reklama
czesc dziewczxynki!ale dzis u NAs upallll,az nie wychodzimy z domku na razie,na 16 jedziemy do chrzesniaka na dzien dziecka dopiero bo nie bylo czasu sioe zgrac...
bedziemy wieczorkie..
Jutro jedziemy zawiesc Patryczka na weekend do dziadkow takze tam sie mlody wyszaleje a my piatek odpoczynek a w sobote grilleeeek
czekamy na wiesci od wizytowych Mameek
bedziemy wieczorkie..
Jutro jedziemy zawiesc Patryczka na weekend do dziadkow takze tam sie mlody wyszaleje a my piatek odpoczynek a w sobote grilleeeek
czekamy na wiesci od wizytowych Mameek
Wróciliśmy i promieniejemy ze szczęścia.
Po krwiaczku nie ma śladu a maleństwo dziś machało mamie rączką.
Pani doktor przy okazji zrobiła wszystkie juz badania genetyczne i jest super.
" Stwierdzono miarową ASP-155/min oraz ruchy tułowia i kończyn płodu.Stwierdzono prawidłowe: przezierność karkową NT-1,4mm, profili kość nosową NB. Żołądek w prawidłowej lokalizacji,pęcherz przepona, szczypuła brzuszna- prawidłowa. nie stwierdzono nieprawidłowości anatomicznych płodu."
Maleństwo podrosło i według usg jest 12t2d
Ależ jestem szczęśliwa.
Od poniedziałku wracam do pracy ale mam być bardzo rozważna i ostrożna.
Po krwiaczku nie ma śladu a maleństwo dziś machało mamie rączką.
Pani doktor przy okazji zrobiła wszystkie juz badania genetyczne i jest super.
" Stwierdzono miarową ASP-155/min oraz ruchy tułowia i kończyn płodu.Stwierdzono prawidłowe: przezierność karkową NT-1,4mm, profili kość nosową NB. Żołądek w prawidłowej lokalizacji,pęcherz przepona, szczypuła brzuszna- prawidłowa. nie stwierdzono nieprawidłowości anatomicznych płodu."
Maleństwo podrosło i według usg jest 12t2d
Ależ jestem szczęśliwa.
Od poniedziałku wracam do pracy ale mam być bardzo rozważna i ostrożna.
anineczka
królowa mrówek :P
Serg już siedzi w gabinecie.Powodzenia kochana.Się uśmiałam,ale tak to jest jak się człowiek czegoś doczekac nie może
Witam was kochane.
U nas w końcu ciepełkj jak fajnie
Zaraz zupinkę wstawie bo nie chce mi się stac przy garach w taki gorąc.
nereida połóż się i odpoczywaj,mam nadzieję,że plamienia pójdą w zapomnienie.
Witch super,że z dzidzią wsio ok.Masz jakieś zdjęcie?
Witam was kochane.
U nas w końcu ciepełkj jak fajnie
Zaraz zupinkę wstawie bo nie chce mi się stac przy garach w taki gorąc.
nereida połóż się i odpoczywaj,mam nadzieję,że plamienia pójdą w zapomnienie.
Witch super,że z dzidzią wsio ok.Masz jakieś zdjęcie?
Ostatnia edycja:
dagne
Fanka BB :)
Witch super jak masz fotki to wstaw- zawsze miło popatrzeć
Phelania
Mama 2 urwisów :P
Witajcie kochane:-)
Widze ze same dobre wiadomosci gratuluje mamuski pieknych i dorodnych KluseczekWitch-czekamy na foto ,
i oczywiscie relacji na temat maluszków:-)
asko_ - kochana jesli chodzi o Medicover to indywidualnie płace ,bo niestety moja firma jest w likwidacji i nie mam socjalnego (przyjemnosc mnie kosztuje 165zł) no ale prawie wszystko mam w cenie :-)oprócz "bajerów" opieke ponadpodstawowa mam. Dopiero za miesiac mam USG takie kolejeki chyba wysyp cieżarówekmoze juz bedzie wiadomo jakiej płci jest kluseczka:-)
A tak ogólnie strasznie goraco ,pewnie znów bedzie burza:-( a dzieki Bogu jestem w pracy i jest Klima:-)Nie było mnie przez dwa dni poniewaz robimy z M remont w domku i jak tylko mam wolne od pracy to sie biore za sprzatanie ,moze to i dobrze :-)troche ruchu nie zaszkodzi.
Powiedzcie mi kochane jesli ciaza rozwija sie prawidłowo to co ile trzeba chodzic na USG czy raz w miesiecu to nie za mało?
Widze ze same dobre wiadomosci gratuluje mamuski pieknych i dorodnych KluseczekWitch-czekamy na foto ,
asko_ - kochana jesli chodzi o Medicover to indywidualnie płace ,bo niestety moja firma jest w likwidacji i nie mam socjalnego (przyjemnosc mnie kosztuje 165zł) no ale prawie wszystko mam w cenie :-)oprócz "bajerów" opieke ponadpodstawowa mam. Dopiero za miesiac mam USG takie kolejeki chyba wysyp cieżarówekmoze juz bedzie wiadomo jakiej płci jest kluseczka:-)
A tak ogólnie strasznie goraco ,pewnie znów bedzie burza:-( a dzieki Bogu jestem w pracy i jest Klima:-)Nie było mnie przez dwa dni poniewaz robimy z M remont w domku i jak tylko mam wolne od pracy to sie biore za sprzatanie ,moze to i dobrze :-)troche ruchu nie zaszkodzi.
Powiedzcie mi kochane jesli ciaza rozwija sie prawidłowo to co ile trzeba chodzic na USG czy raz w miesiecu to nie za mało?
anineczka
królowa mrówek :P
Phelania lekarze uznali że 3-4 razy w całej ciąży to akurat jeśli chodzi o usg,na całym świecie tak jest ;-)
mniej więcej 8-12 tydzień sprawdzenie serduszka i NT,później połówkowe czyli 20tc i około 30tygodnia ciąży ułożenie dziecka.
Co miesiąc jeśli juz chodzisz wydaje mi się wystarczające
ja będę miała 2 lub 3 w całej ciąży i jestem szczęśliwa
reklama
Witajcie kochane:-)
No to ani nie mało ani nie dużo mnie sama wizytą u lekarki kosztuje 120 zł + badania dlatego trochę ombinuje i badania robie na medicover, lekarki nei chcę zmieniac, jest naprawde jedną z najlepszych w naszym regionie, i pomyśleć że trafiłam do niej przypadkiem nie zdając sobei z tego sprawy.
Ja płace na szczescie z pracy tylko te 12 zl wiec spoko.
Co do usg, wiem ze kazdy ma rozne zdanie i co lekarz to inna opinia. Ja przy Kamilku miałam usg przy każdej wizycie, natomiast wizyty poniewaz bylo wszystko ok, miałam co miesiąć lub ciutkę dlużej. Więc tego usg może miałam z 8 lub 9 bo byłam też na prenatalnych, mi lekarka mówiła że to już nei jest tak jak kiedyś że usg nie było wskazane za częśto teraz są aparaty dobrej jakości i nie szkodzi to dzidzi. No ale wiadomo jak kobieta ma widzi misie bez powodu to po co.