reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Tofika, trzymam mocno kciuki, żeby wszystko szybko i dobrze się skończyło! Informuj nas koniecznie!

Maxwell, "kupka z trzech bab" mnie rozwaliła :D oplułam monitor ze śmiechu :) jak wyszło ciasto?

ja dziś spacerowałam w bluzce na ramiączkach i słońce mnie spaliło! Kubę wzięłam na spacer tak, jak był ubrany w domu + czapeczka i kocyk, czyli bodziak z długim rekawem, rajtki i skarpetki, no upał u nas niemiłosierny, mały w ogóle nie spał na spacerku, tylko molestował żyrafkę Sophie i pluszową grzechotkę i zacieszał do mnie.

przyszło nosidło BabyBjorn Comfort, przymierzałam się do niego z Kubą i muszę przyznać, że jest warte swojej ceny, w ogóle nie czuć ciężaru dziecka, mały fajnie, stabilnie siedzi i nosidło ma porządne wzmocnienie na kręgosłup dziecka, w ogóle podoba mi się jego intuicyjna obsługa. W weekend zrobimy wypad z nosidłem zamiast wózka.

reklama
Tofika trzymaj się serce :*

Również spacerowałam w krótkim rękawku, pogoda śliczna, aż żal było z dzieciakiem w domku siedzieć.
Po południu zamierzam wysłać M na spacer z małym. pewności nie mam czy się uda, bo jak wczoraj tatuś wrócił z pracy o trzeciej, zanim zjadł odpoczął to się zorientował o 19:30 że miał iść z dzieckiem na spacer.

Asko nie wiem jak się obraca filmik w telefonie, ja sobie poradziłam i... obróciłam laptopa xD

Maxwell- Dużo, dużo miłości ! Mój M przyszedł i sie pyta "co ty za gołe baby oglądasz ?" :)) to mówie że mąż koleżance kupił takie cudeńko na 4 rocznice ślubu a ten tak liczy, liczy...i w końcu mówi że mi też taki kupi na naszą 4 rocznicę ! ( w sierpniu będzie) :))
Tofika- trzymajcie sie dziewczynki ! :(
Freiya- Czy ten probiotyk nadal podajesz Emi ? Pytam bo moja też dużo robi kupek. Podejrzewam że przez moją diete, bo wysokobłonnikowa

Ja też dziś wyszłam na krótki rękaw a Kasi na bodziaka z krótkim rękawem założyłam bluzę. W razie co mogę ją rozpiąć albo przykryć kocykiem.

U nas przygotowania do chrzcin które będą w sobotę. W naszej parafii stała opłata za chrzest - 120 zł. M pracował tylko do 11ej , jutro tak samo - siedzi w garach a ja z dziećmi... Ola już nie chodzi do przedszkola, bo przed nią długa, ciężka podróż w poniedziałek i musi być zdrowa !

Kota, ciasto wyszło przepyszne..na tyle, że już dzisiaj nie ma:szok::zawstydzona/y::-p Dzięki kochana za przepis!!! i za radę;-)
Ja także w krótkim rękawku, dziewczyny w bluzeczkach z krótkim a na to bluzki z długim, ale taki cieńsze..jakaś "babcia" mnie zaczepiła (ona w płaszczu), że jak na mnie patrzy, to jej zimno:szok::szok::-D
MamoOskarka - fajnie sobie poradziłaś:-D
Kupinosia - powodzenia w przygotowaniach do chrzcin..no i cieszę się, że "pomogłam" z prezentem na Waszą rocznicę, hihi..

Maxwell - wszystkiego dobrego!

Kupinosia - nie podaję już, dawałam przez tydzień, kupki się w miarę unormowały (tzn. są dziennie 2-3 a nie 7 czy 8!) ale wydawało mi się, że zaczęła mocniej ulewać. Odstawiłam i jest ok.

Dziś byliśmy ponad 3 godziny na spacerze w nosidełku, Emi trochę się rozglądała a potem przytuliła się do cycka i dobranoc. Spała mi na brzuchu. Czułam się trochę jak w ciąży :-D

No i pierwsza marchewka za nami! Jednak nie jedziemy w ten weekend w góry więc zdecydowaliśmy o jedzeniu. Emilka była zachwycona, smakowało jej bardzo. Nawet wiele się nie opluła, właściwie tylko policzki i śliniak. Teraz oby nie było brzuszkowych rewelacji i jedziemy z tym koksem dalej :-D

przyszla mi dxzisiaj paczka z nestle jakas kaszka ze sliwka suszona i mleko nastepne 2.

