reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

My takze sie witamy w ten pochmurny dzien, u nas nocka przespana standard do 5 rano:cool:
Kurcze dziewczyny zazdroszcze solarium ,u nas sa 2 solaria ale tragedia jak cholera opalasz sie wychodzisz spalona jak rak a na nastepny dzien nic nie widac:eek:sssuper...

Inka- Oj to prawda najgorsze sa "mocherowe":nerd:zawsze sa biedne i nieszczesliwe ,wiecznie narzekaja a my przeciez mlode a to ze dziecko placze, wygina sie to nie wazne:confused2:No niestety takie sa uroki naszego społeczenstwa:-(
MamaO- u nas tez jest krótkie wedzidełko bylismy z tym u logopedy powiedziala zeby czekac az mlody zacznie mowic jak nie bedzie potrafił wypowiadac "r" to wtedy pomyslimy i przytniemy ale to nawet nie jest zabieg:-)wizyta jak u dentysty..Narazie czekamy poniewaz jeszcze moze sie wyciagnac i nic nie bedzie trzeba robic.

Ide malemu robic jesc bo wariuje na bujeczku musze go zapinac pasami bo sie zsuwa i wali nóżkami o podłoge:sorry:

reklama
Dzień dobry :)

My nie spimy od 7, bo Fabianek obudził Marike płaczem a potem sam poszedł spac:p Ale Marika juz nie wiec i ja musialam sie podniesc. Teraz jestesmy po śniadanku. Marika sie bawi, Fabianek buja w hustawce :)
Pozniej umowilam sie z mama na spacerek wiec jakos dzien zleci :)

Ankubator to Mikuś chyba najbardziej zebatym grudniaczkiem jest co??::)

Nastazja mam nadzieje ze problemy szybko sie rozwiążą i M znajdzie dobra prace :)

Izi super ze tak pomagasz ludzia :) Fajnie ze sa jeszcze tacy ludzie na świecie :)

Milva oj chyba łatwiej nie będzie jak mały zacznie sniadać, bo od siedzenia krótka droga do raczkowania a od raczkowania do stawania przy meblach :) Wiem co mówie bo przechodziłam to z Marika. Jak byla malutka i tylko lezala to chciałam zeby juz siedziala, raczkowała a najlepiej chodziła a teraz mam czasami tak ze chcialabym zeby ona chwile polezała a tutaj klops:p Ale spoko u mnie Fabian tez jest taki ze nie potrafi zajac sie sam soba i ciagle potrzebuje uwagi. Ale z dwojga zlego wole takiego malego, lezacego niz chodzacego:)

Kota mi sie pare razy zdarzylo ze mnie ktos przepuscil z wozkiem w kolejce w supermarkecie ale sa to sporadyczne sytuacje i tylko wtedy kiedy maly juz niezle dokazywal swoja zlosc i niezadowolenie:p

Inka teraz to jeszcze spoko bo Aleksy jest maly ale zobaczysz pozniej jak juz bedzie w wieku mojej Mariki np i zacznie sie rzucanie na ziemie, placz, tupanie itp to dopiero bedzie sensacja dla ludzi. Ja juz sie spotkalam wiele razy z taka sytuacja ze Marice cos sie nie spodobalo i placz, krzyk nie z tej ziemi, walenie, tupanie - ja nie zwracam na to uwagi bo jak zwroce to jeszcze gorzej ale ludzie swoje musza powiedziec. I kiedys babeczka powiedziala zbyt glosno do osoby z ktora stala " widac ze mloda, niedoswiadczona mama bo nawet dziecka nie umie uspokoic" niestety pech chcial ze i ja to uslyszlalam wiec powiedzialam dosc spokojnym glosem " Zamiast zwracac uwage na nie swoje dziecko moglaby pani poczytac troche o kulturze osobistej bo tej u pani brak" babeczka sie zamknela i tyle.. Wrr jak ja niecierpie takich ludzi

Inka ja też już końcówce ciąży musiałam czekać w mega kolejce do ambulatorium:/ jedyne co to jedna babka ustąpiła mi miejsca a faceci i dzieci siedziały...szok
Violett najgorsze jest to że tak komentujące osoby mają takie same wnuki i te dzieciaczki też się zachowują;)

Ostatnia edycja:
cześć dziewczyny :) Maly wstał o 7,30 a teraz kima- zobaczymy do ktorej wytrzyma :)

z oczkami niby lepiej, rano już sam mógl je otworzyć, ale kolo 8 prawe zaczęło się znowu ślimaczyć...

