reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2011

INKA oj tak, dobrze że udało mi się znaleźć tę pracę i to w miarę blisko domu bez zbędnych dojazdów pociągiem czy czymś podobnym, tylko wsiadam w auto 15-20 minut i jestem po pracy w domku.

Ależ paskudna pogoda, brrr zimno, pada, muszę pochować ciuchy do szaf poprasowane. Wczoraj jak mnie nie było to Kacpuś był taki grzeczny, że babcia tyle w domku mogła zrobić.
Dziewczynki dziś K ma dostać od szefów pożyczkę nie oprocentowana i jak kuzyn będzie w domu (K będzie dzwonił jak będzie już miał pieniądze w ręku) to jedziemy kupić "nowe" auto dla mnie i dzieci a K będzie jeździł tym złomem co mamy do tej pory. Więc trzymajcie kciuki by kuzyn był w domu wieczorkiem.

MAMO O gratulacje drugiego ząbka.

NASTAZJA oby mąż dostał pracę bo zdaję sobie pracę, że wam ciężko.

KOTA dacie radę z bagażami tym bardziej, że macie chyba kombi tak?? My w zwykłym fordzie escorcie zapakowaliśmy wielką walizkę z ciuchami dzieci, mniejsza walizka moja, torba K i druga torba siostry, do tego maleńka walizeczka z lekami i kosmetykami dzieci, reklamówa z butami (no cóż dwie kobiety jechały to i buty musiały być) :-D do tego wózek cały (cały-bo zastanawiałam się czy zabrać tylko stelaż i fotelik który mogę wpiąć w stelarz, ale że mały w dzień śpi w wózku to i jednak gondole musiałam zabrać bo byliśmy na 8 dni), do tego wszystkie doszła jeszcze torba z rzeczami podręcznymi, torba z jedzeniem, moja torba a laptop, aparat-O MATKO TERAZ CI O TYM PISZE I ZASTANAWIAM JAK MY SIĘ ZABRALIŚMY. A w drodze powrotnej jeszcze doszła nam jakaś durna skrzyneczka którą K dostał od kolegi z jakimiś narzędziami i nadkole (taki plasik odkręcony z pod auta) ten plastik mój inteligentny mąż zapakował go mi i dzieciom z tyłu za zagłówki za głowami no inteligencja nie z tej ziemi. To to wypieprzyłam i musiał przeciąć na pół i wsadziłam to siostrze z przodu pod nogi. A i dodam, że tam z tyłu za głowami leżały nam tylko sweterki i kocyk z poduszką nic ciężkiego co mogłoby urazić w jakimś wypadku w razie czegoś. No ale cóż jakby mój K to wszystko wsadzał do auta to 3/4 rzeczy by nie zmieścił ale ręce kobiety działają cuda:-D, ufff ale Ci się rozpisałam.'

NIKUSS ach czyli do treginnsów można zaliczyć i grusze leginnsy ala spodnie nie dzinsowe, do których też można krótką bluzkę.
U mnie dziś skrzydełka i ziemniaczki, sałatka wczorajsza o właśnie musze jeszcze coś dla siebie wymyśleć.

Właśnie mały śpi, ja popijam kawke z wami i obżeram się zebrą ale sklepową i nic smacznego..

270.... my tez w przyszłą środę na szczepienie się wybieramy.

SOSNOWICZANKA nie zadręczaj się, że przez Ciebie mały będzie miał bół, nie można tak. A co mu będą robić w tym szpitalu.>???????

reklama
U nas nocka ładnie przespana do 6.30:tak:Wczoraj bylismy na wizycie u pediatry ,poniewaz młody dostał białych kropeczek na wardze.A za tydzien szczepienie...:/ okazało sie ze to plesniawki i musze mu smarowac jakas zawiesina warge 4x dziennie.U nas w ciagu dnia dalszy ciag marudzienia-wychodzenie zabków.Pani Dr powiedziala ze lada dzien ukaze sie mały kieł:-DWiec juz nie moge sie doczekac.:tak:

MamaO- kurcze twój mały idzie jak szalony z zebami:-DGratki z okazji drugiego ząbka!!!
Sosnowiczanka- coz moge napisac bede trzymac mocno za Alanka &&&&& wiem co czujesz ,bedzie dobrze porobia mu wszystkie badania i szybko wyjdziecie:tak:
Dorotar- gratuluje udanego pierwszego Dnia w pracy!!!
Nastazja- przykro mi z powodu sytuacji materialnej u nas to samo:no:od wrzesnia juz nie dostaje kasy a samych kredytów mamy ok 1000zł jak pomysle ze to juz niedługo to krew mnie zalewa...nie wiem co to bedzie:dry:trzymam &&& zeby Tz dostał prace.

