reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

kota masz racje!!! zarwane nocki przy książce coś pięknegooo:-) ehh ja tam wierzę, że te czasy wrócą;D właśnie dostałam od M książke na gwiazdkę ale przeczytałam tylko wstęp bo na więcej już nie znalazłam czasu;/

reklama
Przede wszystkim gratulacje dla najmłodszej grudnióweczki! Maleństwo naszej Izi skończyło wczoraj 3 m-ce! :)
Za to duecik Salsik dzisiaj kończy 5 m-cy!!! Niech księżniczki chowają się zdrowo! :*

Mimozami, gratuluję ząbków :)

Kota, mam nadzieję że z babcią będzie wszystko dobrze. To jakaś fatalna historia i aż mnie ciarki przeszły jak to cztałam. Współczuję :* :(

Papayka, my dorośli też różnie reagujemy na masaże, no i żeby przestało boleć potrzebnych jest kilka sesji, daj więc Igorkowi trochę czasu. Na pewno będzie je lubił jeszcze bardziej :) No i oczywiście gratulacje dla siostry, a jednocześnie kciuki za lekki połóg :) Boszzz, jak dobrze, że to już za mną :D ;)

Kupinosia, Sosnowiczanka, Asienka, to i ja zapisuję się do Waszego klubu mola książkowego :D Odkąd jest z nami Emilka mam mniej czasu, ale w sumie 3 książki w 3 m-ce to przy niemowlaku i tak chyba niezły wynik ;)
Specjalna dedykacja dla wszystkich czytających ;) :D Mol książkowy - YouTube

dziekuje Kochana,Ty jak zawsze o wszystkim pamietasz:):)
heheheh ale dobry wywiad aahahaha a czemu Pan nie kupuje ksiażek?? no nie wem nie wiem , nie powiem Panu bo nie wiem.. ahahahahhaah!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:tak:

żabcia daj znac co z Twoim M ja mialam wyrostek i kurde nie fajnie;/

Dokladnie dziewczynki swieta swieta i juz po swietach:)
A teraz czas zacza przygotowania do chrzcin..Mamy za tydzien,wiec w tym tygodniu duzo zalatwiania,a przede wszystkim kosmetyczka i fryzjer i solarium:):) tzreba jakos sie ogarnac...

Co do diety Maluszka, to ja sie bede trzymac zasady tak jak z Patrykiem.
6 miesiecy na cycu i pozniej sstopniowo wprowadzanie jabluszka ze sloiczka po dwie lyzeczki przez pare dni,stopniowo zwiekszaja i to dawalam pzez 7 dni i jak bylo wszsytko ok to zmienialam i tyez wszystko mu dawalam po 7 dni zeby zobaczyc czy mu cos wychodzi ( bo Patrys alergiczek,skaza bialkowa) i dla tego byla ostrozna.
Z Nadia tez tak samo zrobie:)

Tak sie objadlam w te swieta ze dieta murowana,a tu chcialam ładnie wygladac na chrzcinach;/

Lysa- zdrówka dla maluszka ! Ja moją teraz w chorobie kąpie co drugi dzień
Żabcia – napisz co z Twoim M
Mła- bardzo dobry wynik !
Dorotar- Ola też mi ładnie przesypiała nocki, teraz więcej świruje np w środku nocy chce sie bawić albo bolą nóżki i płacze
Gosia- Dobrego Bożego życia dla Oziego !
Sosnowiczanka- obecnie czytam Odwaga Matki - Picat Marie-Laure za 27,99 zł | empik.com

Najwięcej książek to ja czytałam jak Ola była malutka. Miło sie rozczarowałam bo myślałam że przy małym dziecku to będę musiała zapomnieć o książkach. Ona mnie cycała albo spała przy cycu a ja czytałam. Takie seanse długo trwały i obie byłyśmy zadowolone. Przy Kasi to już nie mogę sobie pozwolić na taki luksus, ale też kombinuję np. zimą wychodziłam z nią na spacer i stawałam gdzieś pod daszkiem i czytałam. Tylko w rękawiczkach źle kartki było przewracać. Ludzie na mnie zerkali jak na wariatkę ale nie przejmowałam sie tym.

