reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

MARI jeszcze raz gratulacje i super, że juz wiesz że to nie ciąża pozamaciczna.

PHELANIA, NASTAZJA NIKUSS rozumię was doskonale w sytuacjach finansowych, ja mam, teraz już ostatni miesiąc macierzyńkie, którego miałam raptem 500zł z groszem i jest naprawdę ciężko, opłat kupę, dzieci chorowały do tej pory ciągle, ciężkie mamy czasy. Obyśmy wyszły na prostą.
No i właśnie sprawdziłam sobie konto. Obliczałam i 21 kończy mi się macierzyński i widac przysłali mi aż 350zł, no żyć nie umierać, czyli do końca miesiąca zostaje 1,5 tygodnia od tego 21 i ucieli aż 200zł. Noż Qzwa.

IZU pocieszę Cię mój też co 2 godz sie budzi a czasem i co godzinę, ogólnie jest na piersi ale kilka razy próbowałam mu dawać mm i też zagęszczać i to samo no czasem godzinę dłużej pospał i znowu pobudka na cysia.

FREYIA świetnie, że podróż udana.

reklama
Mari, serdecznie gratuluję!
Phelania, kieł to już powazna sprawa :)) czekamy niecierpliwie na info, że już jest!
Izu, może kaszka na wieczór by pomogła?
Nastazja, Phelania, Nikus, doskonale wiem, jak to jest być długo bez pracy, ja byłam w podobnej sytuacji, tyle, że jeszcze nie mieliśmy dziecka, mój M. jest budowlańcem, był czas, że nosiło nas przez jego pracę po całej Polsce, przeprowadzki na linii Poznań-Kraków były na tyle częste, że nie opłacało mi się szukać pracy na te 2-3 miesiące, więc wegetowałam, później przyszedł kryzyz i M. stracił robotę, chyba z pół roku żyliśmy z samych oszczędności. Udało mi się znaleźć pracę, ale byłam mega zdeterminowana i zdesperowana, wypisałam sobie na kartce listę firm, w których chciałabym pracować, CV i list motywacyjy z ręce i uderzałam od razu do działów personalnych. Nastazja, trzymam kciuki, żeby wszystko się szybko ułożyło, żeby Twój facet znalazał stabliną i pewną pracę!!

Mari i ja teraz już oficjalnie gratuluję i życzę spokojnej ciąży!!:-)
Nastazja, Phelania, Nikuss - trzymam mocno kciuki za wyjście na prostą!!Nastazja, żeby Twój znalazł pewną pracę..
Nikuss- moja tez bezzębna;-)
Phelania, a jak Twojemu na tej taxi? No i żeby małemu szybko ten kieł wyszedł:-p
Freiya - super, że wyprawa udana..a jak Twoją ręka? Moja podobnie do Twojej ślini się masakrycznie i pcha wszystko do buzi..

Maxwell ręka już lepiej, prawie nie boli, zaczęło się za to koszmarne swędzenie. :no: Dziś idę na kontrolę do chirurga i powie mi kiedy zdjęcie szwów.

Nie sposób Was nadrobić tak szczegółowo...:(
Marii moje gratulacje!!!!!!!!!Dbaj o Was:) Chyba lepiej że jedno dzieciątko?:* Proszę o relację na bieżąco:)

Mikołaj jak narazie nie ma ząbków i nic podejrzanego nie widzę;P

Dziewczyny idę 1 czerwca na wieczor panieński do znajomej:D Miałam mieszane uczucia co do tego czy iść, czy nie, ale jak nie skorzystam z takiej okazji to chyba z żadnej...

Niby M. sobie dobrze radzi z Mikusiem, ale byłam dzisiaj u dentysty, a on dal małemu mleczko ze smoczka do kaszki...Wiadomo, że jakby się krztusił to by się może zorientował, no niby ładnie pił i nie zwrócil uwagi..No niby nic wielkiego się nie stalo, ale jak mam zostawić ich na cały wieczór to mam małe obawy;)

Maxwell- na Taxi różnie, powiem Ci -tak miesiecznie musi zaplacic 900zł ZUS, 500zł "baza" dla firmy dla której pracuje.No i ok 4000zł ma długów u mojej ciotki bo musiał auto zrobic na TAXI kasa fiska. itd.Jezdzi 1,50zł za 1km sa korporacje np ELE gdzie jedza po 2,40zł ale mamy za stare auto i go nie wezma:-(a nie stac nas na nowsze.A po drugie ludzie nie maja kasy zeby tak jedzic Taxi ... wola metrem lub innymi srodkami transportu..

Hej:*
Zagladnelam i tu, poczytalam zaczelam odpisywac i Marika podeszla i wylaczylo mi komputer:p Wiec musze od poczatku :)

Marki serdeczne gratulacje, zycze spokojnych 9 miesiecy :) Jaka bedzie roznica miedzy dziecmi??

Asko dziekuje:** Masz racje chyba najmniejsza roznica miedzy moimi dziecmi bo rok i 3 miesiace :)

MamoO gratuluje zabkow, u nas nadal bezzebnie ale za to bardzo mokro, bo Fabian sie bardzo slini.

Sosnowiczka, mam nadzieje ze badanie przejda szybko i bezbolesnie. Alanek sie nameczy ale i tak nie bedzie pamietal tego a Ty bedziesz wiedziala na czym stoisz i bedziecie mogli szybciej podjac leczenie.

Venus to naszykuj mu wszystkie rzeczy ktorych moze uzyc bedac z malym i baw sie dobrze kochana :)

mamoOskarka no to gratuluję drugiego ząbka :-)
Nastazja trzymam kciuki żeby Twój M dostał pracę.

Sosnowiczanka dużo zdrówka dla Alanka będę trzymać za niego kciuki.

U nas dzisiaj pobudka była o 6 i już niunio nie poszedł spać zjadł bawił się i dopiero o 9 padł na drzemkę więc na śpiocha go ubrałam i pojechaliśmy z M do centrum wydrukować odprawy na niedzielny lot i później do agencji mieszkaniowej i niestety nic się nie dało załatwić musimy płacić 40 F więcej bo Landlord powiedział że jak nie to możemy się wyprowadzić a on sobie kogoś znajdzie wrrrr nawet gościu w agencji powiedział że to jest drogo jak za to mieszkanie no ale na razie nie mają innego 2 pokojowego no i musimy mieszkać tu do grudnia a potem przeprowadzka mamy za 4-5 mies iść do agencji to nam coś poszukają w niższej cenie i może z ogrodem.
M poszedł do pracy przed 13 a ja sobie siedzę z Maciulkiem który jakiś czas temu padl i śpi i ja też idę się położyć odpocząć bo wypiłam 2 kawki a oczy mi się same zamykają.

reklama
u nas dalej oczka ropieją- dzisiaj zaczęło już drugie- ale zakrapiamy więc nie są juz opchnięte. W dodatku przebija się w końcu górna jedynka- juz trzeci ząb nam idzie :D- więc Miki marudny strasznie

mamoOskarka: gratulacje :D szybko leca Wam te ząbki- trzymam kciuki, żey bezboleśnie :)
venus: szampańskiej zabawy życzę :D
Freiya: super, że wyjazd udany ;)
Nastazja: mocno trzymam kciuki, żeby ni było problemów ze znalezieniem pracy :*

uciekam, bo M. wrocił z pracy i mi przez ramię zagląda i chrząka znacząco...:baffled:

Do góry