reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2011

reklama
czesc dziewczxynki!ale dzis u NAs upallll,az nie wychodzimy z domku na razie,na 16 jedziemy do chrzesniaka na dzien dziecka dopiero:) bo nie bylo czasu sioe zgrac...
bedziemy wieczorkie..

Jutro jedziemy zawiesc Patryczka na weekend do dziadkow takze tam sie mlody wyszaleje a my piatek odpoczynek a w sobote grilleeeek:):)

czekamy na wiesci od wizytowych Mameek:)

Wróciliśmy i promieniejemy ze szczęścia.
Po krwiaczku nie ma śladu a maleństwo dziś machało mamie rączką.
Pani doktor przy okazji zrobiła wszystkie juz badania genetyczne i jest super.
" Stwierdzono miarową ASP-155/min oraz ruchy tułowia i kończyn płodu.Stwierdzono prawidłowe: przezierność karkową NT-1,4mm, profili kość nosową NB. Żołądek w prawidłowej lokalizacji,pęcherz przepona, szczypuła brzuszna- prawidłowa. nie stwierdzono nieprawidłowości anatomicznych płodu."
Maleństwo podrosło i według usg jest 12t2d
Ależ jestem szczęśliwa.
Od poniedziałku wracam do pracy ale mam być bardzo rozważna i ostrożna.

Serg już siedzi w gabinecie.Powodzenia kochana.Się uśmiałam,ale tak to jest jak się człowiek czegoś doczekac nie może :-D

Witam was kochane.
U nas w końcu ciepełko_Oj jak fajnie :-D
Zaraz zupinkę wstawie bo nie chce mi się stac przy garach w taki gorąc.

nereida połóż się i odpoczywaj,mam nadzieję,że plamienia pójdą w zapomnienie.

Witch super,że z dzidzią wsio ok.Masz jakieś zdjęcie?

Ostatnia edycja:
Witajcie kochane:-)

Widze ze same dobre wiadomosci gratuluje mamuski pieknych i dorodnych Kluseczek:tak:Witch-czekamy na foto ,
i oczywiscie relacji na temat maluszków:-)

asko_ - kochana jesli chodzi o Medicover to indywidualnie płace ,bo niestety moja firma jest w likwidacji i nie mam socjalnego (przyjemnosc mnie kosztuje 165zł) no ale prawie wszystko mam w cenie :-)oprócz "bajerów":sorry2: opieke ponadpodstawowa mam. Dopiero za miesiac mam USG takie kolejeki:cool2: chyba wysyp cieżarówek:-Dmoze juz bedzie wiadomo jakiej płci jest kluseczka:-)

A tak ogólnie strasznie goraco ,pewnie znów bedzie burza:-( a dzieki Bogu jestem w pracy i jest Klima:-)Nie było mnie przez dwa dni poniewaz robimy z M remont w domku i jak tylko mam wolne od pracy to sie biore za sprzatanie ,moze to i dobrze :-)troche ruchu nie zaszkodzi.

Powiedzcie mi kochane jesli ciaza rozwija sie prawidłowo to co ile trzeba chodzic na USG czy raz w miesiecu to nie za mało?

Powiedzcie mi kochane jesli ciaza rozwija sie prawidłowo to co ile trzeba chodzic na USG czy raz w miesiecu to nie za mało?

Phelania lekarze uznali że 3-4 razy w całej ciąży to akurat jeśli chodzi o usg,na całym świecie tak jest ;-)
mniej więcej 8-12 tydzień sprawdzenie serduszka i NT,później połówkowe czyli 20tc i około 30tygodnia ciąży ułożenie dziecka.
Co miesiąc jeśli juz chodzisz wydaje mi się wystarczające :sorry2:

ja będę miała 2 lub 3 w całej ciąży i jestem szczęśliwa :-D:-D

reklama
Witajcie kochane:-)

Widze ze same dobre wiadomosci gratuluje mamuski pieknych i dorodnych Kluseczek:tak:Witch-czekamy na foto ,
i oczywiscie relacji na temat maluszków:-)

asko_ - kochana jesli chodzi o Medicover to indywidualnie płace ,bo niestety moja firma jest w likwidacji i nie mam socjalnego (przyjemnosc mnie kosztuje 165zł) no ale prawie wszystko mam w cenie :-)oprócz "bajerów":sorry2: opieke ponadpodstawowa mam. Dopiero za miesiac mam USG takie kolejeki:cool2: chyba wysyp cieżarówek:-Dmoze juz bedzie wiadomo jakiej płci jest kluseczka:-)

A tak ogólnie strasznie goraco ,pewnie znów bedzie burza:-( a dzieki Bogu jestem w pracy i jest Klima:-)Nie było mnie przez dwa dni poniewaz robimy z M remont w domku i jak tylko mam wolne od pracy to sie biore za sprzatanie ,moze to i dobrze :-)troche ruchu nie zaszkodzi.

No to ani nie mało ani nie dużo mnie sama wizytą u lekarki kosztuje 120 zł + badania dlatego trochę ombinuje i badania robie na medicover, lekarki nei chcę zmieniac, jest naprawde jedną z najlepszych w naszym regionie, i pomyśleć że trafiłam do niej przypadkiem nie zdając sobei z tego sprawy.
Ja płace na szczescie z pracy tylko te 12 zl wiec spoko:).

Co do usg, wiem ze kazdy ma rozne zdanie i co lekarz to inna opinia. Ja przy Kamilku miałam usg przy każdej wizycie, natomiast wizyty poniewaz bylo wszystko ok, miałam co miesiąć lub ciutkę dlużej. Więc tego usg może miałam z 8 lub 9 bo byłam też na prenatalnych, mi lekarka mówiła że to już nei jest tak jak kiedyś że usg nie było wskazane za częśto teraz są aparaty dobrej jakości i nie szkodzi to dzidzi. No ale wiadomo jak kobieta ma widzi misie bez powodu to po co.

Do góry