Mój Tato jak się dowiedział o oczkach Mikiego to zadzwonił do mnie z wielką teorią, że mały jest na pewno po nim alergikiem ;p swoją drogą to bardzo ciekawe od kiegy on jest tym alergikiem :laugh2:

mamoOskarka: pierwszy był tragiczny, drugi wyskoczył prawie zaraz po więc obył się bez krzyków. Za to teraz z górnymi męczymy się strasznie długo- już widać białą kulkę, dziąsło jest napuchnięte, policzek czerwony, a ząb przebić się nie chce:( na szczęście mamy flipsy ;D jak miki zaczyna płakać dostaje chrupka i "drapie się" nim po dziąsełku

inka:przecież ona muszą być pierwsze! nie, żeby potem szly do jakiejś pracy czy coś! muszą po prostu szybko wrócić do domu i...no właśnie;p dla mnie w dalszym ciągu jest zagadką czemu zawsze chcą zalatwić te wizyty jak najszybciej ;p

kota: miła sytacja, mam nadzieję, że nie ostatnia ;D niestety ja odddająć pita- inni składajacy mnei przepuścili- usłyszalam od urzędniczki:szok:, że specjalnie dziecko ze sobą wziełam, żeby w kolejce nie stać:no:

izi:super, że mają Ciebie ;)

Venus no czesto sie tak zdarza, ale ludzie czasami maja tez ze mowia cos zeby powiedziec poprostu i nawet nad tym nie mysla;/

Izi mała słodka, zakupy udane to też super, ale najbardzziej mi miło jak czytam że ktoś w czymś komus może pomóc. Fajnie że są jeszczze tacy ludzie, i mimo wielu oszustów itp itd coś można zdziałać.

A co do dentysty... ja byłam w zesżły czwartek, wyleczyłam jedną ósemkę, ale po raz kolejny twierdzę że mam cudowną dentystkę ja nie wiem co zrobię jak się wyprowadzę, oczywiście obowiązkowo było znieczulenie ale co tam, 150 zł nie moje, kolejna wizyta w lipcu bo mam dwie kropki na zębach i w jednej ósemce jeszcze coś do zrobienia ale zostałam pochwalona że dbam o zęby bo te kropki już mam od roku i nic dalej nie postępuje więc nei ma co ruszać i mimo ciąży Bogu dzięki i tym razem nei posypały mi się zęby.

Ewka, współczuję dla mnie te wycieczki do marketów bez wózka, z samym nosidełkiem/fotelikiem to masakra, nie dość, że cała ręka później boli to i bark jest w nienajlepszej kondycji :/

Ankubator, dziwne, że właśnie kobiety potrafią być takie chamskie dla innych kobiet :/

Inka, życzę abyś w końcu spotkała życzliwych i pomocnych ludzi. Cholera no! może stojąc w kolejce mów do małego, ale jednak głośno "ciii, ciii, no już idziemy, jeszcze chwila, o nie, zaraz będzie ryk na cały sklep", może się uda i ktoś Cię puści.
A najgorzej jest w kasach uprzywilejowanych, gdzie oczywiście zawsze jest najwięcej ludzi. W ciąży to jeszcze jakoś dało się przecisnąc do przodu, ale z wózkiem nie ma szans na upominanie się o swoje prawa :/

Dziewczyny trzymajcie kciuki bo dziś M idzie składać CV do miejsca gdzie miałby podobną pracę a lepsze warunki finansowe, co prawda nie dawali żadnego ogłoszenia ale i tak idziemy, może się uda.

Spałyśmy z Emilką do 8:30 i nawet nie wiemy kiedy tata wyszedł do pracy :-D

Teraz poszłyśmy do moich rodziców i Emilka bawi się z dziadkiem :)

Powiem wam, że w wielu miejscach jestem z Eminią bo M w pracy a ja ją ciągam ze sobą po sklepach/urzędach/przychodniach itp i tylko raz w banku mi się zdarzyło że poprosili mnie do okienka które niby było zamknięte żebym nie czekała w kolejce.

Ja na sekundkę z pytaniem :)
Ćwiczyłyście jakoś specjalnie ze swoim szkrabem przewroty na boki i brzuch?? kurcze moja mała nie za bardzo ma na to ochotę... co mnie martwi.

Maxwell - jak Matrusia tak ładnie nauczyła się przemieszczać?? jestem w szoku!!!:szok:

reklama
Bylismy na spacerku, ale sie szybko zmylismy bo kurcze tak zimno jest na dworze ze szok;/
Teraz Marika probuje isc spac:p bo jeszcze spiewa cos sobie, Fabianek lezy w lezaczku i je swoja noge :)
A ja wpadlam - bo pozniej znowu bede miala zaleglosci w lekturce:D

NO wlasnie ja niestety dyuzo razy dalam sie oszukac, pomoglam oddalam cos po dzieciach niby dla biednej rodziny a pozniej te rzeczy widzialam na allegro czy innym portalu.. Tak wiec teraz pomagam osoba ktore znam, ale naprawde widac ze nie maja a potrzebuja..

Dagne ja nie cwiczylam, nawet nie stymulowalam, nie kladlam na bok, Fabianek sam stwierdzil ze juz chyba najwyzsza pora i teraz juz nie ulezy na plechach. Mysle ze jeszcze nie masz co sie martwic. Kazde dziecko rozwija sie inaczej, w swoim tempie. I jezeli mala jeszcze tego nie robi to najwyrazniej jeszcze nie na to czas. Zreszta ona mlodziutka jest jeszcze:)

Do góry