reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

izi: Miki też jest na piersi i w sumie smoczka uzywa tylko w samocodzie, tak to wypluwa i nie chce

freiya: trzymam kciuki za udaną podróż! mam nadzieję, że sie wyjzad uda :D
inka; och! ja też bym chciała kolejnego malucha! tylko, że za jakieś 3-4 lata:-D

u nas w nocy też byla pobudka- od dwunastej do pierwszej, ale M. przejął Miiego, bo ja bylam tak padnięta, że nie dałam rady. teraz Mały bawi sie na matce, a M zaraz ucieka do pracy :( niby te "setki" w weekendy są potrzebne, ae chcialabym, żeby więcej czasu by z nami... Milego weekendu dziewuszki :*

reklama
Dorotar Ja tak sie ciesze ze mam Alanka, chłopczyka, i on jest taki kochany ze chcialabym jeszcze drugiego, takiego samego:))) Chociaz tak na prawde to mi to szczerze obojętne:)
Bardzo gratuluję ci pracy, fajnie ze znalazlas cos w swoim zawodzie. Mam nadzieje ze bedziesz zadowolona.

Izi mi jak Alan marudzi w łóżeczku, to dostaje smoka i zasypia. Ale nie zawsze.

Nikuss ja podobnie jak ty- podziwiam mamusie ktore juz teraz chca miec drugie dziecko... Ja z jednym niekiedy nie wyrabiam a co by bylo z dwójką to juz nie wiem... No cóż, trzeba mierzyc sily na zamiary, kiedys tak teraz nie.

Maxwell jak mieszkanko?

Inka ja mialam krolpe, ale na recepte przepisane. Chibroxin, bardzo nam pomogły.

Zalozylam wczoraj tą spirale. Mimo ze zakladal mi ją nie w czasie okresu to nic mnie to nie bolalo. Az sie sama zdziwilam. A tak bardzo sie bałam... Teraz nie czuje nic a nic, choc jakos mi dziwnie ze swiadomoscią ze "cos tam jest". No ale pewnie to przejdzie :-)Za miesiąc mam sie zglosic na kontrole czy wszystko jest ok.

Ostatnia edycja:
Sosnowiczanka, ja Cię doskonale rozumiem z marzeniem o drugim chłopczyku, bo też bym chciała dla Kubusia braciszka, ale jesli jednak pojawiłaby się siostrzyczka to też bym się niezmiernie cieszyła, wszystko jedno, byle ciąża przebiegała bezproblemowo i żeby dzidzia była zdrowa :)

U nas nocka nie za ciekawa:-(jestem straszzzznie nie wyspana.Ok 19 wykapalismy młodego z M ,ze był 2 godz po posilku pomyslalam ze jeszcze niech sie pobawi z godz na macie -zasnał:baffled:Ok 21 .30 obudzialam go nakarmilam i polozylam do łozeczka -poszedł spac .23.00 pobódka ,śmiechy chichy i wcale mu sie nie spieszyło isc spac:szok:Wesoły humor dziecka przeszedł pozniej na marudzenie i w placz i tak do 2.00 w nocy pospał ze mna do 4 (strasznie sie krecil)dalam mu jesc i M przyjechal o 7 rano dał mu jesc ogranał i wysmarował dziasełka pospał do 8....:sorry2:No i oczywiscie dzien juz nam sie zaczał .

U nas tez deszcz i 13 stopni na termometrze:dry:ale wyjde za młodym do biedronki bo musze zakupy na obiad zrobic najwyzej wezme folie na wózek...

Sosnowiczanka- super ze nic nie czujesz a jaki spokoj masz przez kilka lat:))))
Freiya- szybkiej i bezpiecznej podróży.
Inka,Kota,Sosnowiczanka- my tez bedziemy myslec o malenstwie ale tak za 2-3 lata.U nas nie wazne czy chłopczyk czy dziewczynka ale tak jak Kota pisze zeby bylo całe i zdrowe!!!

Wczoraj o godzinie 11.00 zostałam pełnoprawnym właścicielem domu, ponad 120m2, dużego budynku gospodarczego i działki o łącznej powierzchni 57a. Bardzo się cieszę, bo może już w tym roku będziemy na swoim i uwolnię się od teściowej :-D

A @ nadal brak :((

2701 Rowniez gratuluje:) Chyba najbardziej to cieszysz z faktu ze nie bedzie tam UKOCHANEJ MAMUSI :-D

Phelania
u nas tez paskudnie z Alankiem nigdzie sie nie wybieramy w tą pogodę. Dzwonilam po mamę to przyjdzie do malego, bo M do 14 w pracy dzis, a ja na zakupy do delimy sie wybiorę.

izi- moja smoka nie toleruje ale karmię przez nakładkę i zasypia przy cycu:-)
ankubator- faktycznie :) przepraszam za pomyłkę ;-)
2701- Gratuluję ! Nerwy też mogą opoźnić @ ...
inka- gratuluje przespanej nocki, oby tak zostało ! :tak:
maxwell- i jak ta chata ?

U nas nocka tradycyjnie przespana. Kasiulę kocham najbardziej za sam fakt istnienia ale również i za to że w nocy nie jest upierdliwa. W dzień jej to wynagradzam :-) Wróci Olandra i znowu będą pobudki 6-7 :-D

Olka ma prawie 3,5 i teraz mieszka z siostrą cioteczną. Mayka zaraz skończy 2 latka czyli różnica między dziewczynkami 1,5 roku. M mówi że koszmar jak one sie wiecznie kłócą, biją itd. Na dłuższą mete by oszalał i to powiedział facet "siła spokoju i opanowania ":-D

reklama
270... nie karmię od miesiąca.. i też jeszcze brak @... jeszcze ciut poczekam, ale tez mam trochę dygora mimo ze wiem ze racczej nie powinno byc wpadki, to u nas juz 2 maluchów jest wiec.. trzeci niewskazany;p;p
freiya szerokiej drogi i udanej podrozy:))
izi moja jak byla na cycku uzywala smoka mało, wolala cycka, tera uzywa smoka do spania lub jak jest marudna, czasem dla zabawy sama sobie wkłada do pycholka.
dorotar gratuluję znalezienia pracy!!!

Do góry