reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Witajcie, my od wczoraj od 17 w domku, ale super.
Amelka dziś to do 9 spała aż dziwne ale wiadomo nie ma to jak w swoim wyrku.
Kacperkowi na noc dałam mm z kleikiem ryżowym, dostał butlę o 21 i spał po niej do 2.30 potem już cyc.
Dziś od rana piorę, już trzeci raz pralka w ruchu, jutro będzie chyba prasowanie.

Dziewczyny śliczne te nasze grudniowe maluszki, ja też później albo jutro postaram się wrzucić jakieś fotki z wyjazdu.

Nie nadrobię was ale postaram już się już być na bierząco.
Muszę zacząć szukać pracy-buuuu.
A no i przede wszystkim Kacperka zdrówko już lepiej, antybiotyk działa,dziś w nocy się nie dusił.

MARI daj znać co u Ciebie.

NIUKUSS oby kolczyki goiły wam się tak bezproblemowo jak kiedyś u mojej Amelki.

MŁA dziękuję za życzonka dla Kacperka.

SOSNOWICZANKA ja przepajam małego wodą, zwykłą przegotowaną, ale nie wypija jej dużo.

IZI tak a piję karmi i go wcale nie odgazowywuje.

KOTA ja tak i Ty też same będę zupki gotować, z Melą to samo było, mam 100% pewności co dziecko dostanie i przede wszystkim oszczędność, no i swoje warzywka bez nawozów.
Jedynie teraz na początek daje małemu deserki owocowe ze słoiczków no a obiadki domowe.

ASKO widzę, że Twoje starsze dziecię jak moje. Amelka to takie akcje w kościele odwala, że ja to już jej nie uspokajam bo daje to odwrotny skutek, ale stoję w kącie i powstrzymuje śmiech.
Ostatnio nastąpiła cisza w kościele a ona na cały kościół zaczyna śpiewać CHODZI LISEK KOŁO DROGI....

MILVA, MAXXEL u nas też były akcje w sklepie, płacz, wrzask ale powoli to przechodzi. No ale na plucie to bym raz dwa zareagowała.

reklama
witam,
objecuje sobie że częście będę pisać ale naprawde ciągły brak czasu... no nic
sosnowiczanka u nas najlepiej sprawdza się herbatka rumiankowa w granulkach na 150 płaska łyżeczka do herbaty czyli jest bardzo słabiutka, bo wody nie chce pić
mari daj znać
izi ja piłam normalnie karmi i wszystko ok

u nas leje i tylko 13 stopni a w planach dziś wieczorkiem wypad na pizzę może się coś poprawi
miłego popołudnia

A u nas dzis ladnie na dworze, choc zapowiadali deszcze... Ale tak slabiutko sie czuje ze spacer sobie daruję. Kuruje sie prenalenem, choc efektow nie widzę. Alan usnął 2 godzinki temu wiec i ja skorzystalam i przed chwilą wstalam a on jeszcze spi:) Dobrze, niech spi bo M w robocie do 19. A ja taka zdechnieta sama z dzieckiem.

Maxwell,
no post cholera, wyszlo na to :-D Jak tylko przejdzie mi ten paskudny katar to pojde do gina, zaloze ta spirale, bo w razie niespdzianki bym sie chyba zalamala. Nie wyobrazam sobie takiej malej roznicy jak u np Violett-podziwiam... Chociaz jakos boje sie tej spirali... Nie wiem czemu, no ale coz...

Dorotar
dobrze ze z Kacperkiem juz lepiej:)

asko- super że chrzest sie udał i 100 lat dla Kamilka !
Rojku- już 5 m - Wszystkiego najlepszego !
Maxwell- pojedzie ale i szybko wróci- zobaczysz !
sosnowiczanka- ja bym spirale odradzała ale zrobisz jak uważasz

Co do kaszek..Karmiłam Olę do 6m tylko piersią i była jedną z najszczuplejszych dzieci w swojej grupie wiekowej. Potem wprowadziłam całą reszte w tym kaszki mleczno- ryżowe owocowe. Pokochała je i uwielbia do dziś ! Tylko właśnie mają to do siebie że dzieci po nich tyją. Musiałam/ muszę z nimi uważać.

M obnizył łóżeczko. Jakos tak smiesznie mi sie teraz wydaje... Alan tez chyba srednio zadowolony, bo nie dostaje reką do karuzeli i nie moze sobie sam jej włączyc. No ale coz... Milva ty chyba pisalas ze masz łóżeczko na srodkowym poziomie od początku??? Dostaje Bartuś karuzele?

Wogole przez ten paskudny katar wydelegowano mnie spac do salonu :( Eh, trzeba sie poswiecic dla maluszka. Chociaz pewnie i tak katar go nie ominie.... Na razie tylko kaszle, no zobaczymy.

Obejże sobie "Prawo Agaty" i kladę sie, moze rano bede sie lepie czula. Dobranoc moje drogie:)

Asko super ze imprezka udana,sukienka boooskaa!!!

Rojku naj naj najlepszego:)

Maxwell zobaczysz ani sie nie zorientujesz i juz bedzie u Ciebie;)

Kurcze boli mnie lewa polowa głowy od tego zęba,bo bylam u Dentysty i mi leczy kanałowo i w tym tyg. do zdjecia w 14 do dentysty na wykonczenie zęba;/ ehhh i oczywiosce prywatnie bo NFZ to nie wiem co naprawiaja w jamie ustnej:) chyba tylko kamien sciagaja;/ jakby to bylo potrzebne ten wydatek,no ale trzeba zrobic bo boli:)
Dzieci spia, M ogląda C+ ja Was poczyatm i sie kłade bo mnie kuje ta główka:(

reklama
Witam :biggrin2:

Wczoraj byliśmy u znajomych na urodzinach co prawda nie wypaliły im troszkę bo tyle osób miało być a nikt nie przyszedł byliśmy tylko ja z M i Maciulkiem ale i tak było fajnie wyszalałam się z chrześnikiem pogadałam z koleżanką i nabijałyśmy się z naszych M bo co chwilę wychodziłyśmy (co prawda na 10 min) a oni robili za nianie.
Dzisiaj byliśmy w kościółku i aż wstyd przyznać ale pierwszy raz z Maciusiem ale wcześniej jakoś nie mogłam się przełamać uraz po przedślubnej spowiedzi i na widok tego księdza mnie trafia. W kościółku Maciuś całą msze i 20 min przed mszą przespał także było dobrze inne dzieci marudziły a Maciuś miał wszystko w nosku i spał. Bez problemu dostaliśmy zaświadczenie do chrztu w PL.
Później pojechaliśmy na zakupy a potem poszliśmy na spacerek później kąpiel i niedziela prawie zleciała. Teraz Maciuś szaleje i ani mu się widzi iść spać przespał się o 20.30 całe 5 minut.

Do góry