reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2011

MARI jeszcze raz gratulacje i super, że juz wiesz że to nie ciąża pozamaciczna.

PHELANIA, NASTAZJA NIKUSS rozumię was doskonale w sytuacjach finansowych, ja mam, teraz już ostatni miesiąc macierzyńkie, którego miałam raptem 500zł z groszem i jest naprawdę ciężko, opłat kupę, dzieci chorowały do tej pory ciągle, ciężkie mamy czasy. Obyśmy wyszły na prostą.
No i właśnie sprawdziłam sobie konto. Obliczałam i 21 kończy mi się macierzyński i widac przysłali mi aż 350zł, no żyć nie umierać, czyli do końca miesiąca zostaje 1,5 tygodnia od tego 21 i ucieli aż 200zł. Noż Qzwa.

IZU pocieszę Cię mój też co 2 godz sie budzi a czasem i co godzinę, ogólnie jest na piersi ale kilka razy próbowałam mu dawać mm i też zagęszczać i to samo no czasem godzinę dłużej pospał i znowu pobudka na cysia.

FREYIA świetnie, że podróż udana.

reklama
Mari, serdecznie gratuluję!
Phelania, kieł to już powazna sprawa :)) czekamy niecierpliwie na info, że już jest!
Izu, może kaszka na wieczór by pomogła?
Nastazja, Phelania, Nikus, doskonale wiem, jak to jest być długo bez pracy, ja byłam w podobnej sytuacji, tyle, że jeszcze nie mieliśmy dziecka, mój M. jest budowlańcem, był czas, że nosiło nas przez jego pracę po całej Polsce, przeprowadzki na linii Poznań-Kraków były na tyle częste, że nie opłacało mi się szukać pracy na te 2-3 miesiące, więc wegetowałam, później przyszedł kryzyz i M. stracił robotę, chyba z pół roku żyliśmy z samych oszczędności. Udało mi się znaleźć pracę, ale byłam mega zdeterminowana i zdesperowana, wypisałam sobie na kartce listę firm, w których chciałabym pracować, CV i list motywacyjy z ręce i uderzałam od razu do działów personalnych. Nastazja, trzymam kciuki, żeby wszystko się szybko ułożyło, żeby Twój facet znalazał stabliną i pewną pracę!!

Mari i ja teraz już oficjalnie gratuluję i życzę spokojnej ciąży!!:-)
Nastazja, Phelania, Nikuss - trzymam mocno kciuki za wyjście na prostą!!Nastazja, żeby Twój znalazł pewną pracę..
Nikuss- moja tez bezzębna;-)
Phelania, a jak Twojemu na tej taxi? No i żeby małemu szybko ten kieł wyszedł:-p
Freiya - super, że wyprawa udana..a jak Twoją ręka? Moja podobnie do Twojej ślini się masakrycznie i pcha wszystko do buzi..

Maxwell ręka już lepiej, prawie nie boli, zaczęło się za to koszmarne swędzenie. :no: Dziś idę na kontrolę do chirurga i powie mi kiedy zdjęcie szwów.

Nie sposób Was nadrobić tak szczegółowo...:(
Marii moje gratulacje!!!!!!!!!Dbaj o Was:) Chyba lepiej że jedno dzieciątko?:* Proszę o relację na bieżąco:)

Mikołaj jak narazie nie ma ząbków i nic podejrzanego nie widzę;P

Dziewczyny idę 1 czerwca na wieczor panieński do znajomej:D Miałam mieszane uczucia co do tego czy iść, czy nie, ale jak nie skorzystam z takiej okazji to chyba z żadnej...

Niby M. sobie dobrze radzi z Mikusiem, ale byłam dzisiaj u dentysty, a on dal małemu mleczko ze smoczka do kaszki...Wiadomo, że jakby się krztusił to by się może zorientował, no niby ładnie pił i nie zwrócil uwagi..No niby nic wielkiego się nie stalo, ale jak mam zostawić ich na cały wieczór to mam małe obawy;)

Maxwell- na Taxi różnie, powiem Ci -tak miesiecznie musi zaplacic 900zł ZUS, 500zł "baza" dla firmy dla której pracuje.No i ok 4000zł ma długów u mojej ciotki bo musiał auto zrobic na TAXI kasa fiska. itd.Jezdzi 1,50zł za 1km sa korporacje np ELE gdzie jedza po 2,40zł ale mamy za stare auto i go nie wezma:-(a nie stac nas na nowsze.A po drugie ludzie nie maja kasy zeby tak jedzic Taxi ... wola metrem lub innymi srodkami transportu..

Hej:*
Zagladnelam i tu, poczytalam zaczelam odpisywac i Marika podeszla i wylaczylo mi komputer:p Wiec musze od poczatku :)

Marki serdeczne gratulacje, zycze spokojnych 9 miesiecy :) Jaka bedzie roznica miedzy dziecmi??

Asko dziekuje:** Masz racje chyba najmniejsza roznica miedzy moimi dziecmi bo rok i 3 miesiace :)

MamoO gratuluje zabkow, u nas nadal bezzebnie ale za to bardzo mokro, bo Fabian sie bardzo slini.

Sosnowiczka, mam nadzieje ze badanie przejda szybko i bezbolesnie. Alanek sie nameczy ale i tak nie bedzie pamietal tego a Ty bedziesz wiedziala na czym stoisz i bedziecie mogli szybciej podjac leczenie.

Venus to naszykuj mu wszystkie rzeczy ktorych moze uzyc bedac z malym i baw sie dobrze kochana :)

mamoOskarka no to gratuluję drugiego ząbka :-)
Nastazja trzymam kciuki żeby Twój M dostał pracę.

Sosnowiczanka dużo zdrówka dla Alanka będę trzymać za niego kciuki.

U nas dzisiaj pobudka była o 6 i już niunio nie poszedł spać zjadł bawił się i dopiero o 9 padł na drzemkę więc na śpiocha go ubrałam i pojechaliśmy z M do centrum wydrukować odprawy na niedzielny lot i później do agencji mieszkaniowej i niestety nic się nie dało załatwić musimy płacić 40 F więcej bo Landlord powiedział że jak nie to możemy się wyprowadzić a on sobie kogoś znajdzie wrrrr nawet gościu w agencji powiedział że to jest drogo jak za to mieszkanie no ale na razie nie mają innego 2 pokojowego no i musimy mieszkać tu do grudnia a potem przeprowadzka mamy za 4-5 mies iść do agencji to nam coś poszukają w niższej cenie i może z ogrodem.
M poszedł do pracy przed 13 a ja sobie siedzę z Maciulkiem który jakiś czas temu padl i śpi i ja też idę się położyć odpocząć bo wypiłam 2 kawki a oczy mi się same zamykają.

reklama
u nas dalej oczka ropieją- dzisiaj zaczęło już drugie- ale zakrapiamy więc nie są juz opchnięte. W dodatku przebija się w końcu górna jedynka- juz trzeci ząb nam idzie :D- więc Miki marudny strasznie

mamoOskarka: gratulacje :D szybko leca Wam te ząbki- trzymam kciuki, żey bezboleśnie :)
venus: szampańskiej zabawy życzę :D
Freiya: super, że wyjazd udany ;)
Nastazja: mocno trzymam kciuki, żeby ni było problemów ze znalezieniem pracy :*

uciekam, bo M. wrocił z pracy i mi przez ramię zagląda i chrząka znacząco...:baffled:

Do góry