reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Rojku szczęka mi opadła:szok:. Gdybys jednak rozwazyla propozycję masowej produkcji sowy to ja ustawiam sie w kolejce zaraz za Inką. Dobrze ze wczesnie wstalam to jestem tylko druga w kolejce:))) Naprawdę, suuuuuper :)

Nocka przespana, ciesze sie jak nie wiem co. Jedna pobudka na cyca i poszedl spac. Bez placzu. Rany, jak milo.... :) Zaraz idę do pracy i czekam na kuriera, dokladniej na nasz prezent na dzisiejsze święto:) Mam nadzieje ze dojdzie na dzis.

Wszystkiego dobrego dla naszych maluszkow życzę:)

Asienka gdzie jestes??????????????????????:confused:

reklama
Wszystkiego najlepszego dla naszych kochanych łobuziaków!!!!!!!!!!!!:-D

Moje prezenty na dzień dziecka dojdą dopiero po weekendzie, także Bartek poczeka;-) Z przeziębieniem bez zmian, tzn nie jest gorzej, podaję syropki -może się uda zapobiec .

Venus- baw się dobrze!!!! Tez mieliśmy okres wstawania o 4 - 5 , teraz budzi się je i jeszcze zasypia do 6, oby Mikołajek tez szybciutko zakończył wczesne poranki!

Rojku- sowa bomba!!Wspaniała i od serca:-) Zazdroszczę talentu i cierpliwości! Miłam spytać czy ręcznie to robisz, ale już doczytałam, że na maszynie- tym bardziej podziwiam, kiedyś próbowałam dotknąć tej maszyny, ale nie wyszło z tego nic dobrego:-D

U nas leje!!! I cały dzień taki pewnie będzie....

Sosnowiczanka jestem jestem:):) przepraszam Was ale ale zaglądam sporadycznie zobaczyć co u Was a na pisanie nie mam albo czasu albo weny;:)(

u mnie ogólnie brak czasu na wszytko, Michał jest tak ruchliwy że nawet na bujaczku potrafi przewrócić się na brzuch i nawet pasy mu w tym nie przeszkadzają;( nie moge go spuścić go z oka nawet na minute bo normalnie strach że coś wywinie:(a po za tym to sama dla siebe mam ostanio ciche dni...

chciałam się z Wami podzielić smutną nowiną a mianowicie przyszły wyniki badań do Błażeja i okazało się że guz był rakowy:(:( jest pod opieką onkologa, guz był średnio złośliwy, miał 4 cm- dlatego albo po tej operacji będzie już cisza albo może pojawić się znowu...

postaram się już udzielać regularnie...

Wszystkiego najlepszego dla dzieciaczków:*

Witam was porannie.

AGAPA trzymaj się Kochana, na pewno twarda z Ciebie babka i dałaś już radę tej wstrętnej depresji. Będzie dobrze.

ROJKU sowa zajebista, pozazdrościć talentu.

Wszystkiego najwspanialszego, zdrówka, miłości i czego zażyczą sobie nasze dzieciaczki, zarówno nasze "grudniaczaki" jak i te niektóre nasze starszaki.
Moje dzieci dostały prezenty już wcześniej, Kacperek Biedronkową kaczuchę a Amelką mikrofon bo tak sobie zażyczyła, dziś jeszcze chyba coś w przedszkolu dostanie.

A u mnie mały już śpi, bo o 6 pobudke mi zrobił, Mela wyszykowana do przedszkola, zaraz jedziemy a ja obchód po mieście szukać jakiejkolwiek pracy i zakupki zrobić, niestety pogoda nie dopisała, pada, zimno ale ruszyć się trzeba a maluszek z babcią zostaje w domku.

Asko, wielki urodzinowy buziak dla naszej słodkiej Karolci! :* :)

A dla wszystkich naszych Grudniaczków z okazji Dnia Dziecka duuużo zdrówka i uśmiechów :)

bear_9.jpgbear_5.jpg

Agapa, trzymaj się! Mam nadzieję, że im Mikuś będzie starszy, tym Ci będzie łatwiej i pogodniej!

Asienka, mam 2 bliskie koleżanki, które walczą z nowotworem i dobrze im idzie. Mam nadzieję, że i Błażej wyjdzie na prostą.

Izi, zapraszam :)

Sosnowiczanka, też mamy taki gryzak, ale on Miśkę raczej pobudza niż usypia, więc uważaj ;)

Rojku, sowa jest bombowa! Talent masz kobieto!

Venus, u nas też pobudka codziennie przed 5. Już się przyzwyczaiłam i w sumie to dobrze, bo jak wrócę do pracy, to o tej właśnie godzinie będę musiała wstawać... (chyba że się szef nie zgodzi, żebym zaczynała o 7, a bardzo mi zależy, żeby wracać jak najwcześniej).

Ostatnia edycja:
rojku sowa genialnaaaa!!!!

wszystkim dzieciom(niezależnie od wieku) wszystkiego wszystkiego naj naj!!!! dużo radości i zabawy na caałego!!!!

