reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Asko, przegapiłam - życzę pięknej uroczystości! :*

Sosnowiczanka,..... trzymam kciuki, żeby Alanek miał rodzeństwo, ale w czasie, który sami wybierzecie ;)

MamoO, mata to świetna rzecz. Bardzo rozwija umiejętności dziecka i daje trochę wytchnienia - można razem poleżeć :D Mam nadzieję, że uda Ci się kupić tę używaną :)

reklama
Witam :-)

asko najlepszego dla Kamilka :-) No i udanych chrzcin :-)

Sosnowiczanka kup test co ma być to będzie ale trzymam kciuki żeby było po Twojej myśli :-)

Za mną w akcie desperacji 3 testy w tym miesiącu i na każdym 1 kreska a @ takiej normalnej nie mam tylko lekkie plamienie.
Powiem szczerze że gdyby nie to że jestem po cesarce i trzeba tam ileś poczekać z następną ciążą to bardzo bym chciała być znowu w ciąży i nosić pod sercem braciszka/siostrzyczkę dla Maciulka.

Nad ranem Maciuś zaczął stękać w łóżeczku wstałam zobaczyć co się dzieje a niunia leżała buzią w poduszce (dobrze że to klin i się nie wgniata) i dyszał chyba nie miał siły podnieść główki bo spał capnęłam go do góry i był cały czerwony nawet nie chce myśleć co by było jakbym nie wstała do niego, i od 5 rano spał z nami w łóżku bo się bałam że coś mu się stanie.
Mój syn bardzo wyraźnie ostatnio mówi "NIE" może to jego gaworzenie ale nieraz fajnie wychodzi jak się coś pytamy a on patrzy i nagle NIE NIE NIE :-) M odkąd zobaczył filmik maxwell jak Martusia mówi "TATA" próbuję nauczyć Maciusia tego słowa hehe powtarza co trochę powiedz tata i tu była dzisiaj zabawna sytuacja bo ten mówi powiedz tata a Maciuś na to NIE NIE :-D
M gotuje dzisiaj obiadek a ja się obijam Maciulek śpi wstanie zje deserek (mango z bananem) i jedziemy do fryzjera, a potem kupić prezent. Dzisiaj pusto przez te manifestacje żaden Pakistaniec nie chodzi po ulicy boją się bo to protesty przeciwko im i islamizacji.
Dzisiaj można powiedzieć że ładna pogoda zza chmurek wygląda słoneczko i nie pada temperatura średnie bo tylko 8 stopni ale tu jakoś inaczej się odczuwa tą temp.

Miłej soboty teraz uciekam M w kuchni pomogę co by nie było :-)

heheh dobre nie tata :D

moja mowi cos co brzmi jak mama ale tylko wtedy gdy placze;p

my bylysmy troszke na spacerku, Lenka dosypia w wozeczku, ja mam czas na kompa, bo wczoraj zrobilam gulasz na 2 dni:) kupilam Lenie komplecik majtaskow;p zeby, pampek nie wisial jak jest w sukieneczce:) okularkow nigdzie w poblizu domu nie znalazlam, jak bedziemy w miescie to sie kupi.
Ciekawa jestem o której A. wroci z pracy i mam nadzieje, ze bedzie mu sie chcialo gdzies wyjsc z nami;|

Nikuss jesli ten probiotyk o którym piszesz nazywa sie tribiotyk czy cos podobnego to uwazaj na niego bo uczula. Ja po nim musiałam zrezygnować z kolczyka bo dostałam mega czerwonego uczelnia i strasznie sie babralo. Pózniej użylam tego drugi raz przy tatuazu i powtórzyła sie ta sama sytuacja.

Mła podsunelas mi pomysł by wrzucać filmiki dla mojej mamy :-) ona tez za granica a mailem cieżko bo zbyt duży rozmiar.
My juz po kolejnym spotkaniu z dziewczynami z BB, teraz obiad u rodziców M i kolejny spacer.

Okulary są z atestami i odpowiednim filtrem, nawet ostatnio optyk w tv mówił o chronieniu oczu dzieci przed promieniowaniem tylko odpowiednim filtrem a nie z bazaru

Freiya, ale nie chodzi o promieniowanie, ale o to, że dzieci zezują na te okularki i może im w przyszłości któreś oczko "uciekać". Ja też się waham, bo naczytałam się na forach okulistycznych, że jednak nalezy być ostrożnym, przyznam, że bardzo chciałam kupić Kubie te okularki, ale na razie zainwestowałam w czapeczki z daszkiem i sie super sprawdzają.

reklama
A kuku:-)

Mła gniewasz sie na mnie ???

Mła-walka z marchewka byla nieprzecietna:-Daz musialam fote strzelic
Sosnowiczanka- te nasze Alanki to zdolniachy ,dzis moje dziecko złapało zabawke która wisiała na macie edukacyjnej i siadł przez sekunde...nie udało mi sie zrobic fotki:szok::tak:ale widok nie zapomniany.
Kota- u nas na porzadku dziennym zawsze rano jak wstaje nogi sam tam gdzie nie powinny i szczczery usmiech synka:-)cwaniaczki te nasze grudniaczki.

Dziewczyny jesli chodzi o @ w czasie karmienia to jeszcze troszke poczekacie.Jak bylam na wizycie u ginka to sie mnie pytał czy karmie ,niestety nie.To powiedział ze szkoda bo karmienie działa jak antykoncepcja ,kiedys nasze prababaki tak robiły karmiły dziecko do 3 r.ż przestały i nastepne juz bylo w drodze:)A wlasnie co do @ to wiekszosc kobiet dostaje @ jak ma duze przestoje w karmieniu lub przestaje karmic piersia.

Ide kapac malego nakarmie i klade go spac bo mi juz usypia na macie:baffled:Buziaki
Tak jak dziewczyny piszą. To że karmimy nie znaczy że nie zajdziemy w ciążę. To jest sprawa indywidualna. Ja w sumie już b. mało karmiłam Maję bo dosłownie kilka razy w tygodniu, a jednak miałam problem z zajściem w ciążę. W czasie karmienia piersią też możemy dostać @.

Oskarek dostał kaszkę jako pierwszą na 4 dni przed skończeniem czwartego miesiąca. Dostał łyżeczkę do mleka i nic złego się nie działo:tak: Marchewki na razie nie może, ale jutro podamy jabłuszko:-):-)

Phelania i bardzo dobrze:-D Bo gdybyś mu uwierzyła to teraz mogłabyś się udzielać powoli w wątku grudzień2012 bądź styczeń 2013:-D

Dziewczyny ile za jednym razem zjadają Wasze dzieciaczki mleka? Kurczę, Oskar 90ml. no chyba, że go trochę poniesie to 120 ml.
Na opakowaniu pisze, że powinien 150ml. No niestety takich cudów na razie od młodego nie wymagam:-)
Mój Mikołaj zjada różnie od 100ml do ok 180ml, a wczoraj przeszedł samego siebie i wciągnął 200ml, ale on je tak na raty jakby bo zje trochę potem odpoczywa i znowu trochę i trwa nawet godz. Wiem bo mu ściągam swój pokarm a czasami robię sztuczne bo głodomorek się nie najada cycuchem.

Do góry