reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Sosnowiczanka wiem, że mam okazję gdzieś się wyrwać, ale moje gabaryty mnie dobijają... A co do tego monitora oddechu to też bym po tym nie mogła zasnąć! Najważniejsze że wszystko ok :*

reklama
Hej hej:-)
Seba z Marysią pojechali po dziadków juz jakiś czas temu, a my się z Martą zabawiamy;-) Oj, maruda ta moja młodsza..coś mi się wydaje, że chyba i na nas przyjdzie czas z ząbkiem:confused:;-)
Kupinosia, Milva - buziaki dla Waszych pięciomiesięczniaczków Kasieńki i Bartusia!!!
Kota - powodzenia z pakowaniem, cyknij potem fote bagażnika:-D No i udanej podróży i super wypoczynku!
2701..- super, że @ juz jest;-)

Chrzciny na 16.30, a ja coś się denerwuję..ech..ciekawe, co znów wyskoczy:confused::-(
Miłego dnia dziewczyny!!

270... ale fajnie że już masz @, ja nadal czekam.... grrrr chyba zacznę schizować
gosia bo ja wlasnie po odstawieniu małej po ok. 2-3 tyg. tez czułam bol podbrzusza....a do tej pory echo a to było już początkiem maja albo i wczesniej. Masakra po Kamilu czułam każdą owulację co do godziny kiedy się zaczyna... a teraz nei wiem jak będzie, bo przed ciążami to wogole miałam kosmos z @ i z terminami i wogole ze wszystkim.
maxwell powodzenia na chrzcinach, super pogoda na taka imprezę:)
kota haha no normalne,.,,, faceci.. Ale wiesz podejrzewam ze nie widziałby w tym problemu, poszedłby i kupił cos do ubrania;p;p

ja dziś mam doła bo mały zaczyna mi się mega buntowac na zajęciach z pływania, i zastanawiam ię po co ja to robię...
przed zajęciami 15 min, kopał i chlapał(czyli tak jak trzeba ruszał nogami) bo chciał sam z siebie, przyszły zajęcia trza kopac nogami itp itd a on nie, noga na nogę i bunt, włożyć okularki też nie, wykonał ledwo ze 3 cwiczenia, choc byłam i tak w szoku bo jak szłam przed nim to chyba pierwszy raz zgodnie z zalożeniem do mnie dopływał machając tymi nozkami.
Dzieci śpią, nakarmię potem małą i idziemy na działkę, młody zje kiełbaskę z grila, a ja mam dziś łososia i pieczone ziemniaczki na obiad mniamiiii, tylko po co ta moja dieta skoro mąż i tak nie widzi efektów...

Ale zeby się nie wkopać w doła jak zadzwonił i zaczał tekstem ze nie dałam mu aparatu i nie zrobi fotek jak idą kable a ja szrobiłam tel, dupiate, to mu powiedziałam ze nie będe z nim tak rozmawiac bo sam mogl pomysle i się rozłączyłam:):)

VENUS a myślisz, że fryzjerstwo to coś łatwego też wiecznie się zapiernicza. Ja już sama nie wiem co szukać i co robić.

KOTA ja do tej pory się zastanawiam jak to zrobiłam, że wszystko zapakowaliśmy.

MAXXEL oby wszystko w dziesiejszym dniu się udało.
W dzisiejszych czasach 3/4 ludzi to materialiści, idę jutro i zobaczymy jak to będzie, będę też z nią rozmawiać bo jeśli moja praca u niej ma wyglądać tak, że ja nie będę nic robić a przy tym zarabiać to ja dziękuję.

ANKUBATOR nie bardzo znajomi wykruszyli się kiedy urodziłam pierwsze dziecko, zresztą każdy ma swojego fryzjera a nawet gdyby to przecież nie będą włosów co tydzień robić.

SOSNOWICZANKA popieram, żyć bez prądu czy wody, masakra jakaś. U nas w piątek po południu i cały wieczór nie było wody bo panowie pracujący przy budowie obwodnicy chyba przecieli, przerwali rurę bo całe pole zalane było. i nawet umyć nie było się jak, a wodę do picia to z butelki gotowałam.

ŻABCIS udanego lotu

270... fajnie macie z tym domkiem, i dobrze że @ przyszedł.

VENUS, SOSNOWICZANKA ja też nie ma w co się ubrać bo wszystko mi na tyłku wisi, ratuję się legginsami. I mam mega problem, nie mogę sobie nowego biustonosza kupić nie ma takich gabarytów albo jak są to koszt taki, że nie na moja kieszeń.

