reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

a my dzisiaj mamy za sobą 4 i pół godzinny spacer z przyszłą mama chrzestą Mikiego na którym moję dziecię nie przespało ani chwili- teraz kima obok, ciekawe czy na kąpiel wstanie;p a i pochwalę się, żę dzisiaj pozwolił mi spać aż do 8 rano :D

Dorotar: gratulacje!

łysa: to zuzia pewno dumna strasznie z paszportu:) taki dorosły dokumnet :D

kuponisia: oj chyba coś pomyliłaś:p ja żadnego tesu nie robilam;p chyba chodziło Ci o 2701

sosnowiczanka:super, że wyniki w porządku:*

Aga: chwala Bogu, że z Malutką wszystko w porządku

reklama
Dorotar- gratulacje, super, że się udało- oby było potem wszystko ok!
hmm,masz rację, że pewnie łatwiej po takiej stracie gdy ma się inne dzieci i trzeba dla nich żyć...

Ależ się tu posypało pomysłów na nowe dzieciątka:-DTrzymam kciuki zatem !

Ja dziś padam , na dworzu tak duszno, że ledwo żyję. Kupiłam sobie na ochłodę reddsa cranberry i się relaksuję bujając wózek ;-)Jutro wpada do mnie koleżanka, więc jakaś odskocznia-na szybko zrobię ciasteczka francuskie z brzoskwiniami -pewnie wszystkie zjemy:-D Popołudniu do teściów na chwilę , bo się chcieli zapowiedzieć- wolę sama pojechac, bo w każdej chwili mogę pod byle pretekstem wracać, także pewnie wieczorem dopiero tu zajrzę. Miłej soboty zatem i udanych nocek!

dobry wieczór
ja dziś cały dzień poza domem, spacer, później spotkanie z dziewczynami z bb, wizyta u rodziców M.
Młody dopiero niedawno zasnął ale może choć pośpi dłużej niż dzisiaj.

dla 5 miesięczniaków najlepszego.
Freyia udanego wypadu w góry.
dorotar moje gratulację.

która więc chętna na kolejne dziecko ?? bo pierwsze maleństwo już w drodze :-)

miłego wieczoru, spokojnej nocy

ja z własnych checi tez nigdy bym Leny d zlobka nie oddała, ale jesli przyjdzie mi isc do pracy, to wyjscia nie bedzie, bo mamuska moja pracuje, siostry sie ucza itd. Na nianie mnie nie stac, bo wsumie na nia bym tylko zarobila.
Watpe czy day rade z jednej pensji i tez z jednej strony cchiala ym byc ciagle przy malej ale z 2 nie chce zeby jej czegos zabraklo i jak cos to sie pojdzie do pracy. Najpierw trzeba takową znalezc;|.....

inka, ja dołączam do chętnych na kolejną dzidzię! myślę, że pod koniec roku rozpoczniemy intensywne starania, chcę choć na parę miesięcy iść do pracy nie będąc w ciąży :D

izi, ja karmię piersią i Kuba na nocny sen zasypia ze smoczkiem, ale od razu po zaśnięciu go wypluwa i później nawet jak się zbudzi na jedzenie to już nie potrzebuje smoczka. W trakcie dnia rzadko go używamy, ale zawsze jest po ręką, pomaga np. jak mały jest marudny :) Mamy smoczek Avent.

Izi ja karmię piersią, ale Emilka już od jakiegoś czasu zapomniała o smoczku, stwierdziłam, że łatwiej będzie jej go zabrać teraz niż jak będzie już świadoma tego. Parę razy miała problem zasnąć bez niego na drzemkę w dzień, ale już jest ok i smoczek niepotrzebny.

My dziś o 13 ruszamy w drogę, ciekawa jestem jak to będzie i przede wszystkim jak Emilka będzie spała w nowym miejscu. Wczoraj się pakowałyśmy i okazało się, że Emilki rzeczy zajmują straaaasznie dużo miejsca bo taki maluch musi wziąć ze sobą wszystko!

Witam! po masakrycznej nocy:angry:

O 2 Lena wstala i zjadla ladnie mleczko, ale wcale nie zasnela tylko zaczela intensywnie gadac, walic rekami i nogami biegac, pozniej zamienilo sie to w krzyczenie a na koncu w marudzenie z płaczem. Trwalo to z 1,5-2h, nie moglam jej w zaden sposob uspac, az A. wstal i zaczaj nia tak bujac, ze po 15min usnela.
Pospala 25 min i spowrotem dobry humor i gadanie, guganie, chichranie- wzielam ja i uspilam raczej juz bez problemow. Zasnela o 5:30 i przed 7 juz wstala a teraz lezy, patrzy sie na mnie i gada:crazy::szok: No oczadziało mi dziecko! :rofl2:

Podziwiam Was dziewczyny, ze chcecie miec 2 bąbla, ja chce tylko 1 Lene, moze z czasem, jak dorosnie to mi sie odmieni, ale na dzien dzisiejszy swiadomie bym tego nie zrobila;pp

Freiya- powodzenia i udanej, spokojnej podrózy. Emilka napenwo ładnie przyjmie spanie w nowym miejscu:)

reklama
Dzień dobry,
My już tez na nogach. Dziś noc bez pobudki :-) cała ładnie przespana!!
Niestety pogoda się zepsuła i pada a nawet zapowiadają przymrozki- a ha chciałam na wystawę psów jutro jechać i chyba nici z tego??!!
Miłego dnia

Edit: jakich kropelek można używać przy ropiejacym oczku? Sól fizjo nie zdaje egzaminu!! Pomóżcie proszę!!
Na wizytę dopiero po weekendzie :-(

Ostatnia edycja:
Do góry