domu dzisiaj..

Sosnowiczka trzymam mocno kciuki aby w badaniach wszystko bylo ok &&&

Izi wiesz a mnie sie wydaje ze pozniej nie bedzie gorzej, bo teraz młoda ma jeszcze jednak glownym skladnikiem jedzenia mleko a pozniej juz bedzie jadla coraz wiecej rzeczy wiec to mleko sila rzeczy bedzie zastepowala innymi posilkami i moze sama zrezygnuje. Ale dla pocieszenia moj Fabianek tez nie toleruje MM:) Tyle ze u mnie w druga strone bo mnie to wcale nie przeszkadza bo chce go karmic przynajmiej do roku a jezeli sie uda dluzej to i dluzej tyle ze wiadomo kolo 11 miesiace bedzie to jedzenie np tylko do snu :)

Tofika u mnie piersi rowne bo karmie raz lewa raz prawa piersia, Ale przy Marice mialam nierowne bo w prawej bylo mleko a w lewej z powodu ropnia nie i tak 2 miesiace wiec tez tak wygladalam ale wrocily rozmiarem na ten sam tor:)

Jejku to juz pol roczku Fabianka, ale to szybko zlecialo. Sama nie wiem kiedy. Pamietam dzien na porodowce jak by byl wczoraj a tutaj juz taki duzy chlopiec:)

My takze życzymy wszystkiego Najlepszego z Okazji skonczonych 6 miesiecy:szok::-)Kiedy to zleciało:-D
U nas takze noc byla nie zaciekawa młody sie obudził o 3.30 i koniec spania:sorry2:wydaje mi sie ze byla duchota i jeszcze taka pogoda i naszym dzieciaczkom sie zle spało..

Sosnowiczanka
- trzymam &&&&
Inka-najwazniejsze ze Aleksy jest juz w domku z mama:)
Violett- dobrze ze powolutku wracacie do zdrowia
Asko- fota sssuper normalnie klan Grudniaczków:-D

Młody spi ,wiec mam chwilke czasu .Dzis odbieram migoczaca pileczke napisze co i jak w dopowiednim watku!!!

Ostatnia edycja:
Asko widze na zdjeciu Twoja pierwsza z prawej,a przedstyaw reszte:)kto od kogo:):)

Jade na zakupy i do mamy bede pozniej,musze kupic Patryczkowi majtki:)
Siora mi pozyczyla jedne bo bylismy u niej i kupiła super w Reserved,takze zobacze czy beda jakies fajne..Do wieczorka.

reklama
Asko, super fotka, Grudniaczki wymiatają :)

Tofik, u mnie piersi są w miarę takie same, wiadomo, że nie idealnie równe, ale bez większej różnicy, może dlatego, że w każdym karmieniu Kuba pije z obu, 3 minuty z jednej i 3 z drugiej. Jakoś wolę, żeby obie oprózniał właśnie po to, żeby nie było dużych różnic w wielkości.

Do góry