reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Izi ja od czasu do czasu piję Karmi i małemu absolutnie nic się nie dzieje, zresztą to jest napój bezalkoholowy.
Sosnowiczanka, super, że jsteś zadowolona z wyniku testu :)

Ja też zamierzam gotować małemu, z dwóch powodów, pierwszym jest to, że chcę, żeby jadł to co my, bo docelowo tak będzie, więc niech od poczatku się powoli przyzwyczaja, a drugim powodem jest osczędność, nie opłaca się kupować dań słoiczkowych, są po prostu za drogie. Choć pewnie na wyjazdach zdarzy mi się sięgnąć po jakiś słoik, możliwe, że trochę słoiczkowych deserków też Kuba posmakuje, ale dania obiadowe będe mu robiła sama. Nawet kupiłam już blender :)

A jeśli chodzi o herbatki i inne napoje, to ja najczęściej podczas upałów (lub na czkawkę) daję Kubie wodę przegotowaną, ewnetualnie herbatkę przyrządzoną z 1/4 lub 1/2 łyżeczki granulatu, więc słabiutką.

reklama
Izi ja piję wszystko, karmi też, gazowane też, ale ja po prostu piję i jem wszystko, (no oczywiście alkoholu itp nie) a brzuszek Emilki wygląda na zadowolony i uczuleń też żadnych nie ma.

Sosnowiczanka ja do herbatki daję Emilce zwykłą gotowaną wodę.

Inka jeśli chodzi o soki to ostatnio kupiłam w Tesco nektar jabłkowy Bobofrut po 4 m-cu, jest to 50% soku jabłkowego i 50% wody, smak dość słabiutki, takie same proporcje robię jak kupię sok 100%.

Emilka nie jest wielką fanką herbatek, ma co prawda tę jabłko z melisą ale rzadko chce ją pić, woli wodę gotowaną albo soczek, najbardziej marchewkowy.

Dziś jak pogoda pozwoli (zapowiadali burze, ale na razie jest upał od rana) to wybieramy się do zoo. Emilka strasznie się cieszy do psów i kotów, wypatrzy je nawet z daleka, może będzie już oglądała małpy i słonie :rofl2: a jak nie to będzie sobie spała, a ja uwielbiam zoo :rofl2:

Mła gdzie kupiłaś te majteczki dla Emilki o których pisałaś? Patrzyłam na allegro i w jakiś sklepach internetowych ale nie mogę nigdzie dopatrzeć

Ostatnia edycja:
Dzień dobry
My juz na nogach. Niestety znow pogoda sie psuje,ciśnienie szaleje a ja czyje sie jak przez walec rozjechana...spać mi sie chce a Młody sie awanturuje

Milego dnia zycze

Ps. Macie jakieś wieści od firanki i Violett??? Ciekawe jak ich chłopcy

hej!!!
My już po imprezie, diabełek wygoniony hihi :) choć... przewrotnie mała jest mega grzeczna w porównaniu z Kamilem.. ktory daje nam często popisy, również wczoraj w kościele typu na cały kościół... oooooooooo nie ma lala(jak przestali śpiewać) oooo tata hajs hajs...... oooo nie ma hajs(świeczka została zgaszona) pół kościoła miało polewkę ale gorzej było jak plakał i się wściekał.

Pogoda dopisała było miło i fajnie po kościele obiad i kawka z ciachem w restauracji potem chcielismy wykorzystac pogodę i pojechalismy nad jezioro na spacer po pływającym pomoście ale niestety zaczęła się psuć pogoda i sie rozpadało więc wrocilismy do domku i jeszcze do północy siedzielismy sobie:)
Generalnie było naprawdę super, mała dostała głównie pieniadze ale jeszcze też kolczyki złote śliczną bronsoletkę srebrną z imieniem swoim i z tego co wiem od bratowej jak wróci z wyjazdu ma dostać stolik edukacyjny z fp. Mały za to dostał mega puzzle, zestaw narzędzi z Boscha( wiertarka wymiata na maxa) ogromne klocki z wadera i jeszcze od mojej mamy zostawilismy na dzis taka matę do malowania z mazakiem wodnym i melodyjkami itp no i bratowa ktora jest jego chrzstna ponoc kupiła mu małego laptopka i... tą samą matę do malowania... Ale co tam przyda mu się u drugiej babci :) Także dzieci zadowolone :) ja jeszcze kupię małej teraz pana gryzaka i panią szeleścik bo z upodoban małej wnioskuję ze te 2 się przyjmą bo pan metka nie koniecznie.

