reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Dziewczyny mam mały problem, a może nawet duży problem. Ostatnią miesiączkę miałam 30 marca i cholera kolejna już nie przyszła. Zrobiłam test i wynik pokazał, że niby nie jestem w ciąży, ale tak nie denerwuję, że to kolejna ciąża. Zawsze miałam długie cykle i myślałam, że po porodzie jakoś to się unormuje, a tu proszę.
M mówi, że będzie fajnie jak będzie kolejne dzidzi, ale ja taki mam uraz po porodzie, że nie chciałam już mieć więcej dzieci.

Już sama nie wiem co mam myśleć, kupie jeszcze jeden test i zobaczymy co wyjdzie :(

reklama
wow Mari- gratulacje:-D, a Tz? zadowolony?- w końcu to on nie chciał być uciskany;-)

Trzymam kciuki za resztę testów, niech wyniki będą takie jakie chcecie!

Ja mam @ szybciej niż 28 dni, co 23 ...już drugi raz tak, ale jest bardzo króciutka i mało obfita. Ale z liczeniem dni płodnych nie jest łatwo. Któraś z was pisała kiedyś o jakimś urządzeniu do tego?:confused:

Wstaliśmy jak zwykle 5.30.
Muszę dziś ogarnąć mieszkanie, bo jest sajgon, oby mały mi dał to zrobić ...

Mari cieszę się, że to dzidziuś a nie coś złego! Życzę spokojnych 9 miesięcy, łatwego rozwiązania i ślicznej córeczki! ;-):-)

Pozostałym mamom testującym życzę wyniku zgodnego z oczekiwaniami :tak:

M pytał wczoraj co zrobimy jak Emilka kiedyś powie że chce mieć brata albo siostrę - stwierdziłam, że zajmę ją chomikiem a jakby było bardzo kryzysowo to psem :-D

Ostatnio usłyszałam o córce takich dalszych znajomych, ma 15 miesięcy, waży 8kg, nie chodzi, nie mówi nic (a nie jest wcześniakiem, była nawet wywoływana po terminie)a jej rodzice nie są w ogóle zaniepokojeni, nie idą zapytać do lekarza czy po prostu tak ma i mają czekać czy może coś jest nie tak. W dodatku ta mała prawie nic nie je (chodzi nie o ilość tylko o różnorodność) bo jej mama jak zobaczy że gdzieś jest cukier to jej nie daje, ale nie tylko biały cukier, nie daje jej też jak jest syrop glukozowo-fruktozowy, a jak widzi napis "naturalnie występujące cukry" to tak jakby zauważała tylko "cukry" i też ogranicza. Mała w tym wieku je praktycznie marchewkę z ziemniakiem i kaszę ryżową, niewiele co więcej! I pije tylko wodę albo mm.

W sobotę jedziemy z mamą i z Emilką w góry na weekend :) Do chrzestnej, wracamy we wtorek :) Szczerze wam powiem, że od 4 lat nigdy nie byłam tak długo bez mojego M. On już opowiada, że się utęskni za mną i za Emisią, nie wiem jak to będzie jak się wybierzemy w lato nad morze bez niego na 2 tygodnie :szok:

Marii gratulację kachana :*
27.... za Ciebie również trzymam kciuki & Będzie dobrze :)

Nastazja, wszystko możliwe, że to ząbek :) Oskar wczoraj jadł mi po 60 co 4 h nie chciał wogóle pić i strasznie marudził. Siedząc z koleżanką na Skype pierwszy raz stwierdziła, że moje dziecię jest wyjątkowo niegrzeczne. Własnie koleżanka widząc jak pcha paluszki i zabawki do buzi powiedziała, żeby sprawdzić dziąsełka . Zresztą śmiałysmy się, bo jej córci wczoraj tez wyszedł ząbek tylko u góry :)

Inka gratulacje dla koleżanki :) Super, że miałyście o czym rozmawiać :)
Zuważyłam, że cześć moich znajomych gdzieś poznikało :( Nie ma wspólnych wyjść do pupu, wekeendowych wyjazdów bądź późnego siedzenia w ogrodzie przy piwku. Wcale mi tego nie brakuje, tylko mi przykro, że nikt teraz nie zadzwoni zapytać co słychać. Pozostali w zasadzie tylko Ci, którzy mają małe dzieci.

Ankubator, a może ta jakaś alergia??

Znowu się pochwalę :-) Oskar przespał dziś całą noc bez pobudki od dziewiątej do szóstej rano, karmienie i znowu spanie do ósmej. Doczekałam sie pierwszej przespanej nocy:-)

Cześć dziewczyny:-)
Mój S. wczoraj wieczorem wrócił:-), więc już nie miałam jak wejść na BB, jak wróciłam od moich rodziców..dziewczyny urządziły zbiorową histerię przed powrotem taty, więc miałam z leksza zrypany humor. Do tego wczoraj dostałam @, więc z gorącego powitania nici:zawstydzona/y::-(
Mari - gratulacje!!!
Ok, muszę ponadrabiać..

rojku- jak bylam w ciazy to tesciowa ciagle mnie stresowala, ze jak bede rodzic, to oni napewno przyjada. A co sie okazało to mnie nie odwiedzili nawet w szpitalu, zadzwobnila i powiedziala, ze nie da rady! aaaaaa! nie powiem, zeby mnie to zmartwilo, ale nie rozumiem jej zachowania. Do domu zobaczyc Lenke przyjechali godzine, po naszym powrocie ze szpitala, w momecie kiedy tak naprawde wolala bym byc sama z A i dzieciatkiem.

marii- gratulacje! zycze powodzenia i trzymam kciuki!

freyia- u mojego szwagra jacys tam znajomi we wrcolawiu maja coreczke ktora ma rok i dopiero zaczyna siadac. To wszytsko przez zaniedbanie rodzicow, bo byli wygodni i najlepiej byllo jak dziecko spalo ciagle. Nic z nia nie cwiczyli, nie podciagali do gory no nic doslownie. Dodam, ze rodzice to lekarze;|

Ja sie witam wraz z moja juz 5 miesieczna córeczka :)

Ostatnia edycja:
nikuss tu podobna historia bo to też lekarska rodzina, rodzice od rana do nocy pracują, dziecko z opiekunką i nie wiem, być może tak jest że leży cały dzień i nikt z nią nic nie robi

dzień dobry
nikuss a właściwie Lenko najlepszego z okazji ukończenia 5mcy :-)
2701.. trzymam kciuki, by test pokazał wynik jaki chcesz!!

ja dziś odpuściłam zajęcia- po prostu nie miałam siły wstać :zawstydzona/y:

miłego dnia

reklama
Witam,

Inka- ja Cie podziwiam uczelnia,wychowanie synka !!!Raz na jakis czas jak odpuscisz to nic sie nie stanie:-)A chwile z synkiem bezcenne:tak: tym bardziej taka piekna pogoda.

Nikuss- to juz 5 miesiecy jak ten czas leci!!!!!:szok:Najlepszego!!!
2701-Co ma byc to bedzie moze drugi poród bedzie lzejszy;-)i bedziesz milo wspominac,no nic w takim razie trzymam kciuki zeby bylo po twojej mysli:tak:

A my nie spimy juz ok 6.30:sorry: wydaje mi sie ze zęby- młody tak marudził do 9 dopiero posadzilam go na bujaczku i oglada BabyTV (nie mialam innego wyboru) Jesc tez za bardzo nie chciał bardziej memlał ten smoczek niz jadł (któras z dziewczyn pisala jej dzicie robi to samo juz nie pamietam kto)

Do góry