reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Freiya, mój Kubin nie tylko po brzuchu się okłada, ale też po głowie! ręce mu latają, jak jakieś szalone wiatraki :-D

a co do obrotów, to wczoraj Kubie się udało pierwszy raz całkiem samodzielnie obrócić z plecków na brzuszek, a jaki był zaskoczony!! :) niestety była to akcja jednorazowa, bo oczywiście od razu mu się włączył leń.

reklama
Witam po świątecznie

Dziewczyna a jak tam po świątecznym obżarstwie??? Waga poszła w górę. Ja dziś się ważyłam bo w święta sobie pozwoliłam na większe ilości jedzenia ale na szczęście waga miło mnie zaskoczyła, nie drgneła w górę baaa nawet spadła kilka deko. Więc uśmiech na buźce.
A no i ogłszam wszem i wobec, że pierwsze szczepienie w końcu za nami. Mały waży 7.100.
Jestem szczęśliwa, że w końcu udało się zaszczepić Kacperka i mam nadzieję, że w końcu i te choróbska nam odpuszczą.

ŻABCIA i jak mąż???
Obserwacja wyrostka:no:, niech się lepiej za niego wezmą bo jak mu się rozleje to może być bardzo źle. Nie chcę straszyć ale tak jest jeśli wyrostek daje znać o sobie.
Nie wiadomo czy z dzieckiem Cię wpuszczą.
Jedź tam i zrób wojnę żeby za męża się wzieli.
Trzymam kciuki.

KUPINOSIA ból nóżek u Oli może być bólem wzrostowym, niestety na to nie ma lekarstwa.

KOTA:-D dobry sposób na czytanie na spacerze:-D

witam się poswiątecznie!
Jestem pod ogromnym wrażeniem tych wszystkich pyszności, o których pisałyście.Ponieważ byliśmy sami, to u mnie obyło się bez szaleństw,a i tak było sporo roboty.Ja też bardzo lubię czytać,alel faktycznie od narodzin malutkiej nie było tego dużo.Ciężko mi się pozbierać,a do czytania tez potrzebuję"sprzyjających" warunków.
Zamówiłam telefon i zmieniłam plan taryfowy przez telefon i właśnie wpadł kurir,który po lekturze mojego dowodu osobistego wsadził aparat z powrotem pod pachę i poszedł!Czy naprawdę kobieta po wyjściu za mąż musizawsze płacić tak surową karę,najpierw zmaina dokumentów, potem zawiadamianie wszelkich instytucji,a teraz jeszcze to!Nie wspomnę,że przez pięć dni próbowałam się połączyć z konsultantem i jeszcze takie numery.Nie będę pisać jaki to operator,ale strasznie się zawiodłam.

Kocham książki! Odkąd nie mamy tv, to co wieczór choć kilkanaście stron przed snem czytam. Teraz czytam lekką, obyczajową powieść , ale bardzo lubię fantastykę jak Władca pierścieni, Wiedźmin itp;)

ŻABCIA- daj koniecznie znać jak sytuacja!!Trzymam kciuki.

Zimno cholernie...słońce niby jest, ale wiatr i boję się z małym po tych uszkach wychodzić. Wczoraj mały znowu się rozpłakał jak tesciowie wpadli:sorry2:

Hej Dziewczyny :)

Milva - ja też zamawiałam i przedłużałam umowę przez telefon i mogę powiedzieć jaka sieć- Mix Plus - i nawet nie lustrował dowodu :) ale ja to w ogóle jestem zadowolona z tego operatora i mam u nich numer od 5 lat.
Dorota- gratki z powodu szczepień - no w końcu :)

Oj nie zdążę nic więcej bo mała się rusza już...
Dopiszę tylko, że zrobiłam dziś dla Niej jabłuszko w słoiczkach :)

MIRABELKA co za cham z tego kuriera, wiadomo że kobieta siedząca w domu z dzieckiem nie wygląda zawsze tak jak na zdjęciu do którego na pewno się szykowała bardziej.

DAGNE oj tak w końcu nam się nam udało.

Maluszek 2 godz na dworku był z przerwą na przebranie kupki w domku. Teraz sobie jeszcze smacznie śpi w ciuchach po przyjściu z podwórka. Moja starsza wróciła z przedszkola i lata po dworzu z babcią, otwiera co i raz buzię, zatrzymuje się i mówi POCZEKAJ i znowu buzię otwiera a potem wyskakuje z tekstem MNIAM MNIAM ALE DOBRY WIATER.

Teraz obiadek wstawiłam, dziś ogórkowa dla domowników a dla mnie gotowana goloneczka z buraczkami.
W piątek wizyta u alergologa.

Witam Dziewczyny!!!

Dziękuję Wam w imieniu swoim i Hani za gratulację w sprawie ząbków. Dzisiaj już je pięknie widać. Prawa jedynka nieco większa, ale widać już obie!!!! Jutro idziemy na szczepienie 2 dawki ( dopiero ) bo w związku z tym ząbkowaniem pojawiał się codziennie stan podgorączkowy i lekarka nie chciała szczepić. Mam nadzieję, że pozostałe ząbkowanie będzie lżejsze dla Haneczki.

A tak poza tym to od tg gotuję małej zupki i zjada 210ml, a mleka 150ml. Chyba jej smakuje i co najważniejsze po zupce w ogóle nie ulewa a po mleku się zdarza. Ale martwię się bo piszecie, że wasze maleństwa się już obracają na brzuch a Ona nie ma zamiaru. Jest żywa, jak leży w foteliku to siada na siłę ale z obracaniem kiepsko.
Byłyśmy na spacerku, ale u nas chłodno!!! Miłego dnia

mimozami nie martw sie kazdy ma swoj czas,jedni szybciej biegna drudzy chodza a trzeci mowia:)
moja np juz nie lezy prawie wcale na brzuchu bo nie lubi!!!! i pewnie bedzie ciut slabsza bo nie cwiczy miesni grzbietu,ale mnie to nie martwi..
a zobaczysz ze przyjdzie taki moment ze co chwile bedzie cos nowegop Twoj Maluszek robil!!
dorotar dobrze ze z waga w normie ;)
asko dziekuje paczka doszla :*

reklama
Do góry