reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

mari, serdeczne gratulacje...rozmarzyłam się..przypominając sobie jak to było...:-)...- rok temu o tej porze szukałam pewnie toalety:-D , mam nadzieję jednak, że Ciebie niedogodności ciąży ominą szerokim łukiem czego Ci z całego serca zyczę...ciąża była dla mnie jednym z najlepszych i najszczęsliwszych okresów w zyciu...
Ankubator, dobrze że oczka juz nie sa opuchnięte. Lence oprócz zakrapiania kropelkami, przemywaliśmy tez ropiejące oczka spora ilościa soli fizjologicznej co dzien i bardzo szybko jej przeszło. Teraz tez jak widze że bardziej trze oczka od razu jej przemywam. Mam nadzieję że u Was tez szybko przejdzie.

reklama
Dziękuję wszystkim! :tak:

VENUS No chyba lepiej, że jedna :) bo z bliźniakami byłoby trudniej, bo szwy po cesarce mogłyby nie wytrzymać...
VIOLETT a różnica między dziećmi będzie rok :-D dokładnie 12 miesięcy :-D u Ciebie 13 miesięcy różnicy jest? Miałaś cesarki czy SN?

Nastazja- trzymam kciuki za M !
Milva- oby Bartuś częściej pozwalał mamusi się wyspać !
MamaO- gratuluję drugiego ząbalka !
Dorotar – powodzenia !
Mari- gratuluję raz jeszcze ! Mieć dwa zimorodki tak jak ja to jest na pewno ekonomiczni

U nas dziś też deszczowo i zimno do tego mała marudna. Za dużo ją chwaliłam ostatnio... Spróbuje uśpić ją na rękach, biedactwo

Mari u mnie obydwa porody byly SN ale obydwa zagrozone wczesniejszym urodzeniem. Mariczke udalo sie dotrzymac do 39 tyg, Fabianka do 37 :) Róznica miedzy dziecmi jest rok i 3 tygodnie :)

dobry wieczór,
ależ tu jakoś cicho się zrobiło...
i my także należymy jeszcze do klan bezzębnych :-)
Młody zasnął dziś dopiero o 21:30 i zaskoczył mnie tym, bo w dzień nie przespał nawet minuty :szok: i byłam pewna, że padnie wcześniej, tym bardziej, że już ok 18:30 włączyło mu się marudzenie a po kąpieli się rozbudził i dokazwał.

marii życzę Ci spokojnych miesięcy do rozwiązania, a fajnie tak, kolejne grudniowe dziecię mieć :-)
żabcia a Tobie udanego wypoczynku w PL.
Ankubator to Miki szaleje- 3 ząbek!! wow!!!
Nastazja trzymam bardzo mocno kciuki za M!! niech Wam się wszystko jak najlepiej ułoży!!

ja oglądam YCD a M szykuje się bo znów do Niemiec jedzie!

A dziękuję inka.

Jak się położyłam z Maciulkiem w dzień to przespałam 2 h a malutki troszkę dłużej. Dzisiaj znowu zrobiłam Maciulkowi wspólną kąpiel ze mną ale się cieszył pływał na jak żabka na brzuszku, już się nie mogę doczekać jak pójdziemy w PL na basen z nim :-)
Mały teraz szaleje w wózku i nie chce iść spać a ja siedzę i oglądam "You Can Dance".

Właśnie mój syn pożera swoją skarpetkę i muszę mu ją zabrać :-)

Kupinosia jak u dentysty??U mnie wszystko zrobione tzn.skonczony jeden kanałowo i minus 200zł:( a jeszcze 6 ubytkow:(:( po ciazy mie sie popsuły ząbki;/

Marii gratuluje,ale fajnie zazdrosze tego stanu,zycze spokojnych 9 miesiecy!!!