Inka sama jestem ciekawa co u dziewczyn jak ich dzieciaczki.
Mari88 a co u ciebie>??
Mła przyłaczam się do pytania o te majtaski, mam co prawda po kamilku 2 pary biało zółte i jedne czeerwone od sukienusi ale chciałabbym jej kupic białe.

to super asko , że impreza udana:tak:

inka- u mnie pogoda też masakra, zimno i pada, ciśnienie skacze i tez jestem śpiąca...oczywiście mały wstał o 5...babcia ma go wziąć po południu, to się może położę ehh

w piątek byliśmy na zakupach, był facet z synem - wiek ok 4-5lat , dzieciak siedział w wózku i darł się , jak ojciec do niego mówił to ze złości pluł mu w twarz...mówię do Bartka, że jak mi tak napluje , to się zdziwi ogromnie, a on od wczoraj nauczył się pluć hahahah i jak z nim gadam to mi pluje :-D...ale tak na serio , to nie wyobrażam sobie takiej sytuacji jaką miał facet w sklepie:wściekła/y:

Witam z rana:)
Alan tradycyjnie nie spi od 6 rano. Wogole jakies choróbsko nas bierze, maly pokasłuje a ja wstalam zasmarkana.Brakuje tylko zeby M tez cos zlapal i bedziemy mieli komplet :(

Asko fajnie ze chrzciny i urodziny wam sie udaly:)
Rojku najlepszego dla Anielci:)
Kota ja tez zamierzam gotowac dla malego, choc zaczynali bedziemy od sloiczkow:)

Dziewczyny kiedy nalezy obnizyc dziecku poziom w łóżeczku?

Asko, cieszę się, że chrzciny się udały. Karolcia wyglądała cudnie w tej sukienusi i opasce :)

Freiya, Asko, majtaski kupiłam w TextilMarkecie. To taka tania sieciówka. Kosztowały całe 2,50 zł ;)
P5069369.JPG

Hej dziewczynki:-)
Ja posprzątałam (tradycyjnie w niedzielę przy nieobecności dzieci);-), teraz kawka i BB..
Powoli łapię doła małego, bo mój jedzie na trzy dni na delegację do Kielc, a ja niestety jestem "rozpuszczona", bo S. raczej ma stacjonarną pracę..kurcze, współczuję dziewczynom, co ich faceci jeżdżą często na delegacje..
Sosnowiczanka, hehe, dobry jest Twój M. - czyli post?:-D Co do wody, to ja daję zwykłą przegotowaną, albo herbatki - mała się w końcu przełamała co do nich..
Co do obniżania - myśmy już obniżyli poziom w łóżeczku, bo mała zaczęła się dźwigać "do siadania" i nieźle fikać w łóżeczku..
Rojku - najlepszego dla Anielci!!
Asko_- super, że chrzciny i urodzinki się udały!!!
Kota- masz rację co do jedzonka!!Ja Marysi też robiłam sama i blendowałam potem, a wcinała wszystko ze smakiem..czego nie można było powiedzieć o słoiczkach, bo musiałam doprawiać je, żeby zjadła..
Freiya -udanej wyprawy do zoo;-)
Firanka, Violett - właśnie, jak Wasi chłopcy??
Milva, oj..z pluciem, może nie..ale Marycha niestety też czasami urządza niezłe histerie mi w sklepie, typu kładzenie się na podłodze, wrzaski, płacze, plucie (ale sama siebie:-D)..
I już nie pamiętam, co komu..

reklama
dzięki:)
Mła majtaski są mega! moja ma bardzziej takie zwykłe majtkowate tylko ze typowo pod pamkpa dziury na nogi nie mają od dołu tylko od przodu ...
znam textilmarket z niemiec u nas w okolicy jednak nie ma, w sumie jak ma bodziaka pod spodem to luzik ale jak jest tak cieplo jak ostatnio to juz pod sukienke nie wkladam i faktycznie ten pampek nieatrakcyjnie wyglada.

Do góry