Moje małe słoneczko dziś kończy 5 miesięcy matko jak ten czas leci :)
dziewczyny jestem załamana, zmiana pieluch okazała się katastrofą, mała ma pupę i całe miejsca intymne w opłakanym stanie, ale jest kochana i się nie skarży, dopiero po 3 tyg. uzywania Dady-ktore chwaliłam za chłonnosc i wyglad oraz cenę... zaczeło pokazywać się coś co wyglądąło jak zwykłe odparzenie, walczyliśmy maścią pośladkową,, sudocremem, alantanem, maścią z hippa i już nawet pimafucortem wg zaleceń lekarza, ale niepokoilo mnie to że wygląda to ciut inaczej i się znacznie pogłębia zamiast poprawiać najpierw wyskakują chrostki a potem się łączą w wielką zaognioną plamę, masakra, jestem zła na siebie że za pozno się zorientowałam z tymi pieluchami, ale sądziłam że po takim czasie to nei może być uczulenie. Teraz leczymy się już kolejną maścią na receptę, po wczorajszej wizycie i musimy isc na poczatku tyg. na kontrolę niezaleznie jak bedzie to wygladac. Kur.. jaka jestem zła na siebie:( zaraz jechałam po pampersy oryginalne a dady poszły do szafy i czekają az kumpela sobie je wezmie ktora jest mega z nich zadowolona. Biedna moja córcia, mam nadzieję że bardzo nie cierpi, po jej zachowaniu tego nie widac, jest przekochana.

My od północy przebywamy u tesciow i bedziemy działac na budowie, choc pogoda tu nie rozpieszcza. Moze tutaj uda mi się cos nie coś więcej popisac:) bo jednak odpadają mi obowiązki domowe:)

Hej hej
biggrin.gif

Byłam wczoraj wykorzystać ten prezent od dziewczyn
biggrin.gif
2 godzinki relaksu. Wróciłam do domu po 20.00 wypachniona, wymasowana i wyrelaksowana (3W)
laugh.gif
biggrin.gif
Było super..
Ogłoszenie o sprzedaży mieszkania w agencjach mieszkaniowych nic do tej pory nie dały (a mamy w trzech). Wczoraj rano S. powiesił na tablicy osiedlowej i co? I dwa telefony od zainteresowanych..dzisiaj przychodzą pod wieczór oglądać
biggrin.gif
Trzymajcie kciuki
wink2.gif
yes2.gif

Ankubator, będzie dobrze, nie stresuj się (wiem wiem, łatwo mówić, jak już jesteśmy po chrzcinach):-)
Sosnowiczanka, mam nadzieję, że już się przebił ząbek i Alanek dał Ci pospać..
Dorotar, super wieści z tą skazą!!!A ta sytuacja z panią szukającą fryzjerki do pracy - bez komentarza..:baffled:
Agapa, kochana, tulę mocno..dobrze, że poradziłaś sobie z depresją..Jesteś wielka i wspaniała, pamiętaj o tym!!!
Żabcia, Wam też udanych chrzcin!! (btw. czyli trzy chrzty będą teraz w niedzielę?Dwa Mikusie i Maciuś:-))
Rojku, sowa super!!!!Anielka będzie zachwycona!!!:tak::tak:
Asieńka, kurcze..trzymam kciuki za Błażeja!!!:-(
Asko- buziak dla 5-miesięcznej Karolci..i żeby się jej ładnie i szybko wygoiła pupcia i okolice!!:tak:

Uff, nadrobiłam, idę robić śniadanko:-)

Witam!:-)

Wszystkim dzieciom (a wiec nam takze) najlepsze zyczenia - duzo radosci na codzien i spelnienia marzen!:-)
Asko, najlepszego dla Karolci!:-) A co do pieluch - zaskoczenie pelne....u nas Bella zdaje egzamin, ale tylko na dzien...Chociaz jak sobie przypomne, to u nas bylo uczulenie na Pampers Active....
Rojku, sowa to hit! Zazdroszcze zdolnosci i pomyslu!:tak:
Agapa, podziwiam Cie i jestem z Toba myslami i mam nadzieje, ze powolutku wszystko sie ulozy...:tak:
Milva, zdrowka dla Bartusia!
Ankubator, my tez wczoraj toczylismy nierowna walke - usypialam Pieknego Kawalera 2 godziny....
Sosnowiczanka, widac zabki?
Venus, udanej zabawy!
Maxwell, ach jak zadroszcze tego relaksu....
Dzis maz kochany wraca (wyjechal w pn rano) i nareszcie nie bedziemy sami... od razu dam mu Malego na raczki:-D.
Milego dnia!

Asko, z opisu wnioskuję, że to pieluszkowe zapalenie skóry (popatrz na google grafika). Też raz na początku wyskoczyly nam krosteczki, ale bardzo skuteczny okazał się roztwór z nadmanganianu potasu. Rozpuszczasz tabletkę w wodzie (do miejsc intymnych woda ma być jasno różowa) i lekko przemywasz skórę. U nas pomogło w ciągu 1-2 dni.

Papayka, i bardzo słusznie. Niech się nacieszy Igorkiem! ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry