reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Witajcie :)

Nie było mnie przez weekend i masakra!!!!Tyle czytania.

Maxwell dziekuje za pamiec:) biegam biegaam co drugi dzien na razie na 30 minut,wieczorem jak uspie dzieci:):)

No własnie i przez to bieganie tez zagladam tu rzadziej, bo tak zawsze uśpiłam dzieci i wskoczyłam na BB a tak teraz wole pobiegac bo musze schudnac i dojsc do wymarzonej 65 kg:p ale zobaczymy:)

PRZEPRASZAM ZE NIE BEDZIE MNIE ZA CZĘSTO,ALE BĘDĘ WAS CZYTAĆ LECZ NIESTETY NIE NADROBIE W ODPOWIEDZIACH ;/

Mła a jak Emilcia zasypia bez smoka??Sama w łózeczku tak poprostu czy stosujesz jakies metody??
Bo u mnie plusem jest smok,bo wkładam ją do łóżeczka i popatrzy troche na karuzelke i zasypia sama:)A bez smoka sobie niewyobrażam;/

Zycze najlepszego wszystkim solenizantom i duzo zdrowka:)

Miłej nocy..Dobranoc.

Ostatnia edycja:
reklama
Rojku- u nas wyskakują takie krosteczki pojedyncze czerwonawe na buzi , ale myślę, że to właśnie potówki , bądz od odciśnięcia jak długo śpi ja jednej stronie. Gdyby to było jakies uczulenie to powinno być w innych miejscach też. Ale oczywiście już szukałam na ten temat u doktora google;-)

Bartek wstał 4.30:no:, nie wiem czemu on tak słabo śpi w nocy, może za dużo w dzień i dlatego? ehh jakoś trzeba wytrwać...

Hej dziewczyny:-)
U nas już po chrzcinach..Wczoraj przez pół dnia Marta była taka marudna, że masakra. Za to w kościele grzeczniutka!
wink2.gif
Proboszcz dość obficie zlał ją wodą, na szczęście nie płakała
biggrin.gif
A jak ją namaścił, to tylko sobie westchnęła
biggrin.gif
Za to moja pierworodna stwierdziła, że w kościele są same babajagi i wyszła z ciocią przed kościół
embarrassed.gif
wink2.gif
No a po chrzcinach do restauracji. Na tej sali, co mieliśmy imprezę, były też i złote gody, więc były tańce
wink2.gif
Marysia tańcowała równo, odwalała takie solówki, że szok
laugh.gif
laugh.gif
Dziadkowie spali u nas, a z rana już pojechali (jeszcze wstąpili na cmentarz do syna-taty Seby)..
Kupinosia - Oleńce może się faktycznie troszkę mylić w nazwach, ale uwierz, że ona wie, że jesteś jedyna!!:tak:
Rojku, mojej na bródce też wyskakują czerwone kropeczki, wydaje mi się, że jak mamle smoczka i tam ślinka ścieka, to tak się robi..ja jej to natłuszczam..
Izi - podziwiam za wytrwałość:-)
Asko- może Kamilkowi odpuść kilka zajęć? i znów wróci mu zapał?
Mła, Rojku - oj, jak ja nie cierpiałam tych pytań typu "kogo bardziej":zawstydzona/y:..obiecałam sobie, że nie będę ich zadawać moim dzieciom;-)
I już nie pamiętam, co jeszcze komu chciałam;-)
Poprzeglądam zdjęcia i coś wstawię..ale fatum braci robiących zdjęcia trwa - mojemu też coś się ręka trzęsła chyba:baffled::wściekła/y::-(

heej
Izi ja mam podobnie z tym nadrabianiem, a że i pogoda robi się ładna i siedzimy na działce, to mało czasu na neta i bb.
Maxwell fajne foteczki, widać impreza udana:)
Maxwell Mła, ja też o tym myślałam ale on teeraz wląsnie chodzi rzadziej, bo w okresie świątecznym opuściliśmy zajęcia bo byliśmy u teściów potem był weekend majowy... ja mam wrażenie że on poprostu robi nam na złosć ewidentnie podczas zajęc bo gdy jestemy na luzie że tak powiem na basenie to ćwiczy, sam nie zdając sobie z tego sprawy, także dokończymy ten kurs, potem są wakacje i przerwa, więc będziemy na basenie sporadycznie a potem się zobaczy.

Mój mąz był z moim bratem na naszej budowie i ta dam podpięli nam wodą całą do końca i ponoć bez żadnych przecieków więc się mega cieszę:) zostało jedynie podpiąc sam piec ale to już po wylewkach i tynkach:):) ponoć mamy mega ciśnienie wody więc wg mojego brata mam nei kupowac prysznica z biczami bo mam je gratis od natury haha, gorzej jak nautra zrobi sobie pauzę i będzie brakowało wody w suszy(mamy pod własnym ciśnieniem ze studni głębinowej)

Za tydzien czy jakos tak moj K. umowil wylewki więc znowu jedziemy do tesciow.

dziewczyny mam pytanie, moze wam się wyda głupie ale ostatnio moja siostra zwrocila uwage ze Karolinka ma bardzo dziwne sutki, ja przyznam ze nie zwracalam u kamila uwagi a teraz nie mam porownania. Chodzi o to ze są twarde i pod spodem jest jakby jakas kuleczka, nie wiem czy tak ma byc czy nie, zwrocilyscie moze u waszych bobasów uwagę??? Zapytam dopiero jak pojde na szczzepienie a to za kilka dni.

Asko, gratki z powodu postępów na budowie! :) Co do brodawek maleństwa, to u nas są miękkie i zapadnięte. Wręcz robi się na nich taka bobasowa kreseczka ;)

Maxwell, super że imprezka za Wami i że wszystko poszło gładko :) No i do tego z tańcami! :)

Izi, Miśka po prostu nie lubi smoka. W dizeń najczęściej zasypia co 2-3h i wtedy kładę ją do łóżeczka i daję mleko, albo herbatkę/sok. Zasypia jak wypije tyle, ile potrzebuje. Wieczorem natomiast jest rytuał: kąpanie, tango-przytulango z mamą i do łóżeczka. I czekamy. Jak głodna, dostaje mleko. Jeśli nie, pogada sobie z motylem, a potem zasypia :) Chciałam, żeby mała używała smoka i próbowałam z 6 różnych kształtów, ale moje dziecko jest uparte - nie, to nie. I jakoś sobie radzimy bez :)

Papayka
, wielki urodzinowy buziol dla Igorka! :* :)

Ostatnia edycja:
Asko- idziecie jak burza z tą budową!!Super:-) Co do suteczków..Marta ma miękkie i z taka małą "kuleczką- suteczkiem"
Mła, w sumie fajnie macie z tym smokiem..nie będziesz musiała potem oduczać od niego;-)
Papayka - najlepszego dla Igorka na te 5 m-cy!!!

Asko, korekta ;p Pomacałam Miśkę dokładniej i rzeczywiście pod spodem są takie twardsze gruczołki :)

Maxwell, prawda, ale czasem na spacerze, jak jej coś nie pasuje, smok byłby zbawieniem ;)

Ostatnia edycja:
Witam

Moja królewna dała mi dzisiaj pospać. Obudziła się o 7.45 co u niej bardzo rzadko się zdarza:-)

Teraz położyłam ją do łóżeczka, ale jakoś królewna nie chce spać.:no:

Mamy dzisiaj dzień pralki. Przez ostatnie dni nie było nas w domu, bo remont cały czas trwa, a prania nazbierało się na cztery tury. Ciekawa jestem kto to wyprasuje ;p

Asko- idziecie jak burza:-)

Mła- moja Karolina w przeciwieństwie do Emilki cały czas musi mieć smoka, bo inaczej nie zaśnie. Najgorsze jest to, że potrafi go sobie wyciągnąć, ale włożyć już jest trudniej

2701, współczuję, że cały czas musisz być obecna przy Karolci. U nas można małą od czasu do czasu zostawić samą sobie bez problemu. Najchętniej bawi się w łóżeczku rano, kiedy już się obudzi, poje i chce wojować. Wtedy wszystko ją cieszy i interesuje, a mama może spokojnie się ubrać, pomalować, zrobić sobie coś do picia itd. :)

reklama
Hej :*

Nie zaglądałam cały weekend, bo jak w piątek wybyłam na spacerek tak wrocilam wieczorem, wykapalam dzieci, polozylam spac i zaczelam ogarniac sie na wyjazd bo w sobote bylismy na wsi na urodzinach mojej sis mlodszej i taty ale wkoncu zostalismy tam na noc i wrocilismy wczoraj wieczorem i padnieta bylam i juz nie wchodzilam.

Zaraz poczytam co naskrobałyscie :)

MamoOskarka bardzo dziękuje :) Zaraz wejde na poczte :)

Pyszczek bardzo duzy postep, moj Fabianek jest w tym samym wieku prawie i urodzil sie 3080 a teraz ma 6380.

Kupinosia nie smutaj bo ja wiem ze to przejsciowe. Dzieci bardzo szybko sie odzywyczajaja od ludzi i jeszcze w takim wieku. Jak bylam teraz 11 dni w szpitalu z Fabiankiem to Mariczka nie chciala wogole ze mna przez telefon rozmawiac - chcoiaz bardzo to lubi. Ktoregos dnia bedac w szpoitalu P przyjechal do Fabianka a ja pojechalam do domu na troche to ona wogole sie nie ucieszyla z mojego powrotu. A jak juz wrocilismy calkiem do domu to nic przy niej zrobic nie moglam bo plakala, darka sie, uciekala, leciala do kazdego na rece tylko nie do mnie. Buzi mi nie dala, przytulic sie nie chciala. Byl tylko tata i baba. A jak ja przytulilam sie do P to juz wogole histeria bo to przeciesz jej tata i mnie odpychala. Po 2 dniach jej sie przypomnialo ze ja to mama i wtedy ciagle do mnie chciala, nic przy malym zrobic nie moglam bo jego odpychala itp. Teraz juz jest ok. Ja moge zrobic cos przy malych, ona sie przytuli da mi buzi i kaze sie przytulac mi do p :) Wiec Ola tez napewno jak wroci do domku to sie znowu przyzwyczai i przypomni jej sie ze to Ty jestes jej najukochansza mama :)

Tak czytam i czytam i ciesze sie ze moj P chetnie zostaje z dziecmi :) Nie ma wogole problemu, ja mowie ze on zostaje a ja ide i juz. Nie ma zadnego gadania ze nie.. Troszeczke gadania bylo jak szlam do klubu na cala noc z kolezankami ale powiedzialam tylko ze mi tez sie cos od zycia nalezy i zostal a ja bawilam sie wysmienicie :)

Rojku u nas Fabianek ma lojotokowe zapaleni skory wiec ciagle ma jakiejs liszaje na glowie, polikach i czole wiec zabardzo nie pomoge. Ale powiem Ci ze ja jako dziecko od smoka miala bardzo duzo wlasnie takich czerwonych krosteczek od sliny i one znikaly same po jakims czasie:)

My mamy smoka ale nie obowiazkowo :) Tzn Fabianek i radzi sobie doskonale bez niego, i zasypia ladnie tez bez niego a wlasciwie to hcyba nawet lepiej bo jak ma smoka to zaraz go wyjmuje i sie nim bawi i ze spania nici :p Ale mamy smoka np na dwor jak placze bo mu sie juz nudzi, albo gdzies z CH:)

Milva a moze macie za duszno w pokoju??

Mła wiesz ze my tez mielismy bardzo duzy problem ze smokiem i butelka i kupowalam chyba wszystkie az wkoncu kupilam nie silikonowny tylko gumowy i Fabianek od razu sie zaciagnal i u nas ewidentnie chodzilo o to ze on nie lubi silikonowych rzeczy:)

Do góry