reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Frayia- ja czasami sadzam Kasie w foteliku samochodowym i zabieram ją ze sobą np. do łazienki. Ja się kąpie. Ona ma mnie na oku i z zaciekawieniem patrzy co ta matka wyrabia. Może tak spróbuj ?
Agapa- wyszłaś z depresji i nie byłaś w tym sama...wiesz kogo mam na myśli ? :-)Dużo słońca , spokoju i tylko lepszych dni !
Dorotar- w tym salonie fryzjerskim to byś tylko wyszła na minusie tak podejrzewam. Uważam że to za duże ryzyko
Rojku- sowa super. Zdolna jesteś !:tak:
Asko- Buziaczki dla Karolci !!!
Milva- ja mam blendera AEG , może być ale bez rewelacji
Ankubator- trzymaj się kochana ! spokojnej uroczystości !
Papayko- to właśnie zależy od dziecka, czy jest przylepą

reklama
Mła Niestety ten gryzak wogole nie zainteresowal Alanka :baffled:

Asienka trzymam kciuki za Błażeja. Mam nadzieje ze wszytstko bedzie dobrze.

Maxwell niestety ząbka nie widać :( Mam nadzieje ze oglądający okażą sie kupującymi ;-)

Asko Oby któryś krem w koncu wam pomógł

Papayka nie widać, niestety słychać :-( Kochana, nie wyobrazam sobie sama byc caly czas z dzieckiem a M w delegacjach... Podziwiam Cię.

Lysa nie dalam. Posmarowalam dziąsla mascia, po jakiam czasie usnął. Stwierdzilam ze dam jak sie obudzi a on sie obudzil po 3, zjadł i usnął :))))))

Nastazja
daj znac czy gryzaczek "działa"
Super ze Twój M dostał prace. Teraz juz bedzie tylko lepiej :)

Pogoda paskudna, leje, wieje, siedzimy z Alankiem dzis w domku. Przyszedl kurier z prezentem na dzien dziecka- zamówilam tę slynną żyrafę. Alan zadowolony, choć mnie sie wydaje ze jakoś smierdzi... No nic, najwazniejsze ze sie bawi:) Od mojej siostry dostal ślimaka z FP którego sie naciska i mowi kolory bądz literki. I jeszcze male zdziwienie- od mojej cioci dostał ..........termofor :errr:

Sosnowiczanka, termofor wymiata! Na stare lata jak znalazl!:-D A zyrafa u nas sie sprawdza....
Kupinosia, ja wczoraj przetestowalam ten patent.... Igor patrzyl zdziwiony co matka wyrabia pod prysznicem....:-D

Pyszczek, super taka nocka....!
Malenstwo, to pewnie dzis na rzesach chodzisz...
Nastazja, trzymam kciuki za twojego M. oby teraz szczescie sie do Was usmiechnelo!
Czy ktoras jeszcze ma pobudki w nocy? Chyba zostalo nas juz niewiele.... wiekszosc dzieci pewnie juz przesypia nocki.... co robic... poczekamy na swoja kolej....
Violett, jakos nie moge sie przekonac do wkladania gryzaka do lodowki.... Boje sie, ze bedzie plakal jak mu dam taki zimny... A moze to dlatego, ze to ja mam nadwrazliwe zeby....
Dziewczyny, zycze udanych chrzcin!

Papayka zebys ty widziala moją miną gdy ciotka wyciągnęła termofor z torebki - myślę ze była bezcenna...:)))
A co do przesypiania to nie licząc tego co sie teraz u nas dzieje to Alan w ostatnim czasie miewał jedną pobudkę, ok 3 w nocy.

Asko, a skąd miałaś to wiedzieć? To lekarz powinien wiedzieć, a sama widzisz, że mówią, że to odparzenia :/ Mnie te zdjęcia wtedy też przeraziły, dlatego szybko zadziałałam i przecierałam pupcię roztworem przy każdej zmianie pieluszki. Na farmaceutykach się nie znam.
Ale jedno wiem - nie jesteś wyrodną matką! Jak będziesz miała trzeciego bąbla i on dorobi się takich krosteczek, to będziesz już wiedziała XD

Sosnowiczka my tez kupilsimy termofor jak Marika byla mala, ale to dlatego ze bardzo dobrze dziala na bole brzuszka :) Teraz nasze dzieci juz troche za duze bo to chodzi o takie kolkowe bole brzuszka no ale nic, w zime sama sie bedziesz ogrzewala:)

Papayka moj fabian sie jeszcze budzi w nocy ale nie narzekam, jezeli sie budzi to znaczy ze jest glodny bo je za kazdym razem. Ja jakos wytrzymam a on bedzie najedzony :)
A cd gryzaka to sie go wklada na chwilke zeby on byl schlodzony troszke a nie zimny bardzo:)

Dziewczynki ten termofor może się tez przydać przy gorączce, a i na bóle brzuszka też. Myśmy kupili przy kolkach taki tzw. suchy termofor - z pestkami wiśni w środku.

Hmmm... wiecie co, mój mąż pokazał w pracy zdjęcia sówki i się okazuje, że popularnością się cieszy i się zastanawiam, czy faktycznie nie zrobić jakieś małej seryjki :)

Ale paskudnie na dworze dzisiaj. Musze na jakies zakupy sie wybrac, bo w lodowce tylko swiatlo, ale czekam az M wroci, nie bede Alanka targac nigdzie.
Wogole moj syn zdobyl jakąs nową umiejetnosc. Leżąc na brzuchu odpycha sie rączkami i zjezdza nizej, cos jakby raczkowal do tyłu :)

To jak tak zachwalacie ten termofor to moze kiedys sie przyda, chociaz wolałabym zeby nie musial okazac sie przydatny... Chociaz musicie przyznac, oryginalny dosc prezent na dzien dziecka, chyba nikt z was takiego nie dostal???

reklama
Do góry