reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

freyia ja przy Kamilu robiłam tak jak nappisała INka a ona w tym okresie był młodszy od naszych bobasków teraz. Kupiłam off na komary i pryskałam boki wozka budę itp. ewentualnie słyszłam tez o bronsaletkach na rączkę lub nózkę ktore ponoc są dobre i nie mają przeciwskazan ddla takich maluchów ale musiałabyc poczytac na necie lubb w aptece zapytac.

A ja się pochwalę bo to już chyba wchodzi do naszego życiorysu na stałe:) ta rzespana noc to nie byl jednorazowy wyskok, mała przespała już 4 noc z kolei od 20 z minutami do 6.50 nie wiem czemu ale codziennie jak do niej wstaję to jest akurat ta dokładnie godzina... mam tylko obawy co bęzie po powrociee do miasta, czy czasem to nie wynik tylko wiejskiego świeżego powietrza i wylącznie. Zobaczymy...
W domku został juz tylko 1 pokoj do przygotowania pod wylewki steropianem, i w jednym ulozyc drugą warstwę i finito:) a tak wogole to dzis wracamy wieeczorem o domku bo jutro idziemy zlozyc wniosek o dowód osobisty dla Karolci i będę piekła ciacha na chrzciny:)
Ale widzę że u was tez weekendy muszą być udane skoro tu takie pustki:) i Dobrze trzeba wykorzystywac piękną pogodę:) miłego dnia kochane!!!

reklama
Kurcze no właśnie z tymi komarami jest taki problem że na ogródku u nas ich jest sporo a tam Emilka nie jest w wózku tylko na rączkach albo na kocyku i nie wiem jak je od niej odstraszyć, może faktycznie tymi opaskami się zainteresuje

Dziewczyny jaki macie pomysł na to, żeby maluchów nie gryzły komary? U nas już się pojawiają i nie wiem jak chronić Emilkę?

Dobre pytanie...tez chciałam Was o to podpytać. Myślę też o czymś do kontaktu w domu, bo wczoraj 3 wieczorem złapałam , a nie chcę aby w nocy pogryzły małego.

Nikuss- trzymaj się ! szczerze współczuję , czasem tak sobie myślę, czemu ci nasi teściowie-rodzice są tacy problematyczni, z czego to wynika?

Jej Bartek w nocy pobudka co 2,5- 3 godziny, czuję , że mam kryzys , doprowadza mnie to do szału. Do tego wstaje 5-6 . Jak zaczyna się kręcić w nocy, to nic nie pomoże-ani smok, ani herbata, to jest na max 5 minut, potem będzie tak się kręcił aż się rozpłacze. Jak dostanie mleko-choć czasem wypija tylko z 60ml , to śpi dalej od razu i jest ok....dziś na noc zagęszczę mu porządnie kleikiem mleko-musze zrobić dziurkę w smoczku większą - i tak są do wymiany, więc jak jeden zmarnuję to trudno, ale zobacze czy to coś da...:baffled:

Nikuss, powodzenia, trzymaj się dzielnie w tej watpliwej przyjemności podróży... nie zazdroszczę.. poza tym nie wiem jak to wszystko się Wam pomieści w samochodzie, przecież wózek zajmuje już niemal pół bagażnika, a jeszcze zmywarka (!?) pamiętajcie, żeby to wszystko solidnie przymocować, żeby przy hamowaniu niespodziewanie zmywarka nie puknęła w jakąś większą siłą w Wasz plecy!

Asko, idziecie jak burza na budowie! zazdroszczę :) i gratuluję przespanych nocek!

Freiya, my mamy w domu w oknach moskitiery. Można je za jakieś ok.10zł kupić w OBI, czy innym markecie budowlanym, wpinamy je zawsze latem i możemy mieć w nocy spokojnie uchylone okno. Do spacerówki też mamy moskitierę, a jesli chodzi o gondolę, to póki co zawsze jestem obok Kuby i obserwuję, czy jakies owady sę obok niego nie kręcą. Najbardziej się boję mrówek i pszczół, żeby mu np. nie weszły go buzi, czy do noska. Mam schizę na tym punkcie!

Nikuss współczuję i powodzenia.
Milva ja też mam pobudki co 3 godziny:(
Cieszę się że chociaż niektóre z Was mają super majówkę. Ja pokłóciłam się z M. Już 3 dzień rozmawiamy tylko ewentualnie o dziecku i spędzamy osobno dzień. Chyba o cos innego chodzi nam w życiu..

Milego dnia!!

Nie mogę mieć moskitiery bo mam wychodzącego oknem kota i nie mogę mu nagle odciąć drogi na dwór. Z resztą i tak najbardziej chodzi mi o to siedzenie na ogródku. A jakieś domowe metody typu olejek waniliowy? Ktoś sprawdzał?

Cześć dziewczyny:-)
My wczoraj byliśmy u moich rodziców na działce cały dzień..dzisiaj na urodzinową kawkę do mojego brata i poznać nowego członka rodziny (a..Jasio został ostatecznie Jackiem);-)
Nikuss - współczuję i powodzenia!!!
Asko -gratki, super masz z tymi nocami!!!Moja się budzi koło 2.00 na mleczko, a potem koło 5.00, a o 6.30 juz nie śpi..
Venus - tulę kochana:-:)-(

Venus, trzymaj się! ja tż ostatnio jakoś nie dogaduję się z nim M., w ogóle dziś rano, jak Kuba się obudził, to stwierdził, że on to ma w d. i ja mam wstawać, bo on chce się wyspać i odwrócił sie tyłkiem :/ wqurwiona jestem na niego niemiłosiernie. Coraz częściej naprawdę mam niesamowity żal do mojej teściowej, że we wszystkim wyręczała swoje dzieci. Postaram się o tym pamiętać i jak najlepiej wychowac Kubę mając na uwadze, że niestety syna wychowuje się dla innej kobiety...

reklama
Kota im się wszystko należy. My jesteśmy od narodzin dzieci całą dobę na wysokich obrotach a ich g...obchodzi. Dom sam się sprząta, zakupy się same robią itd. :(

Do góry