Dzwonił M i podejrzenie wyrostka i obserwacja tak mu powiedzieli także zostaje w szpitalu ale nie wiem na ile tzn. ile w Anglii trwa taka obserwacja. Siedzę cała w stresie nawet nie będę miała jak do niego pojechać jutro bo nie mam z kim Maciulka zostawić tzn. jest tu kuzynka mojego M ale jest wielce obrażona. Mąż ma super prezent na jutrzejsze urodziny :wściekła/y:

Kupinosia recenzja super, choc i ja pewnie bym plakala jak bóbr :( Ostatnio zaczęłam czytac

"Jedna bogata, druga biedna" - Lesley Lokko - Sklep internetowy Świat Książki - Aktualna cena: 36.50 zł (cena detaliczna: 44.90 zł). Tania i szybka wysyłka: Warszawa, Opole, Poznań, Lublin...

Bardzo przyjemna lektura, przeczytalam ok 200 stron i za nic w swiecie nie mam kiedy znowu sie za nią zabrac, czego bardzo załuję. Mam nadzieje ze w niedługiej przyszlosci znajdę dla niej czas. Czeka tez na mnie saga Millennium, które dostalam na Gwiazdkę, ale pojecia nie mam kiedy to przeczytam. Chyba jak Alan pójdzie do szkoly:baffled:

Żabcia biedny M, wspólczuję. I to jeszcze w urodziny :no:
Gosia fajnie ze wy juz po chrzcinach:)
Powtórzę to co napisala Izi, świeta świeta i po świetach:) Dobranoc!

Gadałam z M i podłączyli mu 2 kroplówki i będą obserwować czy na brzuchu pojawiają się jakieś pasy zakażenie wyrostka tyle mi powiedział.
Uciekam nakarmię Maciulka i się kładę żeby mieć jutro siły na wyprawę do szpitala z dzieckiem na ręku (chciałam tego uniknąć ale nie ma z kim zostać).
Dzięki dziewczyny że jesteście.

Dziewczynki ja tylko wkleję, to co znalazłam na temat kąpania chorego dziecka:

Funkcjonuje mit, że chore dziecko nie powinno być kąpane. Generalnie choroba nie jest przeciwwskazaniem do kąpieli. Maluchy powinno się kąpać codziennie, co nie znaczy, że coś groźnego stanie się, jeżeli raz na jakiś czas dziecka się nie wykąpie. Wykąpany maluch ma zazwyczaj lepsze samopoczucie. Jeżeli dziecko gorączkuje, kąpiel pomaga w obniżeniu temperatury. Ważne jest, aby pamiętać, że temperatura wody nie powinna być istotnie niższa niż temperatura ciała malucha, tzn. dla malucha, który ma gorączkę około 38,5-39 st. C, temperatura wody nie powinna być niższa niż 37 st. C. Kąpiel dziecka chorego powinna być krótka, odbywać się w ciepłym pomieszczeniu, unikać należy przeciągów. Jedynymi sytuacjami, kiedy odradza się kąpiel w wannie, są niektóre choroby skóry, np. ospa wietrzna (unikamy moczenia strupków), większe zranienia. Jednak nawet dziecko z ospą powinno być umyte, jednak krótko i lepiej pod prysznicem.

Moja lekarka również mówi, że kąpiel robi dobrze na zakatarzone i kaszlące dzieci. Wydaje mi się, że to forma mini inhalacji dla dziecka. Niemniej jak widzę, że moja taka bida jest chora całkiem, to nie mam serca jej ruszać czasem jak widzę, że o porze kąpania ona już jest taka śpiąca, że oczy jej się zamykają.

reklama
Kupinosia, ja teraz jak chodzę z Kubą na spacer to wlekę się żółwim tempem, na wózku kładę otwartą książkę, przygniatam ją telefonem komórkowym albo luczami, żeby mi wiatr kartek nie przewracał i tak czytam :) nawet nie liczę ile razy się potknęłam :)

aktualnie czytam: Wydawnictwo Znak :: Święto Kozła, zaczęłam w 9 miesiącu ciąży i nadal jestem gdzieś w połowie ksiązki :( kiedyś pochłaniałam ksiązki tej grubości w tydzień albo dwa.
w ogóle w ciąży tyle książek przeczytałam, że hej, a ciągnęło mnie to przygnębiającej tematyki, typu Malowany ptak - Kosiński Jerzy za | empik.com, bałam się, że urodzę smutne dziecko, a tu jest wręcz odwrotnie, Kuba to mega fajny śmieszek.

Żabcia, biedaczko, mam nadzieję, że szybko wypuszczą i ewentualnie (jeśli to faktycznie wyrostek) szybko wyleczą Twojego M., trzymaj się dzielnie z Maciulkiem!

Łysa, jak Kuba był przeziębiony to go kąpaliśmy, tak nam zaleciła pediatra, tylko że dogrzewaliśmy troszkę pokój i kąpiel trwała króciutko.

Do góry