Asko- super focia pod woda:szok::tak:
Kota- ja takze zazdroszcze morza:cool2:co ja bym dała zeby sobie wyjachac z młodym i odpoczac od tej szarej rzeczywistosci.
Mari- jeszcze raz gratuluje:-)i bedziesz miala juz swiety spokoj:) To juz pewnie jestes na styczniówkach albi i na Grudniówkach 2012:-D

Alanek sobie uciał drzemke popołudniowa wiec moge troche ogranac w domku.

Milego i spokojnego polołudnia.

Ostatnia edycja:
Dorotar Jak bylam w ciąży i dowiedzialam sie ze bedzie syn to bardzo sie ucieszylam, nie dlatego ze nie chcialam dziewczynki, ale dlatego ze ja mam policystyczne jajniki, a to dziadostwo sie dziedziczy, i gdybym miala corke to i pewnie ona by miala(ja mam to po mamie). Przez to zeby zajsc w ciaze musialam sie leczyc, 2 lata hormonalnie, po czym mialam operacje na jajniki, bo w innym przypadku bym w zyciu nie zaszla. Natomiast na chlopca to nie przechodzi. Tyle ze poza jajnikami, mam rowniez wiekszosc hormonow nie tak jak potrzeba, wieksza czesc wyzej lub nizej niz przewiduje norma( hormony typu progesteron, testosteron, androstendion i wiele innych)
I biedaczek odziedziczyl chyba cos po mnie. Wizyta w szpitalu bedzie miala na celu zbadanie mu wszystkich hormonow, a zauwazylam ze cos jest nie tak, bo urosly mu wlosy na mosznie. Nawet kiedys pytalam czy wasze dzieci tez mają. No ale ma chyba tylko moj. Bo to nie jest jakis meszek normalne czarne grube wlosy. Nie jest ich duzo no ale sa. I teraz trzeba znajsc przyczyne, dlaczego urosly no i leczyc:(

Dzwonilam do szpitala, termin mamy na 12 czerwca. Dzien wczesniej mam jeszcze zadzwonic, dowiem sie wtedy co mam ze sobą zabrac. A dostanę tam jedno osobowy pokoj dla matki z dzieckiem (za jedyne 30zl/doba) wiec nie jest zle... Chociaz nie wiem jak ja sobie poradze, sama czly dzien i noc z maluszkiem w obcym miejscu...

Dziewczyny miala ktoras z was w szpitalu taki pokoj dla matki z dzieckiem?????

Marii fajnie ze juz wiesz, ze ciąża pewna, jeszcze raz serdecznie gratuluję:)

A i dzis jedziemy jeszcze jeden raz na usg bioderek, trzymajcie kciuki zeby chociaz tu bylo wszystko ok.

Ostatnia edycja:
Sosnowiczanka- Jak bylam z Alankiem w szpitalu to mielismy sale 1-osobowa ale cala pediatra byla odnowiona wiec kazda sala byla taka.Jest to duzy komort .Natomiast ogólnie jesli chodzi o Warszawskie szpitale to sa 4-5 osobowe , no ale... mozna zawsze z kim pogadac.Mi tego bardzo brakowalo!!!!Nie wiem jak jest w Sosnowcu musisz popatrzec.

phelania, nastazja- łącze sie w bolu... u mnie ejst podobnie, Tzn 3 miesiace A siedzal w domu bez pracy i wtedy pokonczyly nam sie wsyztskie oszczednosci, ja w tym miesiacu ostati raz dostaje macierzynskie i bede bez kasy. Z pensji A. przyjdzie nam opłacenie rat, wynajmowanego mieszkania i innych oplat typu cyfrowy polsat, telefony, internet i inne takie. Dodam ze przezyc tez za cos trzeba, poprostu rece opadaja. Chciala bym isc do pracy jak najszybciej (i mam nadzieje, ze pojde), ale pojawi sie problem co zrobic z Lena. Do żłobka sie nie dostaniemy, moja mama pracuje, na nianie nas nie stac bo to co zarobie bedzie trzeba jej oddac, wiec bez sensu dziecko zostawiac,bedzie trzeba jakos kombinowac... Juz sie boje przyszlego miesiaca.

marii- jeszcze raz gratuluje!