Pogoda u nas sliczna, az zal w domu asiedziec, ale juz padnieta jestem

Witam.
Wczoraj wyszliśmy z domku po 11 na autobus, mały w wózku zasnął potem przesiadka na pociąg,czekaliśmy na ten pociąg 40minut, pociągiem godzine,przesiadki do dwóch tranwaji i do zoo i malutki dopiero w zoo się obudził także pięknie spał około 3 godz.
Po zoo chodziliśmy ze 3 godzinki, nogi w dupę nam wchodziły, córka była grzeczna, mały pojadł i dalej spał, także wypadł do zoo bardzo udany, pod wieczorek do cioci na nockę.
Najbardziej hardcorowym zadaniem było wciągnięcie na 4 piętro dwoje zmęczonych dzieciaczków i wózek no i my też ledwo już szłyśmy (z mama moją byliśmy).
Dziś rano wycieczka do szpitala na Banacha do lekarza tam też zeszło nam się 3 godziny. Dzieci zbadane, oboje, zaświadczenie kolejne dostaliśmy na mleczko dla małego. Amelce mamy zrobić testy skórne jesteśmy zapisane na 6 i 13 września. A z Kacperkiem mam jeszcze przyjechać 31 maja więc same wycieczki.
Już w domku jesteśmy i ledwo żyjemy, dzieci spały a mamcia moja zupkę robi.
A poza tym to kręgosłup zaczyna powoli mi odmawiać posłuszeństwa. Najbardziej boli mnie w nocy masakra jakaś.

PHELANIA na szczęście deszczyk nie spadł.

SOSNOWICZANKA super, że Alenek zaczyna spać dłużej szkoda, że mój maluch nie chce.

SOSNOWICZANKA, KOTA, INKA a czy młody lekarz nie może być dobrym specjalista???

Dziewczyny a my drugich bioderek mamy nie robić, wszystko było w porządku. Z A melka to wogóle na usg bioderek nie byliśmy tylko u chirurga na sprawdzeniu i wszystko dobrze było.

PPAYKA FREYIA ma rację takie maluchy i w lato muszą mieć czapeczkę lekką lub przynajmniej jakąś chusteczkę na główce.

MAXXEL jak już pisałam, wszystkiego najlepszego i kolejnych lat w szczęściu.
No no to w nocy będzie się działo, ładny kąplet.

MAXXEL, LYSA ja też lubię lody z maca te o których pisze MAXXEL i te różne śmieciowe żarcie z KFC, nawet wczoraj w warszawie zgrzeszyłam i zjadłam 3 kawałki kurczaka w ostrej panierce, dobrze że małemu nic po tym nie było.

KOTA a ja z K w październiku 4 lata po ślubie.
My wyjazd długi chyba w weekend zaliczymy, czekamy na decyzję szefa męża czy jednak firma będzie mieć wolne.

TOFIKA oby wszystko dobrze było.

KUPINOSIA czyli dużo z nas w tym roku ma 4 rocznicę ślubu.
Gdzie czeka Olę długa podróż w poniedziałek???

UFFFF nadrobiłam was.

Maxwell super prezent na rocznicę:tak::-) Wszystkiego Najlepszego przede wszystkim zaufania,zrozumienia i miłości Wam życzę.

Tak sobie przypomniałam...mój M też mi kupił bielizne...śliczna była...A na naszą 5 rocznicę ślubu ... chciał kupić swojej nowej... Po 5 latach małżeństwa zakochał się...Pewnie flirtował z nią jak byłam w ciąży z małą...
Dlatego też tyle się nie odzywałam ... tak ciężko podnieść się z takiego upodlenia...
Nadal ciężko mi na sercu-ale uczę się o tym mówić...:no:

Majeczka-brak mi słow Kochana-przytulam Cie mocno, pamietaj że tutaj możesz sie wygadać a my Cie wysłuchamy i chociaż wirtualnie to przytulimy, trzymaj sie Kochana

No i gratulacje dla Saruni z okazji skonczenia 5 miesiecy.

reklama
Do góry