reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Dorotar, no to faktycznie nie daje Ci maluszek pospać :( przy dwójce dzieciaczków to jeszcze dodatkowo masz pewnie mnóstwo roboty i nie ma kiedy odespać.
A Kuba fajnie się budzi bo ja akurat się wtedy kładę spać, więc karmię go przez i on od razu po jedzeniu zasypia, więc dla mnie to układ idealny :) a najada się raz dwa, bo pije zwykle maksymalnie 10 min.

reklama
KOTA no w dzień to nie ma szans na odespanie. Mój też szybko się najada ale ja nie mogę sobie pozwolić na to bym spała jak on ma pierś w buzi i je. Bo jest tak zachłanny, że najczęściej w nocy mi się zakrztusza. No coś okropnego.

Dorotar, u mnie to samo w nocy niemal zawsze się mały krztusi, bo sam jedząc przysypia i mu się zapomina chyba, że trzeba jeszcze przełykać, więc czuwam. Po porodzie jak karmiłam na leżąco, bo siedzieć na tyłku nie umiałam, to zdarzyło mi się przysnąć, a teraz wygodniej mi go trzymać na siedząco.

Mimozami- Gratuluję pierwszych ząbków !
Papayka- Gratuluje nowego członka rodziny !
Kota- Twojej babci już na pewno pozostanie uraz do psów

Kasia jest tylko na cycu i przesypia całe nocki. Zaczęłam ją na noc odkładać do łóżeczka i nie protestuje, uff. Odkładam już śpiącą. Teraz tylko kaszel ją wybudza :( Ona jest niemożliwa bo spojrzenie udręczone, a mimo to w tym swoim cierpieniu potrafi przesłać uśmiech

Ola pojechała z teściami na wioske do prababci. W domu jest taka cisza niesamowita i mam w końcu czas na książkę :)

Mimozami gratuluję ząbków :-)

papayka wielkie gratulacje dla Siostry :-)

Pozazdrościć tylko Wam pogody do spacerków u nas brzydko i pochmurnie więc siedzimy w domu nie chce znowu zmoknąć. Maciulek większość czasu spędził dzisiaj robiąc wywijasy na podłodze na kołdrze udało mu się przekręcić z brzuszka na plecy parę razy i z pleców na brzuszek z niewielką pomocą. Teraz niunio padł M wrócił z pracy i zaraz będziemy siadać do obiadu dzisiaj placuszki po węgiersku mniam.

Dorotar co ja bym dala zeby maly calą noc przesypial bez karmienia... Ja jestem straszny spioch, potrafię spac 12 godz jak nic, a raczej potrafilam, bo teraz sytuacja nie pozwala. Dlatego teraz czasem spię do południa, jesli tylko Alan spi:) Jak byl troche mlodszy to przez pare dni zdarzylo sie ze przespal mi cala noc bez budzenia na jedzenie, ale to uleglo zmianie i niestety nie chce powrócic:(

Kupinosia
zazdroszcze czasu na czytanie. Ja tez uwielbiam czytac, ale jak juz mam czas to wolę sie przespac. Ostatnią ksiązkę zaczelam czytac pod koniec ciąży a jak urodzil sie Alan to odłożylam na półkę i do tej pory nie mam kiedy znowu sie za nią zabrac. A szkoda :( a co czytasz???

Żabcia uwielbiam placki po wegiersku :) Ja dzis robilam spaghetti.

KOTA może i masz rację, że przysypia i zapomina przełknąć, mój zaczyna się kręcić tylko to już wiem, że chce jeść bo smok nie pomaga ale właśnie oczków nie otwiera i przez sen je,

KUPINOSIA jak to przesypia całe noce????? Co Ty robisz, że ona śpi. U mnie to ani Amelka nie przesypiała całych nocy budziła się co godz i 40min ciągła cyca. I Kacpuś też nie przesypia, musi zjeść w nocy kilka razy.

Swoją drogą jak to jest, że w dzień je co jakieś 3 godz a w nocy wiele częściej.????

SOSNOWICZNKA ja tak robiłam też przy pierwszym dziecku, potrafiłam spać z Amelką w ciągu dnia i odsypiać nocki a teraz nie da rady, bo jakbym usneła jak Kacper śpi to Amelkan dom by mi rozniosła albo krzywdę sobie zrobiła.

kuponisia, sosnowiczanka i ja dołączam do pasjonatek książek!!:):) za nim Michałek się urodził to dosłownie pożerałam książki i czytałam gdzie się dało w domu w pracy na przerwię, w tramwaju w pociągu wszędzieeee:):)

reklama
Przede wszystkim gratulacje dla najmłodszej grudnióweczki! Maleństwo naszej Izi skończyło wczoraj 3 m-ce! :)
Za to duecik Salsik dzisiaj kończy 5 m-cy!!! Niech księżniczki chowają się zdrowo! :*

Mimozami, gratuluję ząbków :)

Kota, mam nadzieję że z babcią będzie wszystko dobrze. To jakaś fatalna historia i aż mnie ciarki przeszły jak to cztałam. Współczuję :* :(

Papayka, my dorośli też różnie reagujemy na masaże, no i żeby przestało boleć potrzebnych jest kilka sesji, daj więc Igorkowi trochę czasu. Na pewno będzie je lubił jeszcze bardziej :) No i oczywiście gratulacje dla siostry, a jednocześnie kciuki za lekki połóg :) Boszzz, jak dobrze, że to już za mną :D ;)

Kupinosia, Sosnowiczanka, Asienka, to i ja zapisuję się do Waszego klubu mola książkowego :D Odkąd jest z nami Emilka mam mniej czasu, ale w sumie 3 książki w 3 m-ce to przy niemowlaku i tak chyba niezły wynik ;)
Specjalna dedykacja dla wszystkich czytających ;) :D Mol książkowy - YouTube

Do góry