My dzis wrocilismy od mojej Mamy bo byłam z Mała.Mlody u Tesciow,a M nad morzem takze sama siedze teraz a Mloda spi.M wraca jutro albo pojutrze.
Dzis nareszcie ze spokojem połaziłam po sklepach i kupiłam juz chrzesniakowi prezent na dzien dziecka(kupiłam mu w HM spodenki "polska" i skarpety"polska" takie na euro 2012,bo ma w przedszkolu przedstawienie i maja sie ubraj jak "piłkarze" no wiec postanowiłam mu kupic elegancki strój:) )
Młodej kupiłam i sobie bluzeczke, no i najwazneiijsze byłam na oczyszczaniu twarzy i pedicure,wiec jestem mega zadowolona,bo juz mialam taka brzydka twarz ze koniec,a ona swietnie robi.

Jutro jeszcze musze przebrac ciouszki i zawoze je do biednej rodziny ktora poznałam w kosciele...
...Pewnego razu jak bylam w kosciele spotkalam małrzenstwo(tzn stali na koncu koscioła koło mnie)
i mieli 3 dzieci 2 dziewczynki i chłopcaa,chłopiec w wozku,ok.1,5 roczku,3 letnia i 2 letnia i chlopiec siedzial w wozku,a ta 2 letnia na rurce wozka(wozek meka stary i pokrzywiony) i zapytałam ta kobiete na ucho po cichu,czy nie obraziłaby sie jezeli dalabym jej wozki dwa spacerowe bo juz ich nie chce i nie mam gdzie trzymac i chce je komus dac i ona sie zgodzila i tak zaczeła sie moja pomoc tej rodzinie...

Musze konczyc Mloda Placze.

Izi co do zębów u mnie podobnie jak u Ciebie:( Conajmniej 5...Gratuluje udanych zakupów:D A co do tej biednej rodziny to super że pomyślałaś żeby im pomóc, napewno kobietka bardzo się ucieszyła!Jak widać po Twoim zachowaniu jeszcze odruchy ludzkie pojawiają się w społeczeństwie!;)

Żabcia mój Synuś też pożera skarpetki:p Nie to żeby był głodny ;)))

Izi- fajnie, że jest rodzina, która wykorzysta pożytecznie pomoc!

wow, jak czytam , że niektóre nasze Grudniaczki w dzień nie sypiają, to podziwiam :szok:, bo ja bym chyba już całkiem padła- nie wiem jak wasze maluszki teraz, ale Bartek bardzo krótko się sam sobą zajmie, czekam z niecierpliwością aż zacznie siedzieć-może wtedy będzie łatwiej...
w nocy dziś 2 pobudki, więc nie tak źle, w planach ogarnięcie mieszkania mam na dziś znowu ehh, ciągle tylko to sprzątanie;-)

reklama
Witam się z rana dziewczynki :)

Wszystkim mamom składającym gratulacje z okazji drugiego ząbka bardzo dziękuję :):*
Nie wiem czy troszkę nie za wcześnie te ząbki. Zauważyłam, że ma bardzo krótkie więzadełko i jestem ciekawa, czy będziemy musieli coś z tym robić. Czas pokaże ;)

Izi, Kobieta była pewnie zdziwiona kiedy wyraziłaś chęć pomocy :) Super, że jej pomagasz :)
Z zębami taki sam problem :( Mojej szczęce po tym porodzie jest potrzebny generalny remont a budżet cieniutki że ho ho...

Ankubator gratuluję trzeciego zębola :) Jak Miki znosi przebijanie się górnych ząbków? Z doświadczenia wiem, że z nimi zawsze trochę gorzej

Marii będzie dobrze :) Tak troszeczkę zazdroszczę Ci Twojego stanu. Pod koniec wszystkie narzekałyśmy już strasznie, ale jednak mimo wszystko strasznie mi brakuje brzuszka... ciążowego, bo taki tłuszczowy to u mnie już czwarty miesiąc xD

Inka, spokojnej podrózy dla Twojego M :)

Do góry