reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Chodziło mi właśnie o to, o czym mówi kota. Zastanawiałam się nad tym, bo jednak małe oczka działają trochę inaczej niż nasze.
To, że mają być z atestem to się rozumie :)
Ja szukam właśnie czegoś przeciw słoneczku do auta, bo faktycznie Anielci często przeszkadza słonko, a te całe osłony i tak nie zakrywają tego co potrzeba. Znalazłam takie folie z filtrami:
SUNSHINE KIDS Cool Shade osłona na szybę 2sztuki (2294115608) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
OSŁONA PRZECIWSŁONECZNA UV 2 SZT + PLAYMOBIL (2311281215) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Myślałam też nad tym daszkeim jako przedłużenie daszku fotelika, ale nie wiem, czy nei trzebaby było bardzo kombinować z przypinaniem:
SUNSHINE KIDS osłona przeciwsłoneczna daszek (2321397149) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Co jak co ale parasolka do wózka to też nie jest idealne rozwiązanie, bo trzeba ją co chwila przekręcać. Więc jest coś takiego:
Osłona przeciwsłoneczna PUSHCHAIR SHADE Prince Lionheart OLMIK - świat małych odkrywców
ale to z kolei już taka klatka się robi. Pewnie by się moment duszno robiło do tego.

Nie ma idealnego rozwiązania :(

reklama
inka- mamy dokladnie ten sam, ale nim nie smaruje Lenie uszka, bo nie ma takiej potrzeby kolczyk przyjal sie ladnie i nic nie ropieje itd, dlatego narazie starczy woda utleniona i obkrecanie dookoła:)

Właśnie zaczelam miec watpliwosci co do tych okularkow, ale tez wiadomo, ze dziecko dlugo by w nich nie bylo. Ja sie zastanawialam gdzie kupic a przeciez pracowalam teraz w vision express- najciemniej po latarnia:p i jak zadecyduje, zeby kupic to pojde do kolezanek, tam sa fajne okularki i napewno rabat bedzie:)

Szczerze mówiąc nie zauważyłam żeby Emila zezowala, okulary pozwalaja jej zasnąć bez nerwów bo słońce wkurza ją okropnie

Jakie szczescie ze Alan tak bardzo sie nie denerwuje jak na niego swieci slonce:) Troche sie skrzywi, ale tragedii nie ma. My uzywamy parasolki prze wózku, okularow nie bede kupowala.
Idziemy zaraz na spacer, przy okazji wejde do apteki kupie test. Trzymajcie kciuki zeby jednak Alan pozostal jedynakiem, przynajmnie jeszcze przez 2 lata:-)

Agapa, ruszyło mnie, ale już mi przeszło :)

Rojku, nie ma idealnej ochrony przed słońcem, tak jak nie ma idealnego wózka, kombinezonu itd. Tylko nasze dzieci są idealne :D

Ostatnia edycja:
mari, Sosnowiczanka- ups ! trzymam kciuki ! :)
nikuss- dlatego ja lubie takie sukienko- body bo właśnie pampuś nie wyłazi
freyia- Emi wygląda w okularkach jak agentka ! super !
Asko- udanej uroczystości !
Tak na raty czytam i już zapomniałam co komu miałam napisać :/

Wczoraj wieczorem przestraszyłam na poważnie bo Kasia mnie doiła i zbrakło pokarmu. Ja już byłam padło i chciałam spać a ta złości sie co chwila. Cierpliwie poczekałam aż w końcu zasnęła uff. Już myślałam że będę musiała nas ubrać i grzać do apteki czy jakiegoś nocnego po MM. To już było ok 22ej. Na szczęscie spała normalnie całą noc i z rana już było ok.
O właśnie mam pytanie- w razie co czy MM jakieś zwykłe dostane w aptece bez recepty ?
Kupiłam sok jabłkowy on silnie na mnie działa. Miałam już z raz taki kryzys i też przed spaniem ale M był przynajmniej w domu...

dobry wieczór
co do okularków to kota- popieram Cię. teraz może dziecko nie zezować ale za parę lat nie wiadomo..
kupiniosa kupisz mleko ale zależy jakie- bywa bebiko, humana- wszystko zależy od apteki.
rojku ja zawsze używam pieluchy tetrowej- jak świeci słońce to zakrywam budkę od gondoli lub fotelik- zależy czym jedziemy i póki co jakoś sobie radzimy, troche mu świata przysłaniam ale się tak nie złości jak na świecące w twarz słońce.

Młody właśnie zasnął w łóżeczku a mama ogląda boks :-)

Uff :) Udalo sie :-) Jedna kreska:) Jeszcze nigdy tak sie nie cieszylam z negatywnego wyniku na tescie ciążowym:) M powiedzial ze nie bedzie seksu dopóki tej spirali nie zalożę:baffled: Chyba w przyszlym tyg umowie sie do gina, chociaz kurcze , jakos sie tego boję...Ale tabletek nie chce brac...

Bylismy wieczorkiem na zakupach, kupliam Alankowi herbatke jablko z melisą, moze zaczne go czyms poic na początek... Mam pytanko do mam ktore dają wodę do picia. Dajecie mineralną czy zwykla przegotowaną? Jesli mineralną to gotujecie wczesniej???

Czesc dziewczynki:)
ale cisza,spokoj tutaj:)
A ja dzis uspilam dzieci i pojechalam na solarium i do sklepu po piwko dla M i oczywiscie solarium zamkniete;(
no ale kupilam sobie karmi malinowe,ktoras z dziewczyn pisala ze mozna????
Tylko tak sie zastanawiam,bo niby nie mozna gazowanego??
Pijecie gazowane??Karmiące Mamki:) ?

M poszedl do sasiadow na piwko,a ja nie chcialam bo stwierdzilam ze jak nie moge pic to bez sensu:)A pozatym mamy tylko jedna nianie i bysmy nie slyszeli dzieci:/

reklama
Do góry