SOSNOWICZANKA niezłego strachu się najadłaś w nocy.'

U nas też cieplutko, byłam z dziećmi w kościółku,dziś komunia u nas była.
Po obiadku znowu na dwór, mały grzeczny ale coś moje starsze dziecię nie domaga, z nosa leci, marudzi jakaś ciepła jest zaraz gorączkę będziemy mierzyć.

Dzień dobry
My byliśmy dziś na giełdzie i mamusia obkupiła synka i siebie :-) a niestety dla tatusia nic nie było :-)
Teraz siedzimy na ogrodzie na trawce i młody właśnie usunął.
Zrobiłam dziś dla niego zupę ale nie chciał zjeść!! Mam nadzieje, ze nie był głodny po prostu i jak wstanie to zje. Ale na przyszłość wiem żeby nie dodawać kleiku.

Milva ja mówię do wszystkich znajomych i mojego M ze dziecko to najlepszy środek antykoncepcyjny!!
U nas zero sexu!!
Venus nie przejmuj się i załóż cokolwiek byle tylko wyjść i się rozerwać!
Kota udanego wypoczynku!
Dorotar powodzenia życzę!!

U nas jakiś wirus jelitowy panuje, chwyciło mnie, moich rodziców i babcię. M i Emilka trzymają się dzielnie.

W dodatku noc była fatalna bo już widać zęba a nie może się przebić i Emi łkała przez sen i co jakiś czas budziła się z płaczem

Maxwell powodzenia na chrzcie!

Dorotar szkoda że mieszkasz poza Warszawą bo ja ponad rok szukam fajnej fryzjerki ale bez samochodu to poza miasto ciężko mi się ruszyć.

witajcie!to ja po bardzo,bardzo długiej nieobecności.Wyjechałam na około tydzień,a zrobi lo się z tego prawie trzy tygodnie.Poza światem, poza zasięgiem....teraz będę próbowała mzobaczyc co u Was, ale po kolei, chyba w nocy,bo mam niecałe dwa dni, w tym bioderka i szczepienie i znowu wyjazd bez interneru.A tak jestem sd=ciekawa jak Wasze pociechy:)

FREYIA no ja do Wawy mam 50km, więc ani mało ani dużo.

Spadamy na spacerek zobaczyć konia. Sąsiedzi maja konia i Amelka chce iść go z bliska zobaczyć.

milva- buziaczki dla Bartusia !!! z tym anty to prawda ! :-)
kota- w bagażniku pomieścicie sie spokojnie tak myślę. My nie mamy kombi tylko duży bagażnik i zawsze wszystko właziło czyli wózek, łóżko turystyczne i reszta meneli
maxwell- udanych chrzcin !
żabcia - spokojnego lotu !
gosia- ja jeszcze nie miałam @ więc nie podpowiem
asko- z tymi buntami to nigdy nie wiadomo kiedy będzie napad

Dopiero mi teściowa polazła. Przyszła z nie proszonym obiadem i tak siedziała. Chciała ze mną jeszcze na działeczke swoją ale bez przesady:no: Ja dzisiaj chciałam chociaż z raz nie spóźnić sie do kościoła w rezultacie musiałam uciekać w połowie mszy bo dziecko było niedojedzone, no najwyraźniej to o to jej chodziło bo potem :-) na całego

Wczoraj doła podłapałam bo Ola za życia mojego znalazła sobie inną mamę ! Na moją szwagierke mówi mama, za mną nie tęskni ! Nie jest obrażona, wygląda na radosną. Wczoraj kazała patrzeć jak tańczy w przebraniu za królewnę. Zobaczymy czy w ogóle będzie chciała wracać do domu. Ja jej sie narzucać nie będę, bo sama tego nienawidze i wiem że w skutkach bedzie odwrotnie. Muszę uważać żeby nie faworyzować Kasi gdy sie okaże przylepą...Jest mi przykro no i czuje lekką zazdrość. Którą matkę by nie ruszyło coś takiego :-(

reklama
Kupinosa nie jestem matka z doswiadczeniem ale wydaje mi się ze Ola dobrze wie kto jest jej mama a ze teraz jest u cioci i pewnie słyszy jak jej dzieci/dziecko do niej mówią mamo i to podlapala. Jak wróci to zobaczy ze TY jesteś tą PRWDZIWĄ i JEDYNĄ!!

My rozpalamy grilla a Młody śpi w wózku.
Takie dni to ja lubię :-)

Do góry