reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

reklama
Milva Alan tez ciągnął zyrafę i myslalam co tu zrobic i wymyslilam- związałam jej nogi:-) No ale pozniej ciągnął juz wszystko i dodatkowo przekrecal sie na brzuch, glowa do góry, wiec wczoraj obnizylismy. Zal mi tylko bo nie dostanie zeby muzyke sam sobie wlaczyl a mial z tego wiele radochy.

Venus trzymam kciuki za Mikiego, zeby byl grzeczny:)

Mła dziekujemy *

MamoOskarka ja tez sie balam cale zycie dentysty, ale pare lat temu znalazlam taką dentystke ze juz sie nie boje:) Z czystym sumieniem mogę ci polecic jesli bys miala ochote przyjchac az do Sosnowca:) Wiem ze nie masz daleko no i kolezanke przy okazji odwiedzisz ;-)

Nikuss jako ze widzialam twoje zdjecia to nie wierze ze moglas wyglądać jak miotla... Trzeba bylo facetowi otworzyc:)

Asienka wszytskiego dobrego dla naszych chlopakow:))) Mamy juz 5 miesiecy a lezalam na tej porodowce jakby wczoraj....

Alan mnie pieknie dzis zaskoczyl. Obudzil sie na jedzenie dopiro o 5.15 jestem w szoku:) Oby tak czesciej. Pojadl, usnął i obudzil sie dopiero o 8.30:) Wiec jestesmy wyspani:) Czekam az kolo poludnia usnie i musze mu obciac pazury bo dlugi ma juz bardzo. Kurcze nawet tydzien nie minął jak mu obcinalam...
Pogoda u nas paskudna, pada i wieje.

Od dwóch nocek daje małemu mm na sen zagęszczony kaszą i trochę lepiej śpi, a potem w drugiej części nocki cycuś.

Melcia do przedszkola się po odwołaniu dostała, ależ się cieszę. A mnie teraz czeka poszukiwanie pracy.

ŻABCIA super, że sprawy w związku z chrztem idą bezproblemowo. To nie miło ze strony gości tych znajomych.

Wszystkiego najlepszego dla wszystkich dzisiejszych 5 miesięczniaków.

KOTA MAMO O ja to idę do dentysty jak już z bólu nie mogę wytrzymać, wiem, że może to głupie ale na samo słowo dentysta mam ciarki. Nawet dziś siostrę zapisywałam a siebie nie zapisałam.

No wiec...dzwoniłam do szefowej i powiedziała, ze narazie nie szukaja pracowanika, ale o mnie pamietaja i sie odezwie, ale nie wiem kiedy :sorry:, trzeba bedzie szukac czegos a narazie do urzedu pracy sie zarejestrowac, zeby Lenka była ubezpieczona.

nie mówcie o dentystach , bo ja mam taką panikę- zresztą Tz też, że idę jak nie mogę wytrzymać z bólu, bądź jak się np ząb złamie:confused2:mam uraz z dzieciństwa jak mi babka na żywca kanałowe robiła i wyrywała:no:

nikuss- współczuję, po cholerę robiła nadzieje...

mam uraz z dzieciństwa jak mi babka na żywca kanałowe robiła i wyrywała:no:

Milva, współczuję z całego serca! to nawet brzmi tak, że mnie wszystkie zęby rozbolały :(

mi kiedyś jeden wspaniały dentysta złamał wiertło w korzeniu zęba przy kanałówce i nic mi o tym nie mówiąc, zaplombował zęba i narka. po kilku latach, jak się przymierzałam do założenia aparatu ortodontycznego, na zdjęciu rtg inny dentysta zauważył to wiertło :/ na szczęście prawdopodobnie ułamało się już po wyczyszczeniu korzeni, bo ogólnie nic mnie nie boli, nie odczuwam żadnego dyskomfortu itd, więc to zostawili, ale gdyby coś się zaczęło dziać to wolę nie myśleć co by mi znów z tym zębem tworzyli eh...

Asieńka, Sosnowiczanka najlepszego dla Waszych pięciomiesięczniaczków

Mła, Izi i ja niedługo dołączę do remontowujących szczęnke po ciąży bo za 2 tyg w PL.

Sosnowiczanka mojemu małemu też tak szybko rosną pazurki obcinam mu 2 razy w tygodniu bo inaczej cała buzia podrapana.

asko Karolinka wyglądała cudownie :-)

dagne mój M tak samo robi Maciulkowi gili gili jak Twój i mały też ma taki ubaw jak Twoja księżniczka :-)

Dzisiaj nocka minęła dobrze niunio troszkę marudził o 4 ale to chyba z suchego powietrza z ogrzewania, a że się rozbudził to wzięłam go do nas do łóżka przytuliłam i poszedł spać M o 5 wstawał do pracy do obstawił brzeg łóżka poduszką żeby wiercipiętek nie spadł i dospaliśmy do 8.30.
Niunio poszedł teraz spać a ja wypiłam kawusię i siedzę za troszkę wezmę się za porządki w planach pranie dywanu bo jest znów tak brudny że szok.
Mam pytanie robiłyście jakieś podziękowania na chrzest dla gości i chrzestnych ??

Miłego dnia :-)

A ja zaraz jadę po córkę do przedszkola, przywiozę ją i ruszam na podbój miasta w poszukiwaniach pracy. Odezwę się później.

reklama
Asienka i Sosnowiczanka witamy wśród pięciomiesięczniaków :) I całuski ślemy z tej okazji!

Mła, izi, asko ja tez muszę do dentysty. Raz byłam krótko po porodzie żeby zrobić, to co było podreperowane w ciąży i wiem, że jest trochę do robienia.

Te pazurki naszych pociech mają milimetr i już wyglądają jak długie i do tego strasznie drapią :)

zabcia ja miałam zamiar robić, ale się nie wyrobiłam, bo pomysłów miałam za dużo, ale żaden do końca mi nie spasował.

Dziś moje dziecię nareszcie się obróciło z brzucha na plecki (w wieku 3 tyg już też to robiła, bo ją głowa przeważała :D, ale "umiejętność" zanikła), ale chyba nieświadomie, więc czekam na więcej. I wydaje jakieś dziwne dźwięki ostatnio - prawie jak kruk :p skrzeczy tak śmiesznie. Mam wrażenie, że to jest jakaś odmiana narzekania, ale nie wyczaiłam, czy robi tak np. tylko z głodu, czy jak jej coś nie pasuje ogólnie.

Do góry