reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Sosnowiczanka- może zaaplikuj mu czopek przeciwbólowy na noc, jeśli tego nie zrobiłaś. Może pozwoli ci to pospać choć chwilę....jeny jak czytam te przeboje z ząbkowaniem, to sama boję się co u nas będzie:szok:
Na razie wróciłam z apteki o 100zł uboższa ...ale jak na złość nic nie mam dla niego na przeziębienie ..leki na ząbkowanie też nie tanie, skąd na to wszystko brać...

Agapa- dobrze, że jakoś się dźwignęłaś sama z tego stanu, to bardzo bardzo trudne....depresja u kobiet jest nierozumiana przez innych-przecież powinnyśmy być szczęśliwe przy swoich dzieciach, nikt nie spyta jak się czujesz, tylko co u dzieci...u Ciebie choroby dzieciaczków spotęgowały wszystko- trzymaj się, zawsze możesz się tu wygadać- wyrzucenie z siebie mysli dużo pomaga!!

Freiya - nie strasz, że tak to wygląda....rzeczywiście według rozkładu;-)trochę za wcześnie na lęk ...ale kto tam wie, każde dziecko inaczej się rozwija...oby się wszystko szybciutko naprawiło!!!

reklama
matko...juz myślałam, że to będzie najtrudniejsze zaśnięcie ever!:baffled: w ogóle Miki cały dzień marudny, a teraz dał mi popalić, że hej...prawie godzina płaczu...ale na szczęście dostał ibufenu na bolesna ząbkowanie i zasnął, a ja moge zabrać sie za obiad dla mężola :confused2: jupi

Sosnowiczanka: mam nadzieję, żę noc będize w porządku! oby Malutki przespał ten ból :*

Freyia: Miki tez miał tak przez pewien czas, a teraz juz wszystko wróciło do normy, może ma po prostu fazę na mamę :) w końcu to z Toba spędza najwięcej czasu :)

Żabcia: tak, Chrzciny są najpiękniejsze jak juz sa za nami :D też ostatnio mam takie wrażenie :D miłego wypoczynku

dorotar: super wiadomości od alergologa :) a babka z ogłoszeniem dobra :D dobrze, że nie za rok kazała sie zgłosić

agapa: jak możemy nie pamiętać! cały czas ciepło myslimy o Tobie! ja czasami z jednym Mikołajem sie nie wysypiam więc nawet w głowie ułożyć sobie nie mogę jak Ty dajesz sobie radę ze swoją drużyną! Pogratuluj córce pierwszej komuni- to musiało byc dla niej bardzo ważne przeżycie :D Mam nadzieję, że Miki zdrowy i wzystkie problemy powolutku będą znikały! Buziaki Kochana!

Dzieki dziewczyny... A mogę ten czopek mu dac jesli wczesniej posmarowalam mu dziąsła maścią?

Alan wykąpany, spać nie chce, troche poplakuje:(

Sosnowiczanka ja bym podała!
Czapek na działanie p/bolowe i p/gorączkowe a te wszystkie zele raczej chodzące i usmierzajace ból i lekko chyba znieczulajace!

Ja już w łóżku leze bo o 3 pobudka i o 4 wyjazd! Mam nadzieje ze szybko się uwine i wrócę bo w końcu jutro dzień dziecka i powinnam być przy Aleksym!!

Dobranoc!!

Agapa tulę mocno. Tu wszystkie jak widzisz pamiętamy. Życzę Ci, żeby się to wszystko jakoś tak poukładało, żebyś sobie mogła odrobinę spokojnie pooddychać. Żeby deprechę zastąpiły same dobre rzeczy w Twoim życiu.

Sosnowiczanka pewnie już śpicie, ale napiszę, że my teraz przy ząbkowaniu stosujemy Ibum pomimo żelu.

A sowa nareszcie skończona (przed chwilą) :) Efekty poniżej. Ale i tak na żywo wydaje mi się, że ciut lepiej wygląda.
IMG_4375.jpgIMG_4377.jpgIMG_4376.jpg
Sowa tak jak chciałam ma szeleszczące skrzydła, grzechotki z łapach i dużo tasiemek, które uwielbia moja córka :)
I akurat będzie prezent na dzień dziecka :D

Rojku sowa REWELACJA!!!
Papuzia sowa z kolorowymi piórkami :-)
Uwielbiam prezenty hand made a ten jest wyjątkowy!
Jako pierwsza ustawianie się w kolejce po zdobycie takiej :-)
Mam nadzieje, ze produkcja już ruszyła!

Miłego dnia Drogie Mamy a Wam Kochane Dzieciaczki z okazji Waszego święta życzę pociechy z rodziców :-) i samych pięknych chwil w życiu, grona zaufanych przyjaciół, zdrowia i wszystkiego co najpiekniesze!!

Witam!
Mikołaj od ładnych paru dni budzi się po 4 :(

Agapa Ty dla mnie jesteś i będziesz wielka!! Super zajmujesz się swoimi dzieciaczkami i możesz być z siebie dumna. Wiem co to depresja bo przechodziłam to po urodzeniu Mikołaja i ciągnęło się to długo! Nie da się tego opisać w żadnych słowach... Wierzę że wydziesz na prostą i to szybko. Niestety czasem faceci nawalają na całej linii, kiedy ich najbardziej potrzebujemy. Jak poczujesz się bardzo źle to zawsze możesz do mnie napisać albo zadzwonić, pewnie do każdej z nas, bo po to tu jesteśmy. Jesteś wspaniała i nie zapominaj o tym :* Tulimy z Mikołajkiem

Sowa bombowa!!

Dziewczynki 100 lat dla naszych pociech :) Zdrowia przede wszystkim i żeby im niczego nie zabrakło w życiu!

:) Fajnie, że sowa papuzia się podoba :) Aniela już ją miętosi, a dokładniej uszy już zajada :) Przed chwilą machała nogami

izi tak, oczy to guziki

inka za dużo czasu zajmuje Aniela, żebym mogła takie produkować. Tą szyłam zazwyczaj miedzy 22-24 u rodziców w mieszkaniu obok :) bo maszyna jest dość głośna :)

reklama
Ja również życzę wszystkiego co najlepsze Waszym maluchom!!!

Mikołaj jeszcze nie dostał prezentu, bo jeszcze nic nie kupiłam:( Nie mam za bardzo pomysłu. Cały czas intensywnie myślę...

Wieczorkiem wieczór panieński, ale Mikołaj budzi mnie tak często w nocy, że nie wiem czy długo wytrzymam na imprezie:( Poza tym jutro rano 8.30 kosmetyczka hehe

Rojku prezent dla malej to chyba strzał w 10;)

Do góry