Ostatnia edycja:
nikuss moja Karola tez bezzębnie jeszcze szczerzy pycholka:)
mamaO. to robi instruktor na basenie, akurat ta fotka mała jest wyrażna Kamil miał lepszą ale i tak pamiątka piękna.
Oni maja taki aparat do wody, chciałam nawet kupic.. ale min. 600 zł kosztuje wic odpusciłam;p;p

aaa gratuluję drugiego zabka
marii super :) oby tak do konca ciąży:) a u nas chyba najmniejsza roznicę ma Violett i moim zdaniem daję na 200% radę jako mamusia:)
270... no to bedzcie sie ganiac po domku hihih

Witajcie kobietki moje!mały wkońcu zasnął!alleluja:)!czy tylko mój urwis w nocy budzi się co 2 godziny?ech!zazdroszcze wam, że wasze rudniaczki śpia tak pięknie.ja już próbowałam chyba wszystkiego, ale nic nie pomaga...jestem wykończona. już zagęszczam na noc butle kleikiem, a on i tak wypija 210ml! i budzi sie po 2 godzinach...przetrzymanie też nic nie dawało. ryczał, aż cały zasmarkany był. kocham go nad życie, ale śpiochem, cyba nigdy nie będzie.buziaki!

Uff wróciłyśmy z podróży i nadrobiłam was :-D

Nikuss
- szkoda tej waszej właścicielki mieszkania, ale może dla was to jakaś szansa? Tylko z drugiej strony zamienicie się na mieszkania a (tfu tfu!) niechby coś złego się stało i co wtedy? Zostaniecie bez mieszkania? Oby jakoś dobrze się to wszystko rozegrało.

MamoO - gratuluję zębów! U nas z tym to masakra, Emi już 2 miesiące ślini się jak buldog, pcha wszystko do buzi, marudzi, gryzie palce a zęba nie ma!

Ankubator
- oby oczka Mikiego szybko wróciły do zdrowia, bidulek.

Sosnowiczanka
- biedaczko ale się udenerwujesz... i biedny Alanek. Może szybciutko wam porobią wszystkie badania i nic złego nie wyjdzie! Oby!

Nie pamiętam czy komuś coś jeszcze miałam napisać :zawstydzona/y:

Podróż minęła nam super, Eminia jest stworzona do podróżowania, w pociągu interesowało ją wszystko, zaczepiała ludzi, w samochodzie cały czas śpi, obcych się nie boi i w nowym miejscu spała pięknie, także wszystko udało się elegancko. Próba generalna przed wyjazdem nad morze za nami!

Aha, Mari! Gratulacje!

Phelania, Nikus- u nas tym bardziej ciężko, bo ja byłam zatrudniona na umowe zlecenie, więc nawet macierzyńskiego nie dostawałam, bo jak sie dowiedzieli o ciąży to mi nie przedłużyli umowy. Więc ja praktycznie dochodów żadnych a mój M. od stycznia bez pracy. Rodzice pomagają, ale wiadomo że też im nerwy puszczają i stąd mnóstwo kłopotów. Sprzedaliśmy samochód i z tego mielismy troche pieniędzy.
Ciężko się żyje w naszym kraju, a jeszcze z moim szczęściem to kapa totalna. Teraz to już nawet nie marzę żeby sobie coś kupić, tylko myslę jak tu przetrwać.
Dzięki że trzymacie kciuki.. :* dam znac od razu jak będzie wiadomo- do piątku pewnie będzie jakieś info.

Adas spi, ja oglądam usta usta i oczywiście myslę..
dziewczyny nie karmię juz piersią całkowicie już tydzień, wcześniej około 3 tygodni tylko w nocy- kiedy mogę się spodziewać miesiączki?? bo- nie mogę się doczekać..

Freyia- hahaha jak buldog, się uśmialam przynajmniej.. :-D U mnie to samo już miesiąc temu pediatra powiedziała ze jest obrzęk dziąseł, ślini sie strasznie, marudzi i nawet nie da sobie pomacać tych dziąseł, ale zęba brak..

Ostatnia edycja:
reklama
Pogoda u nas paskudna, ale Potworra sie obudziła, wiec biore ja i lece na zakupy, jakis obiad trzebva zrobic a ja nie mam weny- rozol za mna chodzi jakos.... pozniej wpadne, bo na spacery jakos mnie nie bierze dzisiaj.

Nastazja- ja tez sie nie moglam doczekac miesiaczki, az nawet test ciazowy zrobilam ale chyba dostalam ja okolo 1,5 miesiaca po zaprzestaniu karmienia piersia, nie wiem dokladnie- nie chce sklamac. Pmietam tylko ze tez sie strasznie nie moglam doczekac@.

Do góry