reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

reklama
dziecię mi zasneło w pozycji siedzącej :) znaczy- oparty o mnie jest pleckami i siedzi mi na kolanach...
u nas w domu gorąco strasznie, aż sie boje myśleć co będzie u ojca skoro tam mieszkanie dachowe, no ale oni przynajmniej maa działkę:)
my też mamy cieńka czapeczkę, ale jedyna w ktorą sie mieśći jest w czarnym kolorze- więc dzisiaj też ubierzemy chustę, a spróbujemy zawiązac ją korzystając z rady Maxwell ;D o ile gumkę jaką znajdę
do tego pewnie cieńkie dresiki, cieńkie skarpety i dodziaka pod spód z którkim rękawem :) jakby co to wezme jeszcze lekki kocyk do koszyka od wóżka- w razie czego jakby w lesie było chłodniej, ale wątpię- sloneczko daje na całego!

Łysa: mam nadzieję, ze Benio juz bez temperatury :*:*
dorotar: trzymam kcuiki za pakowanie :D

Witajcie:)
Pogoda piekna,sasiad juz daje z kosiarka po ogrodzie i M zaraz tez:) ale pachnie trawka skoszona:)

Łysa jak nie przejdzie to moze na IP?
Dorotar milego prasowania i pakkowania:)
Sosnowiczanka ja smaruje na razie kremem na kazda pogode

Młoda sie obudzila i patrzy mi w komputer:) ide włączyć pranie ogarnac sie w strój i na taras sie poopalac:):*

Milego dnia!!

Dzień dobry w ten pochmurny i deszczowy dzień wrrrr już mam dość tej angielskiej pogody a jeszcze jak widzę w pogodzie że w PL takie ciepło to aż mnie trafia że u nas tak nie ma.
Dzisiaj Maciuś obudził się o 6.30 ale do 7.40 gadał sobie grzecznie w łóżeczku i co chwilę zamykał oczka także jeszcze nie wstawaliśmy i sobie drzemałam. Teraz właśnie Maciuek budzi się po 50 minutowej drzemce, M pojechał po mięsko do sklepu a ja motywuję się żeby się ogarnąć chociaż mi się nie chce.

łysa mam nadzieję że Beniowi temperatura już odpuściła.

dorotar hehe mój M też jak tylko siądzie przed tv to ogląda jakieś walki ale powiem szczerze że ja też lubię sobie pooglądać MMA albo boks od czasu do czasu jak jest jakaś fajna walka.

Sosnowiczanka my mamy krem Nivea Kids +50 :-)

Miłego dnia i udanych spacerków Wam życzę bo pogoda w PL do tego aż zachęca.

Dziewczyny pogoda nas rozpieszcza ,wczoraj caly dzien bylismy na specerku z przerwami na jedzonko.młody ubrany kompletnie na krótko spodenki krótkie,skarpetki na skarpetki kapciuszki, body z krótkim rekawkiem oraz na to bluzeczka z krótkim rekawkiem+leciutka czapeczka:-)i mały sie zgrzał:szok:wiec dzis chyba daruje sobie body w słoncu mi pokazuje 40 stopni a jest dopiero 11.Jutro wyjedzamy na Mazury wiec dziewczyny nie wiem czy bede M chce wziasc laptopa no zobaczymy...
Żabciu- współczuje pogody:no:Przyjezdzaj do Polski ,z chceia Cie zaprosze;-)
Sosnowiczanka- tez musimy jutro kupic jakis kremik ..i zastanwiam sie jaki:cool2:

Dorotar- nawet w przepisach ruchu drogowego jest zakaz przewozenia niemowlaka tylem do poduszki powietrznej:tak:Miłego pakowania mnie tez to czeka!!!:cool:

Ide wstawic pranie i na specerek zjawie sie wieczorkiem.Buzka i miłego dzionka!!

Ja woze Kube na przednim siedzeniu tylem do kierunku jazdy ale wylaczylam poduszke powietrzna pasazera i tak mozna z przodu wozic dzieci. Poduszke wylacza sie kluczykiem.

"Fotelik możemy zamontować zarówno z tyłu, jak i przodu samochodu. W drugim przypadku pamiętajmy jednak o zdeaktywowaniu poduszki powietrznej (zwykle kluczykiem w schowku lub z boku deski rozdzielczej po otwarciu drzwi pasażera)."
źródło: http://www.motofakty.pl/artykul/wygodne-i-bezpieczne-przewozenie-dzieci.html

Ostatnia edycja:
U nas lepiej niz bylo ale nadal 37,8, teraz zanal zobacze jak bedzie kiedy sie obudzi, jezeli nadal wysoka to zadzwonie do lekarza :-( Na razie od 3 w nocy dostal 3 dawki paracetamlolu i jedna nurofenu.

reklama
lysa- powodzenia z malutkim!

Z wożeniem z przodu fotelika jest tak jak Kota napisała: albo przy wyłączonej poduszce, albo gdy samochód jej w ogóle nie posiada , to jak najbardziej można mieć z przodu fotelik .

Wczoraj wypiłam 2 piwka, wieczór był bardzo udany , wygadałyśmy się z kumpelą . Wróciłam o 23 , to malutki był po karmieniu i spał dalej. Pobudka o 2 i 5 - no i zaczęlismy dzien , tak wiec wyspana nie jestem;-)
Od 9 jestesmy na dworzu , ubrałam mu lekki bodziak na długi rekaw i lekkie spodenki i skarpetki,siedzimy w cieniu... teraz przyspia mi w domu -na dworzu az za ciepło sie zrobilo. Po południu jeszcze do lasu skoczymy na spacer.

Do góry