reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Kochane ja tylko na moment. Zawiozłam właśnie Mikołaja do dziadków i powiem Wam że chciało mi się ryczeć jak odjeżdżaliśmy!! Normalnie miałam łezki w oczach, mimo że wiem, że u moich rodziców ma super opiekę. Nie podejrzewałam się o takie zachowanie ;)

Uciekam na ostatnie poprawki i na weselicho;) Milego dnia zyczę!

reklama
Maxwell pije ładnie tylko na razie ja jej trzymam i pokazuje gdzie ma rączki dac, na początku się trochę krztusiła bo woda leci szybciej niż z butli ale już załapała

Maxweel śliniaczek to z ceratki z taka a'la kieszonka:) mozna kupic w Hm,polecam:)

Venus wiem jak to jest ja tez tak to przezywałam przzy Patryczku,milej imprezki:):)

Salsik najlepszego:):):) odezwij sie do Nas choc na chwilke:*

Mari88 rowniz naj naj!!!

Spadam bo Maly sie obudzil i musze obiad mu zaserowac:)Dzis spagetti:):)

A jutro przyjezdzaja Tesciowie od rana pilnowac dzieci,a my sie wybieramy do Opalenicy na trening zobaczyc Christiano Ronaldo:):)

Maxwell ja za Holendrami jestem a w meczu Niemców z Portugalią to mi w sumie ganz egal kto wygra :-) choć chyba wolałabym żeby Portugalia :-)
Sosnowiczanka u nas też są nocne budzenia z płaczem!! musze wtedy obudzić całkiem Młodego, żeby zobaczył że jestem obok bo inaczej nie mogę go uspokoić. nie wiem czy to nie jakiś skok czy coś ale on do tej pory przesypiał noce lub budził się raz ok 5 na jedzenie a teraz godz 1 i godz 4-5 pobudki, więc coś się dzieje... ale nie wiem co :-( może to zęby ??
no i oprócz tych pobudek to w nocy zrywam się parę razy bo on często zaczyna właśnie popłakiwać i jęczeć przez sen.

Mieliśmy wczoraj tę samą historię - płacz przez sen nieziemski! Może to taki wiek...?

Maxwell - ja śliniaki miałam już przeróżne, materiałowe, ceratkowe, plastikowe, zmywalne, nieprzemakalne, wiązane, zapinane - wszystkie kończyły tak samo: na ziemi po 30sekundach. W końcu zrezygnowałam z zakładania jej skoro nie chciała. Ale dostałyśmy od cioci Mła śliniaczek w prezencie i taki ładny był, w kwiatuszki, spróbowałam jeszcze raz i nagle Emilce podpasował! Je w nim i nie zrywa, potem się nim bawi, gniecie, macha i nawet do snu przytula. Niezbadane są ścieżki dzieci :-D

Sosnowiczanka, może to reakcja Alana na samodzielne spanie w łóżeczku? Podobno dzieci mogą tak reagować z opóźnieniem. Może też coś przed snem go tak pobudza, np TV, brak wyciszenia, sama nie wiem, zmieniałaś może coś ostatnio w Waszych wieczornym rytuałach? Przyznam, że nasza ostatnia noc wyglądała podobnie do tego, co opisałaś, ale ja podejrzewam, że to wina tego, że Kuba patrzył przed snem na TV, był mecz, migało, jak nasi strzelili gola to mój M. darł się, jak opętany, Kubin się wytraszył, taki nadmiar bodźców i mały w nocy dwa razy płakał przez sen, ale nie musiałam go budzić, wystarczyło pogłaskać po główce i się uspokoił.

WSZYSTKIEGO NAJ NAJ DLA KOCHANYCH PÓŁROCZNIACZKÓW !
Venus- dobrej zabawy mimo wszystko
Asko- jak tam dupcia Karolci ? już coś lepiej ?
Milva- ponton super ! katarek Was opuścił ?
Kota- ja po tej książce też miałam powrót do dzieciństwa, ech aż mi samej siebie żal
Maxwell- to zwykle jest tak że jak chłop za dobry to po d dostaje...ale to działa również i w drugą stronę

Ostatnio to tylko Was czytam. Z pare razy siadałam do kompa żeby coś napisać i nie było mi dane. Ola po długiej przerwie nie chce chodzić do przedszkola. Rano dostaje dzikiej histerii. Z dwa razy jej odpusciłam z litości ale to w sumie najgorsze co mogłam zrobić :/ W piątek nie była bo musiałam z nią iść na usg i pobranie krwi. W środę byłyśmy w poradni chirurgicznej bo skarży się na brzuszek. Stwierdzili przepuklinę i trzeba zoperować.:-( Mamy się zastanowić nad terminem no chyba że ją nagle przyciśnie i pójdzie na stół od razu. Dzis zabrałam dziewczyny na spacer to musiałam dzwonić do M żeby przyjechał po Olo. Dostała bóli a ona za ciężka żebym ją niosła na rękach. Kasia spała w wózku i do tego zaczęło padać. Masakra, a teraz Olo śpi. Za to Kasia „wstała” ale ta jest łatwa w obsłudze.;-)

Niedawno w DD TVN i w tym samym czasie PnŚ było o chłopcu 8letnim który złamał rękę i założyli mu gips. Uskarżał się na ból, dostał gorączki, wymiotował a w szpitalu go zlekceważyli i zgniła mu ręka pod tym gipsem.:szok:

Poczytałam , napisalam i już trzeba Olo budzić...

Kupinosia biedna Ola z tą przepukliną... Chyba lepiej jednak samemu się zdecydować na termin i nastawić na to niż czekać aż nagle wyląduje na stole. To będzie normalna operacja czy może tylko leparoskopia?

Kurcze słyszałam o tym chłopcu ale nie tak dokładnie, co z tą rączką? Stracił ją? Rodzice powinni skarżyć lekarzy (chociaż to i tak nie zwróci zdrowia dziecku)

reklama
Do góry