reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Moje ukochana królewna zaczęła mówić TATA. M jest w siódmym niebie, no ale niech im będzie ;p
Najlepsze jest, to że mówię do niej MAMA MAMA MAMA, a ona odpowiada mi TATA TATA TATA, a M aż kwiczy z radości :wściekła/y: Córunia tatunia:-D

reklama
Hej:-)
Myśmy wrócili od moich rodziców..był grill na działce, udko zaliczone:-p A i ciasto przynajmniej poszło;-) Tak, że Asko i inne mamuśki, co jutro przyjadą na spotkanie, jest szansa, że też jutro może się pogoda na naszą korzyść polepszyć:-):-)
Kupinosia, uściski i ode mnie dla Oleńki!!!
Gosia, Violett, Milva, Agapa - zdrówka dla Waszych szkrabów!!!
2701..-hihi, dobre..no, ale gratki na pierwsze słowo:-)
Gosia ,oby koleżanka szybko urodziła małą Nadinkę!!
I już nie pamiętam, co komu jeszcze chciałam..
Acha, Kota i jak, dasz radę?

Poczytalam, a ze duzo nie bylo no to jeszcze odpisze:p

Tak piszecie o tym placzu przez sen waszych dzieci. Ja mialam taki problem z Marika jak mialam wlasnie pol roczku i nawet rozmawialam o tym z lekarzem i mi powiedziec ze dzieci w tym wieku sa skazane na wiele bodzcow z zewnatrz i ich uklad nerwowy juz tego nie wytrzumuje i jak sie robi spokojniej(wlasnie najczescije jest to noc) nasze maluszki to wszystko odreagowuja wlasnie takimu placzami.. I lekarz mi powiedzial ze trzeba sie uzbroic w cierpliwosc i tulic dziecko, glaskac, mowic sciszonym glowem. i przejdzie za jakis czas..
No i jeszcze jest kwestia zabkow- najbardziej boli okres kiedy zeby przebijaja sie daleko w dziselkach, kiedy ich jeszcze nie widac...

Ja tak tylko na szybciucho :-(;-)

Sosnowiczanka, asko, inka ostatnio u mnie bylo to samo, zab juz ponad tydzien temu wyszedl drugi a placz nadal trwal, czytalam duzo i miedzy 7-8 miesiacem lek separacyjny jest bardzo rozwiniety ale zdarza sie, ze dzieci zaczynaja go miewac wczesniej szczegolnie kiedy mamy czesto nie ma, wiem ze inka ma szkole a sosnowiczanka prace wiec moze to? Skoro zebow nie widac? Oprocz tego sprobujcie jeden dzien ograniczyc bodzce zewnetrzene, np nie chodzic do sklepow, w tlocznych miejscach, jeden dzien w jakis sposob wyciszcie i np od 17 wieczorem jakas spokojna muzyczke, wylaczcie telewizor itd, zobaczcie czy maluchy beda spaly inaczej? Ja ostatni wyczailam ze jak jestesmy gdzies z Beniem w ciagu dnia i duzo sie dzieje to spi duzo gorzej, ale wiadomo to tylko takie moje spostrzezenia ;-)

Sto lat dla wczorajszych polroczniakow i dzisiejszych solenizantek Salsik i polroczniaka Nastazji :*

Lysa Emilka też płacze przez sen a ja jestem z nią 23 i pół godziny na dobę więc to chyba nie z rozłąki, może faktycznie odreagowuje

cześć dziewczyny
u nas ciągle leczenie ale już lepiej Ozik prawie doszedł do siebie , ja też trochę lepiej z Zu różnie , najgorsze że byłam z nią u laryngologa bo mówiła że czoło ją boli i katar miał ciągle jest po antybiotyku katar ma ciągle i na czoł ciąle pokazuje ze boli???
laryngolog stwierdził że to napewno o od infekcji przedszkolnych nie wiem co mam sądzić ?????? niby mówi że boli a zaraz biega ??? napewno to nie jest duży ból bo nie płacze

a jadokładnie miesiąc temu skończyłam karmić a okresu brak?????? jajnik mnie boli jak ch....ra boje się że torbiel mi się zrobiła często tak mam że pęcherzyk mi nie pęka przy owulacji i po okresie przechodzi wszystko a okresu brak ciągle????????
czy wy też tak długo na okres czekałyście?????
chyba muszę na usg pójść i po jakieś tablety na wywołanie bo ja czesto tak miałam okres co 40 -60 dni i kończyło się tabletami na wywołanie , a myślałam że coś mi się ureguluje:-(

kupinosia mam tak samo czytam z dopadu cały dzień i nie mam czsu, a czasem siły aby napisać coś...
no to biedna Ola tulę również
inka, sosnowiczanka u nas też płacz w nocy coraz częściej się zdarza mi się wydaje że zęby

już nie wiem czy w tym wątku czytała o śliniaczkach są super w tesko są też 2 szt po 25 zł polecam fajne

Gosiu zdrówka dla Was,a jak skonczyłas z karmieniem,bo ja mam problemy:(
ogolnie mam tyle mleka ze jakodciagam to i tak mam pełno:( w dzien daje MM a w nocy cycus..nie wiem jak mam to zrobic,kurde z nia nie umiem;/ moze dlatego ze ona sie budzi w nocy??Patryk si nie budzil;/hepl me:(

Kupinosia biedna Olenka:* wydaje mi sie ze lepiej od razu nie ma na co czekac,lepiej dla Olki i dla Was,jak ja tak boli.

Ostatnia edycja:
Zgodze sie w 100% z lysa kolejny dowód to moje dziecie..ostatnio bylismy u kumpeli ona ma dwójke dzieci był halas ,zabawy itp młody cala noc był nie spokojny przwracał sie na brzuszek i jeczył przez sen.Na drugi dzien siedzielismy w domu i był spokoj.Nawet mowili psycholodzy na tVN STYLE ze niemowlaki w ten sposób odreagowuja bodzce które przez cały dzien "łapały"

Phelania, Lysa może i faktycznie to bodźce ale ja po prostu nie jestem w stanie unikać z Młodym np zatłoczonych miejsc, bo muszę zakupy robić, jechać coś załatwić i ciągnę go ze sobą bo nie mam z kim załatwić a że teraz Euro to i u nas mecze w TV lecą a poza tym Młody uwielbia bajki oglądać...
ale chyba faktycznie spróbuję jeden dzień spędzić z nim w domu- tzn bez wychodzenia do miasta i TV też wyłączę i zobacyzmy czy to coś da.

a ja dziś kończyłam moje pseudo dzieło :-) nie wyszło jak chciałam ale się pochwalę w odpowiednim wątku!

spokojnej nocy!

reklama
Moze macie racje dziewczyny, dzis nie wlaczalam tv w pokoju w którym byl Alan, zobacze czy bedzie jakis efekt. Żal mi maluszka jak tak sie budzi biedaczek:(

Inka
widzę ze i w tobie drzemał ukryty talent :) Pan metka super, mam nadzieje ze Aleksy podzieli moje zdanie:)

Do góry